Ο Σον Χιόν Μιν 'έκλεψε' 17 μήνες θητείας, μα ήταν κορυφαίος πεζοναύτης

16:00 3/6/2020 - Πηγή: Contra

Στην Κορέα, αν είσαι άνδρας, όποιος και αν είσαι (όποιον και αν ξέρεις), αφότου κλείσεις τα 18 και μέχρι τα 35, επιλέγεις πότε θα πας στο στρατό. Μέχρι πέρυσι η θητεία ήταν 21 μήνες. Φέτος έγινε 18. Εν τω μεταξύ, όποιος και αν είσαι κάνεις την κανονική στρατιωτική εκπαίδευση -δίπλα είναι η Βόρειος Κορέα, αν θυμάσαι. Εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας που απαγορεύει τις καθημερινές δοκιμασίες, η θητεία γίνεται σε αστυνομικό τμήμα ή άλλη υπηρεσία γραφείου των δυνάμεων. Για

να εξαιρεθείς, πρέπει να 'χεις σώσει τη χώρα. Ο Σον Χιόν Μιν (αν θες να τον προφέρεις σωστά, στο 100% είναι Σον Εν-μιν) το έκανε, μέσω της δουλειάς του.

Ως αρχηγός της εθνικής Κορέας και πρώτος της σκόρερ, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (έχει 3 γκολ), πήγε στους Πανασιατικούς Αγώνες του 2018, με την U23 και πήρε το χρυσό. Ήταν η τρίτη συμμετοχή του παίκτη της Τότεναμ στη διοργάνωση. Το 2019 τις έκανε 4. Το 2018 δεν ήταν 23 (ήταν 25), αλλά επιλέχθηκε ως ένας εκ των τριών μεγαλυτέρων που επιτρέπονται -βάσει κανονισμών- στο ρόστερ. Επίσης, η Τότεναμ θα μπορούσε να μη του δώσει άδεια -είχε προλάβει να παίξει μόνο μια φορά με τους Σπερς, ως αλλαγή έως τον Αύγουστο που άρχισαν οι Πανασιατικοί και θα έχανε την εκκίνηση της Premier League. Επέλεξε να του δώσει και εν πολλοίς, τον 'απάλλαξε' από τη θητεία -όπως προβλέπεται για όσους παίρνουν χρυσό μετάλλιο σε Πανασιατικούς αγώνες ή το όποιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημείωσε επίσης ότι ο εν λόγω, είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ της ομάδας του, στον τελικό με την Ιαπωνία (2-1).

Η κυβέρνηση εξαίρεσε από τον στρατό όλα τα μέλη της U23, πριν αλλάξει άποψη. Τον καιρό του Covid-19 και της καραντίνας, οι αρχές της Κορέας κάλεσαν τον Χιόν Μιν να εμφανιστεί στον στρατό. Ειρήσθω εν παρόδω, είχε χτυπήσει άσχημα -στο χέρι- στο 3-2 των 'Σπιρουνιών' επί της Άστον Βίλα, τον Φλεβάρη και ανάρρωνε, όταν του έστειλαν την πρόσκληση.

Πριν πει το ναι, υπήρξε διαπραγμάτευση επί της διάρκειας της θητείας, γιατί δεν γινόταν να λείψει δυο χρόνια. Οι δυο πλευρές τα 'βρήκαν' στις 3 εβδομάδες και ο παίκτης επαναπατρίστηκε τον Μάρτιο, με την Τότεναμ να ανακοινώνει πως 'γύρισε στην Κορέα, για προσωπικούς λόγους'. Κατετάγη στο ναυτικό -για την ακρίβεια, στην 5η διμοιρία πεζοναυτών του νησιού Τζέτζου, στις 20 του Απρίλη.

Όταν πήρε το απολυτήριο, πήρε μαζί και βραβείο, καθώς είχε τερματίσει στους πέντε κορυφαίους -σε απόδοση- στρατιώτες του σώματος του. Με το πέρας της διαδικασίας, έκανε τεστ, βρέθηκε αρνητικός στον κορονοϊό και επέστρεψε στην Αγγλία, όπου -επειδή ήταν 'καθαρός'- δεν χρειάστηκε να μπει σε καραντίνα. Σήμερα ο επίσημος λογαριασμός της Τότεναμ στο Twitter, 'τιτίβισε' video του Κορεάτη, στο οποίο μιλούσε για τους τρεις μήνες της απραξίας στην Αγγλία.

Είπε πως αρχικά δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα του τραυματισμού του στο χέρι, κατά τους πανηγυρισμούς για το γκολ και τη νίκη επί της Άστον Βίλα. “Μετά πήγα στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα να πιστέψω τι έβλεπα στην ακτινογραφία. Δεν ένιωθα πόνο”. Μετά σκέφτηκε πως η απόλυτη προτεραιότητα του είναι να είναι υγιής 'αλλά με πονούσε που δεν έβλεπα τους παίκτες, δεν κάναμε προπονήσεις, δεν απολαμβάναμε το ποδόσφαιρο. Μου έλειψαν αυτοί οι τύποι. Τώρα ευτυχώς, μπορούμε να προπονούμαστε μαζί. Έχουν επιστρέψει όλοι. Επίσης, κάνουμε προπονήσεις στον ήλιο, που δεν τον βλέπεις συχνά στην Αγγλία (γελάει)'.

Για τη θητεία του είπε πως "ήταν καλή εμπειρία. Αυτό δεν ισχύει για όλα όσα έκανα, αλλά ήταν κάτι που απήλαυσα. Ήταν τρεις δύσκολες εβδομάδες. Στην αρχή κανείς δεν ήξερε κανέναν. Ήταν περίεργο. Τις δυο πρώτες ημέρες κανείς δεν μπορούσε έστω να μου μιλήσει. Σύντομα κάναμε πλάκα ο ένας στον άλλον. Όσο γνωριζόμασταν και περνούσαμε όλη τη μέρα μαζί, οι δέκα άνθρωποι που ήμασταν στο δωμάτιο ήλθαμε πολύ κοντά. Δουλεύαμε μαζί, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον. Γενικά, προσπάθησα να απολαύσω και αυτήν την εμπειρία. Δεν ξέρω τι έχουν να πουν οι άλλοι για εμένα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα