Ορόσημο στην εμπορική πορεία του Control

Η Remedy Entertainment έκανε γνωστό πως ο νεότερός της τίτλος, το action sci-fi Control, έχει υπερβεί σε πωλήσεις το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων, μέσα σε διάστημα περίπου 15 μηνών από την κυκλοφορία του.

Με το παραπάνω ορόσημο, ο τίτλος κατάφερε να σημειώσει το γρηγορότερο ρυθμό καταγραφής πωλήσεων νέου IP του φινλανδικού στούντιο, από την κυκλοφορία του Max Payne, ενώ ο περασμένος Νοέμβριος σημειώθηκε ως ο δημοφιλέστερος μήνας στην εμπορική πορεία του παιχνιδιού, λόγω των εκπτωτικών ενεργειών που

έλαβαν χώρα. Το Control αποτελεί το πρώτο multi-platform project της Remedy, έπειτα από τη λήξη της συμφωνίας με τη Microsoft, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε τα Alan Wake και Quantum Break για Xbox και PC.

Επιπροσθέτως, έγινε γνωστό ότι από τις συνολικές πωλήσεις του παιχνιδιού για ολόκληρο το 2019, περισσότερο από το 60% αντιστοιχούσε σε ψηφιακά αντίτυπα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό από τις φετινές υπερβαίνει το 90%.

Επί του παρόντος, η Remedy αναπτύσσει το επόμενό της project με την ονομασία “Vanguard“. Πρόκειται για ένα multiplayer τίτλο που ακολουθεί το πρότυπο του live-service/ free-to-play, με τη χρηματοδότησή του να έχει αναλάβει πλήρως το φινλανδικό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών.

Το Control κυκλοφορεί από τον Αύγουστο του 2019, σε PS4, Xbox One και PC. Η αναβαθμισμένη έκδοσή του για τα νέα PlayStation 5 και Xbox Series X|S αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους.

The post Ορόσημο στην εμπορική πορεία του Control appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα