Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας ενέκρινε τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας έγινε μεταξύ των πρώτων που ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft -ακολουθώντας τη Γενική Αρχή Ανταγωνισμού της Σαουδικής Αραβίας, η οποία τον Αύγουστο είχε αποφανθεί ότι δεν είχε «καμία αντίρρηση» για την προτεινόμενη εξαγορά.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) φέρεται ότι θα αποφανθεί σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard

από τη Microsoft μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει θέσει ως προθεσμία την 1η Μαρτίου 2023 για να δημοσιεύσει τα πορίσματα της έρευνάς της σχετικά με τη συμφωνία. Την ίδια στιγμή αναμένεται με ενδιαφέρον και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί του θέματος.

Επιστρέφοντας στο πόρισμα της ρυθμιστικής αρχής της Βραζιλίας, μεταξύ άλλων στην απόφαση αναφέρονται τα εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια δημοτικότητα του Call of Duty, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι εάν τα παιχνίδια Activision Blizzard δεν ήταν πλέον διαθέσιμα στις κονσόλες της Sony, οι χρήστες του PlayStation θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μετακινηθούν στην κονσόλα Xbox, ή ακόμα και σε έναν υπολογιστή, για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε παιχνίδια franchise. Ωστόσο, είναι επίσης λογικό να υποθέσουμε ότι εάν τα επερχόμενα παιχνίδια Call of Duty γίνουν αποκλειστικά στο οικοσύστημα της Microsoft, οι παίκτες οι οποίοι θα θέλουν να παραμείνουν πιστοί στο εμπορικό σήμα του PlayStation, θα μπορούσαν απλώς να εγκαταλείψουν τη σειρά, μεταφέροντας τη ζήτησή τους σε άλλα παιχνίδια διαθέσιμα στην αγαπημένη τους κονσόλα».

Στη συνέχεια η απόφαση αναλύει και άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν από την συμφωνία: «Παρόλα αυτά, κανέις δεν μπορεί να αποκλειστεί την πιθανότητα η Microsoft να θεωρήσει δυνητικά κερδοφόρο να υιοθετήσει μια στρατηγική αποκλειστικότητας στα παιχνίδια της Activision Blizzard, ακόμα κι αν μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να οδηγήσει στη θυσία σχετικού μέρους των πωλήσεων και των χρηστών. Μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων του Xbox, στην επέκταση της βάσης συνδρομητών του Game Pass και στην ενίσχυση του οικοσυστήματός της, προκειμένου να αντισταθμιστεί οποιαδήποτε απώλεια εσόδων από την πώληση παιχνιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η ετυμηγορία συνεχίζει τονίζοντας πως το αποκλειστικό περιεχόμενο ήταν «πολύ σημαντικό» για τον ανταγωνισμό στην αγορά κονσολών και ένας από τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για τις θέσεις του PlayStation και της Nintendo ως ηγέτες της αγοράς. «Τα αποκλειστικά παιχνίδια αποτελούν σημείο αναφοράς του ανταγωνισμού μεταξύ της Microsoft και της SIE, αν και καμία εταιρεία δεν έχει αναπτύξει ή αποκτήσει μέχρι στιγμής ένα αποκλειστικό παιχνίδι που να έχει αλλάξει αποφασιστικά την ισορροπία υπέρ μιας κονσόλας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αποκλειστικά παιχνίδια είναι λιγότερο δημοφιλή και αντιπροσωπεύουν λιγότερα έσοδα από τα παιχνίδια AAA τρίτων τίτλων οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στο Xbox και το PlayStation».

Καταλήγοντας: «Η Nintendo δεν βασίζεται επί του παρόντος σε κανένα περιεχόμενο από την Activision Blizzard για να ανταγωνιστεί στην αγορά. Με τη σειρά της, η Sony έχει την κορυφαία μάρκα στον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια, εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα, μεγαλύτερη βάση χρηστών, μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση κονσολών, ισχυρό κατάλογο αποκλειστικών παιχνιδιών, συνεργασίες με πολλούς εκδότες, πιστούς καταναλωτές της επωνυμίας της, κ.λπ. κάτι το οποίο θα συμβάλει στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του PlayStation ενόψει της πιθανής απώλειας πρόσβασης στο περιεχόμενο της Activision Blizzard».

Με το τελικό συμπέρασμα της απόφασης να είναι: «Με αυτή την έννοια, αν και αναγνωρίζεται ότι μέρος των χρηστών των κονσολών PlayStation (από τη Sony) θα μπορούσε να αποφασίσει να μετακινηθεί στο Xbox σε περίπτωση που τα παιχνίδια της Activision Blizzard – και ειδικά το Call of Duty – γίνουν αποκλειστικά στο οικοσύστημα της Microsoft, πιστεύουμε ότι μια τέτοια πιθανότητα δεν αντιπροσωπεύει, από μόνη της, κίνδυνο για τον ανταγωνισμό στην αγορά των κονσολών, στο σύνολό της».

The post Η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας ενέκρινε τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα