Κάνε ό,τι κάνουν!

00:33 26/2/2012 - Πηγή: Myself

Για αρχή, οφείλουμε να ομολογήσουμε το εξής: οι αδύνατες γυναίκες  δεν σκέφτονται το φαγητό 24 το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις σχετικές έρευνες, οι λιπόσαρκες γυναίκες πολύ απλά δεν έχουν το μυαλό τους στο φαγητό τόσο συχνά όσο το έχουμε εμείς, οι υπόλοιπες. «Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν μια χαλαρή σχέση με το φαγητό», εξηγεί ο David L. Katz, MD, MPH καθηγητής στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Yale University. «Οι υπέρβαροι φαίνεται πως έχουν την προδιάθεση να

είναι απορροφημένοι από το θέμα του φαγητού όλη μέρα. Εχουν το μυαλό τους εστιασμένο στο τι θα φάνε και πόσο συχνά ή ακόμη έχουν την τάση να βάζουν ταμπέλες στα φαγητά ταξινομώντας τα σε καλά και κακά, νόστιμα και άνοστα. Το αποτέλεσμα είναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, να έχουν στο μυαλό τους το φαγητό συνέχεια».

Στις σελίδες που ακολουθούν, ειδικοί διατροφολόγοι εξερευνούν τα πολύπλοκα μυαλά εκείνων των γυναικών που με τρόπο φυσικό και αβίαστο διατηρούνται αδύνατες, ενώ στη συνέχεια θα σου δείξουν τον τρόπο για να πράξεις όπως κι εκείνες, έχοντας τα ανάλογα αποτελέσματα.

>  Μυστικό 1ο 

Δίνουν έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του φαγητού

Σε μια υποθετική κλίμακα τροφικής πληρότητας από το 1 ως το 10, οι αδύνατες γυναίκες σταματούν να τρώνε στο επίπεδο 6 ή 7, υποστηρίζει ο Jill Fleming, RD, συγγραφέας του βιβλίου «Οι λεπτοί άνθρωποι δεν καθαρίζουν το πιάτο τους». Και τι γίνεται με τους υπόλοιπους; Οπως παραδέχεται ο συγγραφέας, οι περισσότεροι συνήθως φτάνουμε στο επίπεδο 8, ακόμα και στο 10 για να αισθανθούμε την απόλυτη πληρότητα που θα μας δώσει και τη ζητούμενη ικανοποίηση. Γιατί; Ισως επειδή λανθασμένα εξισώνεις την αίσθηση της πληρότητας που σου δίνει η τροφή σου με ένα αίσθημα ικανοποίησης, ενώ από την άλλη νιώθεις ότι τη στερείσαι αν σταματήσεις πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, συμπληρώνει ο J. Fleming. Μπορεί ακόμη να έχεις συνηθίσει να τρως όλο το φαγητό σου, ανεξαρτήτως τού αν το χρειάζεσαι πραγματικά ή όχι. Αλλά και γι' αυτό μπορείς να κάνεις κάτι. Εξάλλου ούτε η μαμά σου θα σε μαλώσει ούτε ο κακός λύκος θα έρθει να σου το φάει.

> Κάν' το πράξη: Για να νιώσεις τη χαρά ότι έφαγες κι εσύ όπως εκείνες οι ζηλευτά αδύνατες γυναίκες, απλά άφησε αποφασιστικά το πιρούνι στο τραπέζι περίπου στα μισά του γεύματός σου, χρησιμοποιώντας την κλίμακα 1-10, την οποία αναφέραμε προηγουμένως, βαθμολογώντας τα επίπεδα της πληρότητάς σου. Επανάλαβε τη διαδικασία στο επόμενο γεύμα σου κι ενώ σου έχουν μείνει στο πιάτο μόνο 5 μπουκιές. Στόχος σου είναι να αφυπνίσεις την επίγνωσή σου σχετικά με το πόση ικανοποίηση νιώθεις κατά τη διάρκεια του γεύματός σου. Στην αρχή του γεύματος, στη μέση, λίγο πριν το τέλος... Σταδιακά επιβραδύνεις την ιεροτελεστία του φαγητού, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό σου να αποκτήσει την αίσθηση της πληρότητας.

>  Μυστικό 2ο Δεν μαγειρεύουν πριν πεινάσουν!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε την πείνα ως μία κατάσταση που χρειάζεται άμεση και γρήγορη επέμβαση, λέει η Judit

Keywords
Τυχαία Θέματα