Chorus | Preview

Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Deep Silver και της Fishlabs να παρακολουθήσουμε την επίσημη παρουσίαση του Chorus, σε ένα διαδικτυακό live event, με εκπροσώπους Μέσων από όλο τον κόσμο. Μετά από ένα πρώτο announcement trailer, τον Μάιο του 2020, οι προγραμματιστές διατηρούσαν σιγή ιχθύος σχετικά με την πρόοδό του. Κατά συνέπεια, ήταν ευχάριστο να μάθουμε περισσότερα για το νέο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές, τον κόσμο, αλλά και να μάθουμε πότε το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο.

Το

Chorus είναι ένα space shooter, με τη φιλοδοξία να επαναφέρει δυναμικά το είδος με όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό τρόπο. Πέρα από τον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα του τίτλου, το Chorus παρέχει προσφέρει την εξερεύνηση κόσμων με μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ τους.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και το level design των περιβαλλόντων υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία από κόσμο σε κόσμο, χωρίς να δίνουν την αίσθηση κόπωσης στον παίκτη. Σε αυτόν τον τομέα συνεισφέρει και η ίδια η μουσική του τίτλου. Οι υπεύθυνοι υπόσχονται πως, τόσο η μουσική όσο και τα ηχητικά εφέ θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν στον παίκτη την εμπειρία του αχανούς σύμπαντος – γεγονός για το οποίο ανυπομονούμε.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Chorus θα ακολουθήσουμε τα χνάρια της Nora. Το μόνο που γνωρίζουμε για την πρωταγωνίστρια είναι ότι το παρελθόν της είναι ιδιαίτερα σκοτεινό και πως αναγκάστηκε να κάνει επιλογές στο παρελθόν που της άλλαξαν, κυριολεκτικά, τη ζωή. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το κεντρικό campaign θα επικεντρώνεται στο να ξεθαφτούν οι αναμνήσεις της Nora, η οποία, καθώς αναβιώνει το χαμένο παρελθόν της, θα ξεκλειδώνει τις δυνάμεις της και θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Την ίδια στιγμή, μέσω ενός συστήματος side quests, οι παίκτες θα καλούνται να βοηθήσουν τους συμμάχους τους, οι οποίοι ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στο ταξίδι της Nora όταν εκείνη το χρειάζεται. Για παράδειγμα, οι σύμμαχοι που έχει βοηθήσει η Nora στο παρελθόν, θα μπορούν να χακάρουν εχθρικούς πύργους, με πηγές πολύτιμες για τη Nora και το σκάφος της, ενώ την ίδια στιγμή η Nora θα πρέπει να τους προστατεύσει από τα εχθρικά πυρά, μέχρι η διαδικασία να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ωστόσο, κάθε κόσμος θα διαθέτει τους δικούς της κατοίκους, με τους δημιουργούς να υπόσχονται πολλές, «διασκεδαστικές» δραστηριότητες μαζί τους.

Space shooter τίτλος χωρίς το δικό του σκάφος δεν νοείται. Οι δημιουργοί μας αποκάλυψαν πως το σκάφος της Nora είναι «νοήμον», χωρίς ωστόσο να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, ή για το αν θα υπάρχει κάποια μορφή αλληλεπίδρασης μεταξύ του σκάφους και της Nora. Το μόνο που ανέφεραν είναι ότι το σκάφος θα μπορεί να είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, γεγονός που εξηγεί και την ύπαρξη microtransactions.

Φυσικά, οι developers υπόσχονται πως τα microtransactions θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην αγορά cosmetics, αν και cosmetic αντικείμενα θα είναι διαθέσιμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η όλη περιπέτεια αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10 ώρες, ενώ με τις επιπλέον αποστολές το παιχνίδι αναμένεται να ξεπεράσει σε διάρκεια τις 13 ώρες, με τους δημιουργούς να καθησυχάζουν πως το παιχνίδι προσφέρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε ιστορία και gameplay.

To Chorus αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κονσόλες προηγούμενης γενιάς (PlayStation 4, Xbox One), νέας γενιάς (PlayStation 5, Xbox Series S/X), ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Steam, Epic Store), όπως επίσης και στις τρέχουσες streaming πλατφόρμες (Google Stadia, Amazon Luma). Οι εκδόσεις για τη νέα γενιά κονσολών θα υποστηρίζουν σωρεία τεχνικών βελτιώσεων, όπως καλύτερες αναλύσεις, ταχύτερο χρόνος φόρτωσης και βελτιωμένο performance. Το Chorus αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου 2021 στην τιμή των 39,99 ευρώ.

The post Chorus | Preview appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα