Σύγκρουση τρένων: Γιατρός φέρεται να έδωσε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας χωρίς να τον εξετάσει

Την υπογραφή γιατρού του ευρύτερου τομέα Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» φαίνεται πως φέρει το έγγραφο της αναρρωτικής άδειας του επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου, λίγο μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

O γιατρός φέρεται να εξέδωσε το έγγραφο χωρίς να εξετάσει το πρόσωπο για το οποίο γνωμάτευσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα νευροχειρουργικής φύσεως.

Ο φερόμενος ως ασθενής επιθεωρητής υπέβαλε ηλεκτρονικά την αναρρωτική άδεια στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται.

Ο

γιατρός που υπογράφει την αναρρωτική άδεια υποστήριξε ότι δέχθηκε εντολή από ανώτερό του στην ιεραρχία του τμήματος. Η διαδικασία συνεχίζεται και με την κλήση για εξηγήσεις του γιατρού που έχει κατονομαστεί από τον υπογράφοντα την άδεια.

Η ΕΡΤ πασουσίασε δύο σενάρια με το πρώτο να θέλει, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου, τον επιθεωρητή Λάρισας να επισκέπτεται το Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου Βόλου, να δηλώνει ότι πονάει η μέση του και να του χορηγείται αναρρωτική άδεια. Το δεύτερο σενάριο, θέλει την άδεια να του χορηγείται μετά το τραγικό δυστύχημα από επιμελητή κατόπιν εντολής συναδέλφου του της ίδιας κλινικής διευθυντής της οποίας είναι ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό ο προϊστάμενος του σταθμάρχη Λάρισας, Δημήτρης Νικολάου, έχει τεθεί ήδη σε αργία «μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της πόλης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή «στερείται νομικής βάσης».

«Μετέβη και κατέθεσε αυτοβούλως, δεν του το ζήτησε κανείς, προκειμένου να διευκολύνει το έργο των ανακριτικών αρχών. Για ποιόν λόγο τίθεται σε αργία; Δεν υπάρχει νομική βάση στην απόφαση που ελήφθη. Πρέπει ο ΟΣΕ να εξηγήσει σε ποια διάταξη βασίστηκε η απόφασή του, ειδάλλως πρόκειται για νομικό σφάλμα» είπαν, σύμφωνα με το taxydromos.gr, νομικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ.

«Στην περίπτωση του δεν έχει ασκηθεί καμία πειθαρχική ή άλλη δίωξη, άρα δεν συντρέχει περίπτωση τέλεσης κατάφωρου αδικήματος ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της αργίας» συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.

Ο επιθεωρητής φέρεται, ακόμη, να έχει επικαλεστεί το φύλλο παρουσιών σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες. Ο ένας που η βάρδια του τελείωνε στις 11 το βράδυ και άλλοι δύο από τις 10 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί. Αλλά σημειώνει ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος του.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι ξεκινά έρευνα για τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή Λάρισας αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα. Με την εντολή που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα ώστε να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στο πλαίσιο των ερευνών κλήθηκε να καταθέσει ένας σταθμάρχης, συνάδελφος του κατηγορουμένου Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται διατεθειμένος να καταθέσει το χαρτί των βαρδιών από το επίμαχο βράδυ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι από τις 11 το βράδυ της Τρίτης υπήρχε ένας και μόνος σταθμάρχης στη Λάρισα. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τόσο στην πρωινή (6:00-15:00) όσο και στην απογευματινή βάρδια (14:00-23:00) υπήρχαν δύο σταθμάρχες ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί καταγγελία ότι ο απογευματινός σταθμάρχης έφυγε από τη θέση του μισή ώρα νωρίτερα από το κανονικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα