Η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft εγκρίθηκε στις ΗΠΑ

Η Microsoft κέρδισε τη δικαστική υπόθεση κατά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο της για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard, έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η απόφαση της περιφερειακής δικαστή των ΗΠΑ, Jaqueline Scott

Corley, βλέπει τη Microsoft σε θέση να προχωρήσει με τη συμφωνία, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), η οποία είχε μπλοκάρει τη συμφωνία.

“Η FTC δεν έχει δείξει ότι είναι πιθανό να πετύχει με τον ισχυρισμό της ότι ο συνδυασμός των δυο εταιρειών πιθανότατα θα αποσύρει το Call of Duty από το PlayStation ή ότι η ιδιοκτησία της Microsoft στο περιεχόμενο της Activision θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις video game library συνδρομές και στις cloud gaming αγορές”, δήλωσε η Corley.

Η έγκριση της εξαγοράς της Activision Blizzard από το Xbox έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 35 χώρες (με τη Νότιο Αφρική να δίνει πρόσφατα την έγκρισή της), έχοντας ως μόνο εμπόδιο τη CMA.

3/We know that players around the world have been watching this case closely and I’m proud of our efforts to expand player access and choice throughout this journey. END

Phil Spencer (@XboxP3) July 11, 2023

Ο Phil Spencer ανέφερε σχετικά: “από τότε που ανακοινώσαμε για πρώτη φορά αυτήν τη συμφωνία, η δέσμευση μας να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερα άτομα και περισσότερες συσκευές έχει ισχυροποιηθεί. Έχουμε υπογράψει πολλαπλές συμφωνίες για να κάνουμε τα παιχνίδια της Activision Blizzard, τα first party του Xbox και το Game Pass διαθέσιμα σε περισσότερους παίκτες από ότι είναι σήμερα”.

Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Bobby Kotick, παρατήρησε ότι η συγχώνευση θα “ωφελήσει τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους. Θα επιτρέψει στον ανταγωνισμό αντί να επιτρέψει σε εδραιωμένους ηγέτες της αγοράς να συνεχίσουν να κυριαρχούν στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών“.

The post Η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft εγκρίθηκε στις ΗΠΑ appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα