Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Ποινικές ευθύνες για όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος

Νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών προκαλεί η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης μετά την άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο Κ. Μητσοτάκης και ο Γρ. Δημητριάδης στην εξεταστική επιτροπή.

Υπό το φως των αποκαλύψεων σύμφωνα με τις οποίες τα στοιχεία για την παρακολούθηση των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη έχουν “εξαφανιστεί”

και δεν διατηρήθηκαν αρχεία από την ΕΥΠ για… τεχνικούς λόγους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιεί πως όσοι επιδιώκουν την συγκάλυψη της αλήθειας βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες.

Με on camera δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τις σημερινές εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε εκ νέου την ενοχή της, επιχειρώντας να κρύψει το σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις.

“Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες” αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά και για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Τονίζει δε ότι αυτή η εκτροπή επισφραγίζεται με τις αδιανόητες απειλές περί δήθεν φυλάκισης για όσους πουν την αλήθεια, “για όσους δηλαδή πράξουν αυτό που το Σύνταγμα και ο Νόμος ορίζει”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια συγκάλυψης ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρότατες ποινικές ευθύνες όπως επίσης και όσοι επικαλούνται το απόρρητο ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, καθώς και όσοι διέπραξαν “εγκλήματα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος”. Καταλήγει πως όσοι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού και απέναντι στο νόμο είναι όσοι μάχονται για να επιβάλουν το σκοτάδι και υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να επιβάλει ομερτά για να μην αποκαλυφθούν κι άλλες πτυχές της παρακρατικής του σπείρας θυμίζοντας και την παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απειλεί δημοσίως με δέκα χρόνια φυλακή όποιον τολμήσει να μιλήσει και σπάσει την ομερτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Συνεχίζουν, Εξεταστική,tsipras, synechizoun, exetastiki