Τουρκία – Σκάνδαλο: Νεκρά νεογνά τα θύματα της «μαφίας των μαιευτηρίων»

Συγκλονισμένη η τουρκική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις γύρω από ένα κύκλωμα με θύματα νεογέννητα βρέφη και με εμπλοκή γιατρών, ιδιωτικών νοσοκομείων και υγειονομικών.

Η επονομαζόμενη «Συμμορία των νεογνών» (Yenidoğan Çetesi“), ενεργώντας σε συνεργασία με ορισμένους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης 112, παρέπεμπε τα βρέφη στις μονάδες νεογνών συμβεβλημένων ιδιωτικών νοσοκομείων, παρέτεινε τη νοσηλεία τους και αποκόμιζε αθέμιτα κέρδη.

An Istanbul prosecutor has indicted

47 people, including doctors and nurses, over the inappropriate treatment of babies for profit, causing the death of at least 10 newborns in one of Turkey’s biggest health scandals in recent years. pic.twitter.com/dfXmsdUnWL

— The Frontier Voice (@thefrontiervoic) October 22, 2024

Οι γονείς υποχρεώνονταν να καταβάλλουν χρήματα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο oı εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές αδιαφορούσαν για τον θάνατο νεογνών και τουλάχιστον σε μία περίπτωση ευθύνονται και για τον θάνατο ενός εξάμηνου βρέφους.

Στο κατηγορητήριο των 1399 σελίδων που συνέταξε η εισαγγελία, κατονομάζονται 10 βρέφη ως θανόντα και απαριθμούνται 197 πράξεις που αποτελούν αντικείμενο του αδικήματος.

Μέχρι στιγμής έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τουλάχιστον δέκα ιδιωτικών νοσοκομείων. Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων περιλαμβάνονται πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για την απόκρυψη θανάτων βρεφών.

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Η αστυνομική επιχείρηση κατά του κυκλώματος άρχισε στις 26 Απριλίου, ωστόσο μόλις τώρα ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο εις βάρος των 47 κατηγορουμένων. Προ ολίγων ημερών δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται κατηγορούμενοι της υπόθεσης να εκβιάζουν τον εισαγγελέα ανακριτή της υπόθεσης.

Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία – Σκάνδαλο, Νεκρά,tourkia – skandalo, nekra