Σε νέα χέρια τα ηνία της Codemasters

Έπειτα από την εξαγορά της Codemasters και της θυγατρικής της (Slightly Mad Studios), η EA ανακοινώνει την αποχώρηση των Frank Sagnier και Rashid Varachia, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) του βρετανικού στούντιο ανάπτυξης.

Τόσο η Codemasters όσο και η Slightly Mad Studios

πρόκειται να ενταχθούν στα στούντιο υπό την αιγίδα της EA Sports, με τα ηνία της πρώτης να βρίσκονται πλέον στα χέρια των Clive Moody και Jonathan Bunney, SVP of Product Development και Publishing αντίστοιχα. Η ηγεσία της Slightly Mad Studios δεν θα δεχθεί κάποια αλλαγή, καθώς τον ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου θα εξακολουθεί να έχει ο Ian Bell.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποχώρηση των δύο αυτών προσώπων “αποτελούσε πάντα μέρος του σχεδίου”, αλλά έχει επισπευσθεί λόγω της ταχύτητας ενσωμάτωσης της Codemasters στα στούντιο της EA. Και οι δύο τους αναμένεται να αποχωρήσουν από το βρετανικό στούντιο προς το τέλος του τρέχοντα μήνα.

Όπως αναφέρει η EA σε μία δήλωση: “Από την ένταξή του το 2014, ο Frank οδήγησε την Codemasters σε μία θέση με παγκόσμια φήμη για την ειδικότητα του στούντιο στο racing κομμάτι, και επέτρεψε στο παγκοσμίως κορυφαίο ταλέντο και το πάθος της ομάδας για τα μηχανοκίνητα αθλήματα να λάμψουν και να υπερέχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η οικονομική ηγεσία του Rashid ήταν επίσης αναπόσπαστο μέρος από την επιτυχία της Codemasters. Οι συνεισφορές του περιλαμβάνουν την προώθηση βασικών εξαγορών, την εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 2018 και την καθοδήγηση της δέουσας επιμέλειας και ενσωμάτωσης της Codemasters στην EA.

Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στον Frank και τον Rashid για όλα όσα έχουν κάνει για την Codemasters και την Electronic Arts, και όλοι τούς ευχόμαστε τα καλύτερα. Γνωρίζουμε την κουλτούρα που έχουν δημιουργήσει και το καινοτόμο πνεύμα τους θα προσφέρει ζωντάνια στο στούντιο μέσω της εξαιρετικής ηγετικής τους ομάδας.”

Η EA εξαγόρασε την Codemasters τον περασμένο Φεβρουάριο έναντι $1.2 δισεκατομμυρίων, επιτυγχάνοντας να υπερβεί το ποσό των $994 εκατομμυρίων που πρόσφερε η Take Two για την απόκτηση του ίδιου στούντιο και έτσι να το προσθέσει επιτυχώς στο δυναμικό της, όπως παράλληλα και τις σειρές παιχνιδιών F1, Project Cars και Dirt στον κατάλογο με τα δικά της racing IP, αναφέροντας πως η εν λόγω απόκτηση “θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή στην αγωνιστική ψυχαγωγία”.

The post Σε νέα χέρια τα ηνία της Codemasters appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα