Άσχημο launch για το LawBreakers

Χειρότερα νούμερα από αυτά του BattleBorn.

Ένα ιδιαίτερα "χλιαρό" launch φαίνεται πως είχε ο νέος τίτλος του Cliff Bleszinski καθώς τα νούμερα των παικτών που ασχολούνται με τον τίτλο στο Steam είναι απογοητευτικά. Πιο συγκεκριμένα, τη μέρα που ο τίτλος έγινε διαθέσιμος, ο αριθμός των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών έφτασε μόλις τους 3.000 ενώ μέσα σε λίγες μέρες ο τίτλος παλεύει να κρατηθεί πάνω από το φράγμα των 1.000 παικτών. Όπως είναι φυσικό ο τίτλος δεν βρέθηκε μέσα στα top 100

παιχνίδια του Steam αν και κατά τη διάρκεια της beta είχε καταφέρει να βρεθεί στη θέση 73 της σχετικής λίστας, φτάνοντας τους 7.500 χιλιάδες ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες.

Για να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της "αποτυχίας" του LawBreakers, θα πρέπει να σημειωθούν τα νούμερα ενός άλλου τίτλου που φέρει τη στάμπα του αποτυχημένου. Αυτός δεν είναι άλλος από το Battleborn της Gearbox, το οποίο είχε την "τύχη" να κυκλοφορήσει την ίδια χρονική περίοδο με το Overwatch της Blizzard. Την ημέρα της κυκλοφορίας του, το Battleborn είχε βρεθεί στη 19η θέση του top 100 του Steam φτάνοντας τους 12.000 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. H Gearbox, λίγους μήνες μετά, προσπάθησε να σώσει την κατάσταση του τίτλου της, μειώνοντας -αρχικά- σημαντικά την τιμή του και αργότερα κάνοντάς τον free-to-play. Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν ήταν αρκετά για να ανατραπεί η κατάσταση για το Battleborn, το οποίο το τελευταίο 24ώρο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 100 συνδεδεμένους χρήστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το LawBreakers προορίζονταν για free-to-play κυκλοφορία. Σίγουρα ακόμη είναι νωρίς για να κριθεί η πορεία του τίτλου, του οποίου η έκδοση για PlayStation 4 -για την οποία δεν υπάρχουν στοιχεία- ίσως έχει μεγαλύτερη απήχηση, όμως το παράδειγμα του Battleborn δείχνει ότι ένας τίτλος του είδους δύσκολα ανακάμπτει από ένα μη επιτυχημένο launch.

ps4pc
Keywords
Τυχαία Θέματα