Χριστίνα Αλούπη: «Οι περιπτώσεις που ξένος έκανε καριέρα στο Χόλυγουντ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού»

Ήταν δύσκολη η απόφαση να φύγει για την Αμερική η Χριστίνα Αλούπη;

«Δεν επέλεξα να μετακομίσω στην Αμερική προκειμένου να εργαστώ και να ζήσω μόνιμα εδώ. Όταν το 2009 αποχώρησα, από το κανάλι όπου εργαζόμουν, θεώρησα ότι μου δινόταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Όταν με δέχτηκε το LeeStrasbergTheatre & FilmInstituteστη Νέα Υόρκη, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, ετοίμασα τις βαλίτσες μου και άλλαξα σελίδα στη ζωή μου» τόνισε στο TVGlam. Πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς καριέρα έξω; «Οι περιπτώσεις

που ξένος έκανε καριέρα στο Χόλυγουντ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού κι αυτό έχει άμεση σχέση με τη γλώσσα. Πέρα απ’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι εδώ είμαστε στη Μέκκα του Κινηματογράφου όπου «συνωστίζονται» πάνω από δύο εκατομμύρια ηθοποιοί με το ίδιο ακριβώς όνειρο, τη διεθνή καριέρα». Τα χρήματα, σε σύγκριση με την Ελλάδα, είναι καλύτερα; «Με τις σημερινές αμοιβές στην Ελλάδα, ασυζητητί! Στο χώρο του θεάματος μπορεί να πάρεις 300 αλλά και 30 ή και 50 χιλιάδες δολάρια, εξαρτάται από το είδος της δουλειάς. Βέβαια, δεν θα πρέπει να παραβλέψεις το γεγονός ότι η ζωή εδώ είναι ιδιαίτερα ακριβή ακόμα κι αν έχεις μέτριο βιοτικό επίπεδο.»

Το «American Dream» είναι άπιαστο; «Σίγουρα όχι, το πρόβλημα όμως είναι ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο, αφού υπάρχει κι εδώ κρίση. Πολλοί ηθοποιοί, και μιλάω για μεγάλα ονόματα, στρέφονται πλέον και προς την τηλεόραση για συμμετοχή σε σίριαλ. Η Γκλεν Κλόουζ, ο Τζακ Νίκολσον, αλλά και η Σούζαν Σαράντον περνούν από κάστινγκ για ένα ρόλο.» Ποια ήταν η πρώτη της δουλειά στην Αμερική; «Η απασχόλησή μου, ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, στο site Greekreporter, που απευθύνεται κυρίως στους Έλληνες της Διασποράς, ενώ, παράλληλα, άρχισα να εργάζομαι ως ηθοποιός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ενώ ασχολήθηκα και με την παραγωγή.»

Έχει γνωρίσει κάποιον διάσημο; «Τον ηθοποιό Μαρκ Ράφαλο, τον Τομ Χανκς από τον οποίο έχω πάρει συνέντευξη, τη Ρεμπέκα Ρόμιν, τις αδερφές Ολσεν

Την Ελλάδα την έχει αφήσει μόνιμα πίσω; «Κατηγορηματικά όχι, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω. Ο κύκλος μου εδώ βρίσκεται στην αρχή και αν δεν τον ολοκληρώσω δεν τίθεται θέμα επιστροφής μου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα