Η Microsoft είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αποκλειστικότητας της Marvel

Η Microsoft φαίνεται ότι απέρριψε την ευκαιρία να δημιουργήσει τίτλους βασισμένους σε IPs της Marvel για το οικοσύστημα Xbox, σύμφωνα με τον executive Vice President και επικεφαλής της Marvel Games,

Jay Ong.

Μιλώντας στο βιβλίο The Ultimate History of Video Games, Volume 2 (που εντοπίστηκε από έναν χρηστή στο ResetEra) ο Ong εξήγησε πώς κλήθηκε να “ανακαλύψει γιατί η επιτυχία της Marvel στο box office δεν είχε μεταφραστεί στα παιχνίδια”.

Ήθελε έναν συνεργάτη αδειοδότησης (licensing partner) που δεν είχε τη νοοτροπία “άστοχων licensed παιχνιδιών”, και έτσι η Marvel και η Activision συμφώνησαν να τερματίσουν το συμβόλαιό τους πρόωρα.

“Έκανα κρούση και στις δύο first party πλευρές, τόσο στο Xbox όσο και στο PlayStation, και είπα: «Δεν έχουμε μεγάλες συμφωνίες για τις κονσόλες με κανέναν αυτήν τη στιγμή. Τι θα ήθελες να κάνεις; Η στρατηγική της Microsoft ήταν να επικεντρωθεί στα δικά της IP. Μας προσπέρασαν».

Τότε ήταν που ο Ong κάθισε με δύο στελέχη του PlayStation και περιέγραψε το όνειρό του να «νικήσει το Arkham» και να δημιουργήσει ένα, ή ακόμα και πολλούς, αποκλειστικούς Marvel τίτλους για το PlayStation.

Φυσικά, τα υπόλοιπα είναι ιστορία, με τη Sony να συμφωνεί να δημιουργήσει έναν “ΑΑΑ” τίτλο Spider-Man αποκλειστικά για το PlayStation με την Insomniac Games.

The post Η Microsoft είχε απορρίψει το ενδεχόμενο αποκλειστικότητας της Marvel appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα