10+1 Πράγματα που θα θέλαμε από ένα “Switch Pro”

Γράφοντας ευχές για το Tanabata φεστιβάλ του Κυότο.

Η λαϊκή ρήση λέει “όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά”. Από την άλλη, αυτή η ρήση δεν είχε δημιουργηθεί στην εποχή του βούρκου του διαδικτύου, όπου και η πιο άκυρη φήμη παίρνει ζωή και κάνει τους υποστηρικτές της θεωρίας της επίπεδης γης να φαντάζουν υποδείγματα λογικής!

Για αυτόν τον λόγο, στο GameOver εδώ και πολύ καιρό έχουμε αποφύγει τη φημολογία γύρω από την πιθανότητα κυκλοφορίας μιας νέας, αναβαθμισμένης έκδοσης του Nintendo

Switch. Με αφορμή όμως τα τελευταία leaks αλλά και άρθρα από πολύ πιο έμπιστες πηγές απ’ ό,τι ο ανώνυμος Twitter warrior ή ο ψευδο-influencer της φακής, ίσως ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουμε και εμείς μια ευχή για το τι θα θέλαμε από ένα “Pro” μοντέλο του Switch.

Πριν χρόνια θα λέγαμε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα βλέπαμε μικροβελτιώσεις, όπως είχαμε δει στην αναβάθμιση του 3DS, αλλά με το Xbox One X και το PS4 Pro (αλλά και το Xbox Series X) να έχουν πλέον ανοίξει τον δρόμο για κονσόλες πολλαπλών ταχυτήτων μέσα σε μία γενιά, θεωρούμε πως αν βγει ένα mid-gen updgrade για το Switch, θα μπορούσε να έχει παραπάνω ουσία και βάρος απ’ ό,τι θα βλέπαμε στο παρελθόν.

Ας γράψουμε λοιπον τις ευχές μας για ένα καλύτερο αύριο και ας τις κρεμάσουμε σε μία κοντινή ιτιά (ακούσαμε ότι έχει μια ωραία δίπλα στο γραφείο της Nintendo στο Κυότο) και ας ελπίζουμε οι Orihime και Hikoboshi να φωτίσουν την εταιρία.

1. Σοβαρός ανασχεδιασμός των Joy-Cons

Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε. Η ποιότητα και ο σχεδιασμός των joy-cons είναι στοιχεία το λιγότερο απογοητευτικά σε διάφορα σημεία. Σημαντικό τμήματων χρηστών αντιμετωπίζει προβλήματα με το drift των sticks (ο γράφων έχει στειλει για επισκευή τέσσερα μέσα σε 3+ χρόνια), και ενώ ειναι μια κατάσταση που κρατά εδώ και πολλά χρόνια, η Nintendo επιμένει να μην έχει κάνει καμία σοβαρή βελτίωση στο θέμα και να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα.

Πέραν αυτού όμως, η ίδια η μικροσκοπική φύση των joy-cons είναι ένα πρόβλημα, καθώς για μεγάλη ενήλικη (και έφηβη) μερίδα του αγοραστικού κοινού, τα controllers είναι υπερβολικά μικρά για άνετη χρήση. Έτσι, πέραν του πρακτικού του πράγματος, θα θέλαμε να δούμε και έναν ανασχεδιασμό που θα τα καταστήσει λίγο πιο… “μπαμπάτσικα” στο χέρι και με σημαντικά βελτιωμένο d-pad.

2. Μεγαλύτερος αποθηκευτικος χώρος

Ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός οπαδός της Nintendo θα πρέπει πλέον να παραδεχθεί ότι η εσωτερική μνήμη αποθήκευσης του Switch ήταν απαράδεκτα μικρή, με μόλις 32GB την οποία έβρισκες στα περισσότερα κινητά των 100 ευρώ. Αυτό έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων για χρήστες που αγόραζαν digital only παιχνίδια, αλλά και για παιχνιδια που απαιτούσαν να έχεις extra memory card. Τουλάχιστον τετραπλάσιος χώρος από αυτόν του υπάρχοντος μοντέλου θα λέγαμε πως θα ήταν απολύτως λογικός.

3. Μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Αντικειμενικά, η αρχική διάρκεια της μπαταρίας ήταν υπερβολικά μικρή για τη σημερινή εποχή, ειδικά μετά από μερικά χρόνια χρήσης, που έπεφτε ακόμα περισσότερο. Η v2 έκδοση του βασικού Switch, καθώς και το Lite, έκαναν βήματα μπροστά σίγουρα, αλλά όταν η κονσόλα δεν μπορεί ακόμα να βγάλει ένα αεροπορικό ταξίδι Αγγλία – Ελλάδα, υπάρχουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης.

4. Αναβάθμιση των τεχνικών δυνατοτήτων

Όπως είπαμε, με τον δρόμο πλέον ανοιχτό για κονσόλες πολλαπλών ταχυτήτων και έχοντας περάσει αρκετός χρόνος από την πρώτη κυκλοφορία του, ίσως έρχεται πλέον η στιγμή για ένα mid-gen τεχνολογικό updgrade.

Μην κρυβόμαστε, το Switch έχει αρκετά θέματα με framerate αλλά και μπόλικη θολούρα στην απεικόνιση, και δυσκολευόταν πολύ να κάνει έστω και playable πολλά από τα παιχνιδια των PS4/ Xbox One. Με τη νέα γενιά συστημάτων των Sony και Microsoft να έχει πλέον φτάσει, η ψαλίδα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, και αν θέλει η Nintendo να έχει έστω και λίγα multiplatforms στο Switch σε σημείο που να μη λιώνουν τα μάτια του παίκτη, τότε μια σημαντική αναβάθμιση θα βοηθούσε.

5. Βελτιωμένη οθόνη

O γράφων δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με την αρχική οθόνη του Switch, αλλά αντικειμενικά η ποιότητά της θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για την τιμή του προιόντος. Και ενώ η ανάλυσή της έκρυβε τις ατέλειες των παιχνιδιών, είναι χαμηλότερη των περισσότερων κινητών πλέον. Μια αλλαγή σε OLED, και με τουλάχιστον 1080p ανάλυση, θα ήταν σημαντική βελτίωση και θα βοηθούσε και στην καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας.

6. Μικρότερο βάρος

Αυτό θα είναι δυσκολάκι γιατί pro console και βελτίωση στο βάρος ίσως να είναι αδύνατον. Και υπάρχει και το Lite. Αλλά ευχές να αποφύγουμε την τενοντίτιδα κάνουμε βρε παιδιά, ευχές προς το σύμπαν. Αν κάπως γίνει και αυτό, μόνο χαρά θα φέρει!

7. Σοβαρότερο σύστημα εποικοινωνίας

Το γεγονός ότι η κονσόλα δε σε αφήνει να μιλήσεις με φίλους σου είναι ολίγον θλιβερό. Το ότι η λύση της Nintendo είναι να το κάνεις μέσω ένος εντελώς περίεργου τρόπου καλωδίωσης με το κινητό σου, είναι από τα πιο τραγελαφικά πράγματα που έχουμε δει στο gaming. Παίζεις/ δεν παίζεις multiplayer, στη σημερινή εποχή είναι αστείο να μην έχεις ένα σοβαρό σύστημα σύνδεσης (friend codes κανείς;) και επικοινωνίας με τους φίλους σου, και να αναγκάζεσαι σε εξωτερικές λύσεις.

8. Browser και video streaming

Όχι, το γεγονός πως μπορεί να έχουμε κινητό ή tablet ή laptop δεν αποτελεί δικαιολογία για το ότι μια συσκευή 350 ευρώ -πέρα από Youtube και 2-3 ακόμα εφαρμογές- δεν έχει σχεδόν καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν θέλουμε στις διακοπες να κουβαλάμε δύο ταμπλέτες, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό. Και όταν ένα ρημάδι kindle e-reader πενταετίας διαθέτει ασπρόμαυρο browser, είναι αδιανόητο να μην διαθέτει το Switch.

Ειδικά όταν υπάρχει κολπάκι ήδη, χωρίς πολύ κόπο, να χρησιμοποιείς το search engine της Google και με αυτόν τον τροπο να σερφάρεις (άτσαλα) από εκεί. Browser, Netflix, Prime, Now και διάφορα άλλα είναι απαραίτητα. Α, και μια πιθανή έκδοση με 4G ή 5G support θα βόλευε πολύ κόσμο που του αρέσει το multiplayer και θέλει να παίζει στο δρόμο, στο τρένο, στις διακοπές κ.λπ.

9. Σοβαρή Virtual Console

Στα Wii, Wii U, DS και 3DS η Nintendo είχε κάνει “παπάδες” σε ό,τι αφορούσε στη Virtual Console. Εκατοντάδες ιστορικά και σπουδαία παιχνίδια, της ίδιας της Nintendo ή και από third parties, είχαν ξαναβρεί ζωή μέσω μιας υπέροχης πλατφόρμας, που ήταν υπόδειγμα υποστήριξης παλαιών τίτλων (και συνήθως με λογικότατες τιμές). Είναι λοιπόν πολύ στενάχωρο ότι στο Switch η Nintendo αποφάσισε απλά να πετάξει όλη αυτή την καλή δουλειά της από το παράθυρο.

10. Docked only console

Αφού η Nintendo η ίδια κυκλοφόρησε το Switch Lite και αλλοίωσε το μήνυμα “Switch hybrid”, δεν υπάρχει αντίλογος στο γιατί να μη δούμε και το ανάποδο. Μια κονσόλα- “κουτάκι”, που θα συνδέεται μόνο με την τηλεόραση και θα έρχεται με pro controller. Κάτι τέτοιο θα ήταν ευλογία για όσους παίζουν μόνο σε τηλεόραση, γιατί θα έχουν πολύ καλύτερο controller. Αφήστε που ένα τέτοιο πακέτο θεωρητικά θα μπορούσε να διατεθεί σε χαμηλότερη τιμή από το hybrid, καθώς δεν θα χρειάζεται ούτε αποσπώμενα controllers, oύτε οθόνη.

Bonus. Νέα “AAA” IPs απο τη Nintendo

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το Pro, αλλά μπαίνει ως εξτραδάκι! Το ότι το Switch πουλάει σαν τρελό, ίσως να έχει οδηγήσει λίγο τη Nintendo σε ρυθμούς χαλαρότητας. Τα δε remasters (που τώρα τέλειωσαν σχεδόν όλα του Wii U και αρχίζουν του Wii), πρέπει να βγαίνουν με τιμή ιδιαίτερα προσιτή και όχι full price, καθώς είναι το συνοδευτικό και όχι το κυρίως πιάτο.

Ναι, ο Covid-19 σίγουρα έβαλε το χεράκι του στην περσινή χρόνια, αλλά ακόμα και έτσι, το αποτέλεσμα του 2020 ήταν τουλάχιστον αναιμικό σε ό,τι αφορά στο υλικό για την κονσόλα. Πέρα από τα όμορφα sequels των κλασικών franchises, τη Nintendo την αγαπήσαμε πραγματικά για τις νέες και φρέσκιες ιδέες που εφαρμόζει στα παιχνίδια της.

Με το Switch να είναι τόσο δημοφιλές, είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνουν επενδύσεις και προσπάθειες για νέα franchises, που δεν θα έχουν τη σφραγίδα “Mario” επάνω τους. Και φυσικά είναι ευκαιρία για να δούμε και άλλες, παλιές σειρές να επιστρέφουν δυναμικά μετά από βαθιά απουσία (όπως έγινε με το Fire Emblem).

Αυτές είναι οι δικές μας ευχές για ένα ενδεχόμενο “Nintendo Switch Pro”. Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Γράψτε μας στα σχόλια τις δικές σας ευχές και προσδοκίες για μια πιθανή αναβάθμιση της εξαιρετικά επιτυχημένης κονσόλας της Nintendo.

The post 10+1 Πράγματα που θα θέλαμε από ένα “Switch Pro” appeared first on GameOver.

Keywords
xbox one, wii u, gameover, nintendo, switch, twitter, warrior, xbox, ps4, pro, series, drift, μνήμη, σωρεία, παιχνιδια, extra, ελλαδα, νέα, sony, microsoft, oled, λύση, browser, video, tablet, laptop, youtube, kindle, engine, google, netflix, support, wii, controller, hybrid, bonus, ips, full, sequels, fire, τελη κυκλοφοριας, www.google.gr, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, warrior, βγαινουν, μνήμη, δουλεια, ευχες, θεμα, κινητα, παιχνιδια, σημερινη, τηλεοραση, ωρα, microsoft, ps4, sony, youtube, αρθρα, απλα, αφορμη, γεγονος, γινει, διαδικτυο, ευλογια, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, επενδυσεις, εποχη, ερχεται, εταιρια, εφαρμογες, ζωη, ιδεες, ιδια, κινητο, λύση, λογο, ματια, νεα γενια, οθονη, ουσια, παιδια, ρηση, ποιοτητα, προβληματα, ρημαδι, σειρες, σιγουρα, συμπαν, σφραγιδα, σχολια, σωρεία, τενοντιτιδα, τιμη, τρενο, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φημη, χερι, χρονος, χαρα, ψαλιδα, ομορφα, βηματα, browser, drift, ειπαμε, extra, engine, full, fire, gameover, hybrid, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ips, joy, switch, controller, kindle, laptop, μπροστα, netflix, nintendo, oled, pad, πακετο, πηγες, pro, support, series, sequels, tablet, ταξιδι, τρελο, θεματα, υλικο, wii, wii u
Τυχαία Θέματα