Θανάσης Τριαρίδης: Δυστυχώς είμαστε μια κοινωνία που ανέχεται δολοφονίες μεταναστών

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μίλησε στο Web TV του The Caller για το θεατρικό του έργο "Lebensraum" που ανεβαίνει στο Faust σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη, αλλά και για τις κοινωνικές και πολιτικές του προεκτάσεις.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στους λόγους που δημιουργεί και σε αυτά που θέλει να θίξει με το έργο του. Ειδικότερα μίλησε για τις αναφορές του “Lebensraum” στη ναζιστική κτηνωδία και τη σχέση του με τη σημερινή πραγματικότητα.

Ο

Θανάσης Τριαρίδης μίλησε για το πώς η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με απάθεια εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα εντός της ή στις παρυφές της και για το πώς η Δύση αρνείται να αναγνωρίσει τις ευθύνες της για την παγκόσμια αριθμητική της δυστυχίας, που αφορά κατά κύριο λόγο αυτό που ονομάζουμε υπανάπτυκτο ή αναπτυσσόμενο κόσμο.

Ο κ. Τριαρίδης αναλύοντας τους λόγους που τον ώθησαν να υιοθετήσει μια ουσιαστικά πολιτική γραφή, τόνισε ότι θεωρεί τιμή του το γεγονός ότι τα έργα του παίζονται από ανθρώπους που δεν επιδιώκουν να κερδίσουν, αλλά αφιερώνουν το περίσσευμα του χρόνου και του κόπου τους σε αυτά.

Δείτε εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Θανάση Τριαρίδη:

Keywords
Τυχαία Θέματα