Σαρωτικός ο πρώτος χρόνος του Switch στην Ιαπωνία

Τριπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με αυτές στον πρώτο χρόνο του PS4.

Βάσει των στοιχείων που καταγράφει η Media Create για τον αριθμό των πωλήσεων των τίτλων και των κονσολών στην αγορά της Ιαπωνίας για την προηγούμενη εβδομάδα, ξέρουμε το πόσο επιτυχημένη ήταν η κονσόλα της Nintendo κατά τον πρώτο χρόνο της στην αγορά, αφού πριν λίγες μέρες αυτή είχε τα πρώτα της γενέθλια.

Το Nintendo

Switch, λοιπόν, έφτασε τις 3.802.910 πωλήσεις, ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς πως για μεγάλα χρονικά διαστήματα η κονσόλα είχε εξαντληθεί από τα καταστήματα. Το νούμερο γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν γίνει η σύγκριση με τις πωλήσεις του PlayStation 4 στον πρώτο χρόνο του στην αγορά, με την κονσόλα της Sony να είχε φτάσει το 1.143.542 πωλήσεις, δηλαδή λιγότερες από το 1/3 των πωλήσεων του Switch. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως το PS4 είχε ένα δύσκολο launch στην ιαπωνική αγορά, λόγω των ελάχιστων τίτλων που απευθύνονταν στο συγκεκριμένο κοινό. Για αυτό και τα επόμενα έτη, όταν η κατάσταση βελτιώθηκε, οι πωλήσεις του αυξήθηκαν, με αυτές να αγγίζουν τα 2.083.974 την χρονιά που μόλις τελείωσε.

Με την εμπορική επιτυχία του Switch για τον πρώτο του χρόνο να είναι αδιαμφισβήτητη, μένει να δούμε αν η υβριδική κονσόλα της Nintendo θα ακολουθήσει το παράδειγμα του PS4 και θα συνεχίσει να παρουσιάζει αυξημένες πωλήσεις κάθε χρόνο ή αν θα ακολουθήσει τη πορεία του Wii, το οποίο μετά από ένα πάρα πολύ δυνατό πρώτο έτος στην ιαπωνική αγορά, είδε τις πωλήσεις του τα επόμενα έτη να μειώνονται σταδιακά.

switch
Keywords
Τυχαία Θέματα