Κοραλία Καράντη: «Συνήθως δύναμη παίρνεις από τους ανθρώπους που σε αγαπάνε πολύ, με αυταπάρνηση»

Γέννημα θρέμμα Αθηναία είναι η Κοραλία Καράντη. Μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κυρίως με τον παππού και τη γιαγιά. Μάζευε χαμομήλια σε ένα μικρό ύψωμα στην Πανόρμου, όπου στη θέση του σήμερα έχει χτιστεί ένα σχολείο.

«Δεν ήταν εύκολα χρόνια. Η Ελλάδα, ήταν πιο φτωχή, με περιορισμένα αγαθά, με σχέσεις που περιστρέφονταν γύρω από την οικογένεια. Αναφέρομαι στη δεκαετία του '60, στα πολύ παιδικάμου χρόνια. Ένιωθα, πάντως, ότι πατούσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, όσο μεγάλωνα. Από τη μια πλευρά οι παππούδες

μου, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, και από την άλλη το καλλιτεχνικό κομμάτι με τη μητέρα μου (σ.σ. Αφροδίτη Γρηγοριάδου), τον πατριό μου (σ.σ. Βύρων Πάλλης) και τη νονά μου (σ.σ.Έλλη Λαμπέτη)» τόνισε στο People. Πώς είναι δυνατόν να αντισταθεί κανείς στην εμβληματική μορφή της'Ελλης Λαμπέτη; «Ναι, είναι τιμή μου και καμάρι μου. Μυθικό πρόσωπο, γοητευτικός . άνθρωπος, που με την παρουσία της κυριαρχούσε στο χώρο. Μέχρι το 1983, όταν "έφυγε", πρόλαβα να δω όλες τις παραστάσεις της. Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου κατάλαβα ότι η μητέρα μου είναι μια μάνα αλλιώτικη από τις άλλες, που δεν την είχα όσο θα ήθελα. Είναι καλό, ωστόσο, να μεγαλώνει κανείς και να μην έχει μονομερείς προσλαμβάνουσες. Συνέλεξα πολλά στοιχεία, από τον περίγυρο μου. Και πιο intellectual, αλλά και πιο απλά, τα οποία μου έδιναν δύναμη. Συνήθως δύναμη παίρνεις από τους ανθρώπους που σε αγαπάνε πολύ, με αυταπάρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα