Απομάκρυνση της Nintendo από την αγορά mobile

Προσπάθεια για καλύτερη αξιοποίηση των IPs της και επιστροφή στις κονσόλες.

Φαίνεται πως μετά από τον πειραματισμό της επάνω στην αγορά των mobile συσκευών, μέσω της κυκλοφορίας τίτλων βασισμένων σε δημοφιλή ΙΡs της, η Nintendo μοιάζει έτοιμη να ελαττώσει σημαντικά την υποστήριξή της στην εν λόγω αγορά και να στραφεί

ξανά στην αγορά των κονσολών, όπου και καθιερώθηκε.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει το Bloomberg με σχετικό άρθρο του, το οποίο προσπαθεί να ερμηνεύσει τη δήλωση του Shuntaro Furukawa τον περασμένο Μάϊο, σύμφωνα με την οποία η Nintendo "δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει πολλές νέες εφαρμογές για την αγορά κινητών συσκευών." Αν και αυτή η δήλωση μπορεί να προκάλεσε την ολίσθηση της αξίας της μετοχής της εταιρείας κατά 4%, εν τούτοις δικαιολογείται απόλυτα με βάση την πορεία των mobile τίτλων της εταιρείας, αλλά και την αντίστοιχη πορεία του Animal Crossing: New Horizons για το Nintendo Switch την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαϊου.

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, η πορεία δημοφιλών τίτλων της αγοράς φορητών συσκευών είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη των τίτλων που διαθέτει η Nintendo, με εξαίρεση το Animal Crossing: Pocket Camp, το οποίο έχει το δικό του κοινό και φαίνεται να εκμεταλλεύεται το momentum της πορείας του New Horizons. Ως αποτέλεσμα της αρνητικής πορείας των τίτλων της στις φορητές συσκευές, και δεδομένης της επιτυχίας που σημείωσε το Animal Crossing: New Horizons για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise, η Nintendo φαίνεται πως αναθεωρεί σημαντικά τις επενδύσεις της στην mobile αγορά. Η προσπάθεια δοκιμής διαφόρων τύπων χρέωσης στα παιχνίδια της (από την 1-time payment του Super Mario Run, μέχρι και την ύπαρξη συνδρομών στο Mario Kart Tour) επίσης φαίνεται πως έχει προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους χρήστες, και δεν έχει φέρει τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα σε σχέση με άλλους τίτλους στη συγκεκριμένη αγορά. Ως εκ τούτου, η Nintendo σκοπεύει να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα IP της στις πιο προσοδοφόρες για εκείνη πλατφόρμες, ενώ θα προσπαθήσει να υποστηρίξει περισσότερο τα παιχνίδια που έχει ήδη διαθέσει στην mobile αγορά αντί να διαθέσει νέα.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως την πρόθεση αυτή της Nintendo επιβεβαιώνει και ο Isao Moriyasu, πρόεδορς της DeNa, της συνεργάτιδας εταιρείας της Nintendo όσον αφορά στο mobile gaming. 'Οπως δήλωσε ο ίδιος, καλό είναι οι παίκτες να μην περιμένουν έναν νέο mobile τίτλο από τη Nintendo μέχρι και το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε κάποιον mobile τίτλο στο μέλλον, αλλά αυτός θα αργήσει, με την όποια κυκλοφορία να γίνεται μόνο και μόνο για λόγους ικανοποίησης των μετόχων που στηρίζουν την επένδυση στη συγκεκριμένη αγορά.

switchmobile
Keywords
Τυχαία Θέματα