Δύσκολη η διάθεση του Game Pass σε άλλες πλατφόρμες

Το μεγάλο όραμα από τον επικεφαλής του Xbox.

Η πραγμάτωση του μακροπρόθεσμου στόχου και παράλληλα του μεγάλου οράματος του Phil Spencer, να φέρει το Game Pass και στις υπόλοιπες gaming πλατφόρμες, φαντάζει ακόμα δυσκολότερο από το αναμενόμενο, όπως προκύπτει έπειτα από σχετικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του Xbox.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Game Star,

ο Spencer αναφέρει: "Γνωρίζουμε όταν κάποιος παίζει έναν από τους τίτλους μας στο Xbox. Υπάρχει μία προσδοκία που έχω για την κοινότητα του Xbox Live. Έχω τα δικά μου κατορθώματα και το Game Pass αποτελεί μία επιλογή για εμένα. Ολόκληρη η βιβλιοθήκη των παιχνιδιών first-party βρίσκεται εκεί. Και οι υπόλοιπες ανταγωνιστικές πλατφόρμες δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για να έχουν μία πλήρη εμπειρία Xbox στα δικά τους συστήματα. Αλλά για εμάς, θέλουμε να βρισκόμαστε εκεί όπου οι gamers θέλουν να είναι, και αυτό είναι το μονοπάτι στο οποίο βρισκόμαστε."

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με μία πιθανή έλευση του Game Pass στο Nintendo Switch και στο επερχόμενο PlayStation 5 από τη Sony, εκείνος αποκρίθηκε, λέγοντας πως το θέμα περί των υπόλοιπων πλατφορμών είναι ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μία "πλήρη εμπειρία Xbox" σε αυτές τις πλατφόρμες.

Παρόλο που η άφιξη της εν λόγω συνδρομητικής υπηρεσίας της Microsoft σε κονσόλες της Sony φαίνεται κατά κάποιον τρόπο απίθανη, υπάρχουν αναφορές για τη διαδικασία εύρεσης ενός νέου, βέλτιστου τρόπου διάθεσης του Game Pass στο Nintendo Switch, από πλευράς Microsoft και Nintendo.

Η Microsoft έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για την κονσόλα της Nintendo, φέρνοντας ορισμένους τίτλους first-party του Xbox και στο Nintendo Switch, όπως τα Ori and the Blind Forest, Hellblade: Senua's Sacrifice, Cuphead και New Super Lucky's Tale, καθώς και τη δυνατότητα στους κατόχους Nintendo Switch (όπως επίσης και σε εκείνους του PS4) να μεταφέρουν την πρόοδό τους στο Minecraft από τον λογαριασμό τους στη Microsoft.

Το Game Pass διατίθεται για τις κονσόλες Xbox One και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα