Treehouse Riddle | Review
Πραγματικά δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να γράψει κανείς για το Treehouse Riddle. Παρά την προσπάθεια του γράφοντα -πάντα κατά την ενασχόλησή του με έναν τίτλο- η εισαγωγική προσέγγιση να γίνεται σε ένα γενικότερο, πιο ευρύ πλαίσιο σχετικά με το είδος που αυτό αντιπροσωπεύει, στην προκειμένη η κοινοτοπία του εν λόγω παιχνιδιού σε κάθε επίπεδο δεν επιτρέπει ούτε πιθαμή στοχασμού ή παραγωγικής σκέψης παραπάνω από μια απλή περιγραφή και τυπική κριτική του συνόλου των χαρακτηριστικών του παιχνιδιού.
Χωρίς
Η βασική δομή του παιχνιδιού περιλαμβάνει την περιήγηση της πρωταγωνίστριάς μας σε μεγάλα δωμάτια του δεντρόσπιτου και την αλληλεπίδρασή της με αντικείμενα στο χώρο. Τα αντικείμενα αυτά είτε θα δίνουν πληροφορίες σχετικά με την ιστορία, είτε πιο συχνά θα αποτελούν μικρά puzzles τα οποία θα κληθούμε να λύσουμε. Με κάθε λύση έρχεται και η επιβράβευση με ένα αντικείμενο, το οποίο χρειαζόμαστε για να λύσουμε τον τελικό γρίφο του δωματίου και να προχωρήσουμε την ιστορία. Οι γρίφοι, ωστόσο, περισσότερο φέρνουν σε σπαζοκεφαλιές που θα έβρισκε κανείς σωρηδόν σε ένα δωρεάν web browser παιχνίδι, παρά σε τίτλο ο οποίος αξιώνει αγοραστική και παικτική ύπαρξη σε digital stores κονσολών και PC (Switch & Steam).
“Ένωσε τις γραμμές για να σχηματίσεις την εικόνα”, “βγάλε τη μπάλα από τον λαβύρινθο κουνώντας το ταμπλό” και “τοποθέτησε σωστά τους αριθμούς για να έχεις μια μαθηματική πράξη που στέκει” είναι μερικοί περιγραφικοί τίτλοι που θα μπορούσαν να αποδώσουν ικανοποιητικά το περιεχόμενο του Treehouse Riddle.
Είναι αυτό απαραίτητα κακό; Η απάντηση είναι “μάλλον ναι”. Στο μυαλό μας πάντα, φαντάζει απίστευτα δύσκολο για έναν τίτλο puzzle φύσεως να σταθεί αν τουλάχιστον δεν έχει φροντίσει να ενσωματώσει τους γρίφους και τις προκλήσεις του στο περιβάλλον του. Αν δεν έχει καταφέρει να κάνει μια στοιχειώδη αξιοποίηση του ίδιου του setting που χρησιμοποιεί στο gameplay του. Είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για έναν δημιουργό του είδους, αν θέλει να προσδώσει μια ξεχωριστή και αξιοπρόσεκτη ουσία στο παιχνίδι του.
Ειδάλλως, πρέπει να συνυπολογίσεις ότι εκατοντάδες αντίστοιχων puzzles βρίσκονται πραγματικά στις άκρες των δακτύλων των περισσότερων μέσα από κάποια δωρεάν εφαρμογή στα smartphones τους. Για να είμαστε, ωστόσο, ακριβοδίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον τίτλο ότι οι περισσότεροι των γρίφων είναι αρκετά έξυπνοι και απαιτητικοί, με αρκούντως μεγάλη ποικιλία, που εκτείνεται από μαθηματικά μέχρι λεξικά προβλήματα, και με ένα αρκετά αξιόπιστο και ισσοροπημένο σύστημα βοήθειας και hints.
Στα δύο συνολικά μέρη του παιχνιδιού -παρά το γεγονός ότι το δεύτερο είναι μια εντελώς απροκάλυπτη, άχαρη και ανέμπνευστη αφορμή να στοιβαχθεί λίγο περιεχόμενο ακόμα- δοκιμάσαμε πάνω από 60 διαφορετικούς γρίφους, η επίλυση των οποίων κατανάλωσε από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και αρκετά λεπτά. Αυτό που αφήνεται εντελώς στην κρίση του κοινού, είναι η σχεδιαστική επιλογή της ύπαρξης skip κουμπιού στους γρίφους χωρίς κανένα απολύτως κόστος για τον παίκτη. Ο γράφων το χρησιμοποίησε ελάχιστες φορές, όπου το παιχνίδι έμοιαζε να μην “τσουλάει” και να κουράζει, αλλά η όλη προσέγγιση δεν μας βρίσκει ιδιαίτερα σύμφωνους.
Σχετικά με την ιστορία του παιχνιδιού, τα πράγματα είναι τόσο τετριμμένα, που οριακά γίνεται η αναφορά, ενώ σε όσα αφορούν το εικαστικό, πλέον η pixel art προκαλεί κάτι ανάμεσα σε αποστροφή και απάθεια. Προς θεού, δεν ξεκίνησε το πρόβλημα από το Treehouse Riddle, αλλά όσοι δημιουργοί συνεχίζουν να επιλέγουν αυτού του είδους την αισθητική, καλό θα ήταν να έχουν υπόψη τους ότι η γραφικότητα και η κοινοτυπία της στα indie παιχνίδια πλέον προσεγγίζει επίπεδα σοκακκίου της Σαντορίνης.
Μακάρι να υπήρχε κάτι παραπάνω που να μπορούσαμε να γράψουμε σχετικά με τον τίτλο, αλλά πραγματικά κάθε περαιτέρω ανάλυση θα ήταν αναμάσημα των όσων ήδη προαναφέρθηκαν. Η “πραμάτεια” του είναι συγκεκριμένη και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Οι ώρες που προσφέρει είναι λίγες, αλλά μπορούν να κρατήσουν κάποιο ενδιαφέρον αρχικά, το οποίο όμως με τη σειρά του και αυτό ξεθωριάζει γρήγορα. Από την άλλη, αν αναζητάτε ένα ελαφρύ timekiller για το Switch σας στο καράβι αυτό το καλοκαίρι, ίσως το Treehouse Riddle να είναι αυτό που χρειάζεστε. Εν τέλει, αν είστε κυνηγός τέτοιων indie περιπτώσεων, μια δοκιμή δεν θα πήγαινε χαμένη.
Το Treehouse Riddle κυκλοφορεί από τις 18/8/22 για PC και Nintendo Switch. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για PC με review code που λάβαμε από την Fruitbat Factory.
The post Treehouse Riddle | Review appeared first on GameOver.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Τελικά θα καθυστερήσει το iPadOS 16
- H Microsoft απαντάει στην αύξηση της τιμής του PlayStation 5
- Treehouse Riddle | Review
- Οι υπάλληλοι της Microsoft εξέθεσαν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους στους servers του Azure στο GitHub
- iPhone 14 Pro Max: Νέο leak το δείχνει σε dark purple και blue απόχρωση
- Καινούργιο trailer για το Goat Simulator 3
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over
- Τελευταία Νέα Game Over
- Treehouse Riddle | Review
- Νέες λεπτομέρειες για το MyTeam του NBA 2K23
- Νέο Combat trailer για το Atomic Heart
- Το Horizon Forbidden West ακλόνητο στην κορυφή – UK Retail Charts 20 Αυγούστου 2022
- Καινούργιο trailer για το Goat Simulator 3
- Νέο trailer για το Lies of P
- Πληροφορίες για το Where Winds Meet
- Αύξηση τιμής για το PlayStation 5
- Launch trailer για το The Last of Us: Part I
- Cult of the Lamb | Review
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Οι υπάλληλοι της Microsoft εξέθεσαν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους στους servers του Azure στο GitHub
- H Microsoft απαντάει στην αύξηση της τιμής του PlayStation 5
- iPhone 14 Pro Max: Νέο leak το δείχνει σε dark purple και blue απόχρωση
- Τελικά θα καθυστερήσει το iPadOS 16
- IFA 2022: Τι περιμένουμε από τη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας
- Τι είναι τελικά το mesh WiFi; Η devolo έχει την απάντηση και την τεχνογνωσία
- GT Car Stunt Master 3D
- Η GIGABYTE πρωτοστατεί και παρουσιάζει τον πρώτο PCIe 5.0 SSD
- Εννέα τιμονιέρες για αρχάριους και «pro» που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα racing games
- Ψάχνετε νέα TV; 5 λόγοι για να αποκτήσετε έναν βιντεοπροβολέα… χθες