Η Criterion επιστρέφει στην ανάπτυξη των Need for Speed

Η Ghost Games μεταλάσσεται σε studio "υποστήριξης".

Ενδιαφέρουσες είναι οι αλλαγές που ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η ΕΑ, καθώς ένα ιστορικό franchise της αλλάζει -για πολλοστή- φορά χέρια. Ο λόγος για τη σειρά Need for Speed, η ανάπτυξη και η υποστήριξη τίτλων της

οποίας επιστρέφει για ακόμη μία φορά στα χέρια της Criterion. Σύμφωνα με την ΕΑ, η μέχρι πρότινος υπεύθυνη για τη σειρά, Ghost Games, αναμένεται να μετονομαστεί ξανά σε ΕΑ Gothenburg, και να συνεχίσει την πορεία της ως ένα "engineering hub", το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη και την υποστήριξη διάφορων project της εταιρίας, ανάμεσα σε αυτά και η μηχανή γραφικών Frostbite.

Δυστυχώς, αν και τα περισσότερα μέλη του studio που ήταν σε μη-τεχνικές θέσεις θα απορροφηθούν από την Criterion, το μέλλον περίπου 30 εργαζομένων μοιάζει αβέβαιο. Σύμφωνα με την ΕΑ, η αλλαγή του "σπιτιού" της σειράς, από το Gothenburg της Σουηδίας στο Guildford του Ηνωμένου Βασιλείου, θα βοηθήσει στην εύρεση περισσότερων, ταλαντούχων εργαζομένων, καθώς η περιοχή φημίζεται για τα πολυάριθμα gaming studios που εδρεύουν σε αυτή.

Θυμίζουμε πως η Criterion, μετά από ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από τη σειρά Burnout και την κυκλοφορία του ιδιαίτερου Black, είχε ασχοληθεί με την σειρά στο παρελθόν (Hot Pursuit και Most Wanted 2012), ενώ έπειτα κατέληξε ως ένα υποστηρικτικό studio για τα Star Wars Battlefront II και Battlefield V, με τα δικά της project να μην περνούν ποτέ στο στάδιο της παραγωγής. Αντίστοιχα, η Ghost Games ήταν το σπίτι της σειράς Need for Speed τα τελευταία 7 χρόνια και μέσω αυτής κυκλοφόρησαν τα NFS Rivals, Need for Speed (2015), NFS Payback και πιο πρόσφατα το NFS Heat.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα