«“Βυθιζόμαστε” στην ύφεση», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Για την οικονομική κρίση και την πολιτική σκηνή της χώρας μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης καλεσμένος της εκπομπής «Πρωινό mou».

Δεν δηλώνει μνημονιακός γιατί δεν γνωρίζει τι είναι το σωστό για την οικονομία μιας χώρας.

«Έχουμε μπει σε μια διαδικασία ενός διλλήματος άνθρωποι σαν εσάς και σαν εμένα, και τους υπόλοιπους που μας βλέπουν, όπου είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιλέξεις. Υπό την έννοια το καθαρό οικονομικό, το τι πρέπει να κάνει μια χώρα για να βγει από την κρίση, δεν το γνωρίζω. Πρέπει να το έχεις σπουδάσει για να το γνωρίσεις, αυτοί που το έχουν σπουδάσει

άλλοι πιστεύουν αυτό κι άλλοι πιστεύουν το άλλο. Αυτό που έχει αποδεχτεί είναι ότι αυτή η κρίση δεν είναι μόνο δική μας αλλά το επίσης βέβαιο, που έχει αποδεχθεί είναι ότι εμείς με τις εσωτερικές μας αδυναμίες βρεθήκαμε να είμαστε το πιο προβληματικό κομμάτι. Το τρίτο βέβαιο είναι ότι μοιάζει κάτι ότι δεν λειτουργεί. Δεν εφαρμόζεται η συνταγή; Δεν είναι σωστή; Πάντως το σίγουρο είναι αφαιρώντας χρήματα από τους ανθρώπους με τέτοιο όπως γίνεται βυθιζόμαστε στην ύφεση. Αυτή η σπείρα είναι μια δύνη που μας παίρνει από κάτω. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το λύσουμε άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα