Θεσσαλονίκη: Πάρτι στο ΑΠΘ με 1.500 άτομα, ΜΑΤ και «Αύρα» στο campus

Την ώρα που ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί τόσο εντός όσο και εκτός του campus του ΑΠΘ, ένα ξέφρενο πάρτι με 1.500 άτομα λάμβανε χώρα, χθες βράδυ, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Με το κλίμα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

να παραμένει τεταμένο εξαιτίας των επεισοδίων που σημειώνονται λόγω των εργασιών στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό», δυνάμεις της ΕΛΑΣ παρατάχθηκαν από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής περιμετρικά του ΑΠΘ, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και το υδροφόρο όχημα «Αύρα».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε αποτελεί το γεγονός ότι διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» διενεργούσαν ελέγχους ταυτότητας τόσο έξω από το campus και συγκεκριμένα στην Εθνικής Αμύνης, όσο και κατά την είσοδο ατόμων στο πάρτι στην πλαϊνή είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Την ίδια στιγμή στη Φιλοσοφική περισσότερα από 1.500 άτομα διασκέδαζαν σε ξέφρενους ρυθμούς, υπό τους ήχους του DJ που βρισκόταν στην είσοδο της Σχολής.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι στήθηκε μάλιστα και αυτοσχέδιο μπαρ για την οικονομική ενίσχυση του φοιτητή που τραυματίστηκε στο κεφάλι στα επεισόδια της Πέμπτης, ενώ φωτορυθμικά και ηχοσύστημα έδιναν τον παλμό μέσω μουσικής στο κοινό για την ατελείωτη διασκέδαση που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) καθώς και στον δρόμο που οδηγεί προς την Κτηνιατρική Σχολή, υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω των εργασιών για την κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Πάρτι, ΑΠΘ, 1 500, ΜΑΤ, Αύρα,thessaloniki, parti, apth, 1 500, mat, avra