Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Το κόψιμο του φιλιού στην ΕΡΤ ήταν καφρίλα μιας μερίδας ηλίθιων ανθρώπων»

Ώριμος καλλιτεχνικά, συνειδητοποιημένος και με τη σιγουριά της εμπειρίας ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης απολαμβάνει την επιτυχία της πρώτης του κινηματογραφικής ταινίας «Αν».

Ο ηθοποιός μίλησε στην «Athens Voice» για τον έρωτα, την ομοφυλοφιλία, το πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική αλλά και τη μοναξιά.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκαλύπτει πως έγινε ηθοποιός κατά τύχη... «Αν όταν ήμουν 15μισι ετών δεν είχα πάει εκείνη την ημέρα στο σπίτι της γιαγιάς μου και δεν είχα ανοίξει εκείνη την εφημερίδα να δω την αγγελία που ζητούσαν ηθοποιούς, δε θα

είχα πάει ποτέ σε εκείνο το κάστινγκ. Όλα στη ζωή μου θα εξελίσσονταν διαφορετικά»», αναφέρει.

Με τη μοναξιά έχει καλή σχέση αφού εκείνη είναι η αιτία της έμπνευσής του και πολλές φορές την παραλληλίζει και με την ελευθερία. «Μην ξεχνάς ότι τη μοναξιά, πολλοί τη λένε και ελευθερία... Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που γράφει, οπότε την έχω ανάγκη. Το σενάριο, πάει μαζί με τη μοναξιά, δεν μπορείς να γράψεις σε διαφορετικές συνθήκες. Άπαξ και τα πηγαίνω καλά με τον εαυτό μου, ναι, δεν έχω κανένα πρόβλημα, μου αρέσει», δηλώνει.

Ο Χριστόφορος Παπαπακλιάτης αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο σάλο που είχε γίνει πριν 9 χρόνια όταν το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο για το ομοφυλοφιλικό φιλί στη σειρά σου «Κλείσε τα μάτια» καθώς και στη σκηνή του ομοφυλοφιλικού φιλιού στη σειρά «Ο πύργος του Ντάουντον» της ΕΡΤ που λογοκρίθηκε και κόπηκε, υποστηρίζοντας: «Όλο αυτό το κρίνω ως καφρίλα μιας μερίδας ηλίθιων ανθρώπων που παραμένουν ακόμα στις λάθος θέσεις. Κομπλεξικοί, αντιεπαγγελματίες που δεν σέβονται τίποτα. Το πιο επικίνδυνο, είναι ότι έχουν άγνοια της δουλειάς που πρέπει να κάνουν».

Τη γνώμη όμως έχει για την ομοφυλοφιλία, τη θεωρεί taboo ή απλώς πιστεύει ότι όλο αυτό αποτελεί αστοχία της διοίκησης της ΕΡΤ;

«Δε θεωρώ ότι είναι θέμα της κοινωνίας. Θεωρώ ότι είναι θέμα μιας μερίδας ηλιθίων αντιεπαγγελματιών. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να κόψεις και να λογοκρίνεις ένα ξένο προϊόν το οποίο σου έχει δοθεί και σαν δώρο, γιατί το έχεις αγοράσει πολύ φθηνά και αντί να το έχεις σαν κόσμημα μπαίνεις και του κάνεις μοντάζ, πρέπει να είσαι από αντιεπαγγελματίας – το λιγότερο – έως κάφρος! Νομίζω ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει γενικότερη κρίση αξιών, σκέψης και αξιοπρέπειας. Αν το καταλάβουμε, τότε ίσως πάμε μπροστά», λέει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα