Εξαγορά της Gearbox από την Embracer

Η σουηδική εταιρεία Embracer, γνωστή μέχρι προσφάτως ως THQ Nordic, φαίνεται να προσέθεσε μια ακόμα εταιρεία στην λίστα των θυγατρικών της, με το πιο πρόσφατο απόκτημά της να ακούει στο όνομα του γνωστού studio της Gearbox. Η ομάδα, πίσω από

τίτλους όπως τα Borderlands 3, ανακοίνωσε την απόκτησή αυτής και των 550 υπαλλήλων της σε Κεμπέκ, Τέξας και Φρίσκο, μέσω επίσημης ανακοίνωσης στο site της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε για την εξαγορά του studio ανέρχεται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Gearbox αποτελεί το 7ο κατά σειρά απόκτημα της Embracer, συγκαταλεγόμενη πλέον στο χαρτοφυλάκιο της τελευταίας μαζί με άλλες ομάδες ανάπτυξης όπως η Saber Interactive, η Koch Media, η Deca Games και εννοείται η THQ Nordic. Ωστόσο, παρά την εξαγορά του, η ομάδα θα συνεχίσει να τελεί υπό την καθοδήγηση του αφεντικού και συνιδρυτή της, Randy Pitchford.

Τέλος, η Embracer προχώρησε και στην απόκτηση ακόμα μιας ομάδας ανάπτυξης, της Aspyr, το δυναμικό των 140 υπαλλήλων της οποίας θα λειτουργεί πλέον ως θυγατρική της Saber Interactive.

Πλήθος εμπορικών κινήσεων από τη σουηδική επιχείρηση που μεγαλώνει αισθητά πλέον, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 5,5 χιλιάδες υπαλλήλους και πρόσβαση σε πάνω από 200 gaming franchises, τα οποία μένει να δούμε πώς θα αξιοποιήσει.

The post Εξαγορά της Gearbox από την Embracer appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα