Τα καλύτερα Gaming Headsets κάτω από 100 ευρώ

Σε συνέχεια του αφιερώματός μας για τα καλύτερα gaming headsets της αγοράς, αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το επόμενο σκαλοπάτι της ποιοτικής και οικονομικής κλίμακας, θέτοντας ένα ταβάνι προϋπολογισμού έως 100 Ευρώ. Σε αυτήν την κατηγορία, πλέον, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο ανάμεσα στα low end και mid level ακουστικά, σε ένα σημείο που πλέον ο παίκτης μπορεί να πάρει έναν πιο αξιοπρεπή ήχο σε μια λογική τιμή.

Ταυτόχρονα, σε αυτή την κατηγορία αρχίζουμε δειλά δειλά

να βλέπουμε τις πρώτες wireless προτάσεις για τους παίκτες που δε θέλουν να μπλέκουν με καλώδια. Αλλά και για αυτούς που προτιμούν το καλώδιο, σε αυτό το budget αρχίζουμε πια να βλέπουμε αποσπώμενα καλώδια με επένδυση από πλεκτό νάιλον, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως για αυτή την κατηγορία; Καταρχάς, όπως είπαμε και πιο πάνω, βρισκόμαστε ακόμα στα ακουστικά που θεωρούνται low end ή, οριακά, αρχίζουμε να ακουμπάμε τη μεσαία κατηγορία. Οπότε οι απαιτήσεις μας σε ποιότητα ήχου θα πρέπει να είναι προσγειωμένες. Επίσης, οι επίδοξοι αγοραστές ενός wireless headset θα πρέπει πάντα να θυμούνται ότι, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το έξτρα κόστος του wireless αναγκαστικά σημαίνει πως ο ήχος που θα παραλάβετε στο τέλος δε θα φτάνει το ίδιο επίπεδο ποιότητας με ένα wired ακουστικό της ίδιας κατηγορίας.

Και φυσικά, το wireless μπορεί πάντα να έχει κάποια προβλήματα χρονισμού (ειδικά οι Bluetooth συνδέσεις) αλλά και διακοπές λόγω εμποδίων ή άλλων παρεμβολών. Ακόμα, να θυμίσουμε πως άτομα που φοράνε γυαλιά, επειδή ο σκελετός σπρώχνει τα μαξιλαράκια, στα περισσότερα ακουστικά αυτής της κατηγορίας δεν υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός για αυτό, με αποτέλεσμα η ένταση και καθαρότητα του μπάσου να δέχεται ένα μικρό πλήγμα.

Τέλος, θεωρήσαμε σημαντικό να μιλήσουμε λίγο παραπάνω για το virtual surround που συναντάμε στα περισσότερα gaming headsets, τα οποία υπόσχονται “περιβαλλοντικό” ήχο. Αυτό, σε αντίθεση με ένα surround σύστημα στο σπίτι, που είναι στημένο με πολλαπλά ηχεία, εδώ οι οδηγοί σε σχεδόν όλα τα ακουστικά δεν είναι έτσι, με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεγελάσει το αυτί έτσι ώστε να νομίζει ότι όντως δέχεται ήχο από διάφορες κατευθύνσεις.

Υπάρχουν πολύ λίγα ακουστικά με πολλαπλούς οδηγούς στην αγορά, αλλά γενικά είναι μια τεχνολογία που δεν έχει θεωρηθεί ιδιαίτερα πετυχημένη λόγω παρεμβολών των συχνοτήτων των διαφορετικών οδηγών και γενικότερα θέματα στον ήχο, με πολύ λίγες εταιρίες να συνεχίζουν τα πειράματα σε αυτά.

Υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν είναι καλύτερο να έχεις stereo ακουστικά, και αν θες surround να το πετυχαίνεις με προγράμματα της κονσόλας/ PC (π.χ. Dolby Atmos, Windows Sonic κ.λπ.) ή αν θέλεις το ακουστικό σου να έχει αυτόματα αυτή την επιλογή. Οι υποστηρικτές του stereo λένε πως το virtual surround συχνά «φιμώνει» τον ήχο και χάνεται κάποια από τη λεπτομέρεια, προτιμώντας να θυσιάζουν τα surround στοιχεία προς όφελος ενός καθαρότερου ήχου.

Οι υποστηρικτές του virtual surround δε, είναι της ανάποδης σχολής και θεωρούν ότι η λογική μείωση στην καθαρότητα του ήχου είναι ένα πολύ μικρό τίμημα απέναντι στο όφελος του να ακούς πιο εύκολα από πού έρχεται ο αντίπαλός σου σε ένα multiplayer game. Με το ορθόδοξο surround να είναι σπάνιο και να εμφανίζεται κυρίως σε premium ακουστικά, η επιλογή του 99.99% των παικτών θα πρέπει να γίνει διαλέγοντας ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.

CoolerMaster MH751

Πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση 3.5mm
Οδηγοί 40mm
Συχνότητα ακουστικών 20 – 22000 Hz
Αντίσταση ακουστικών 26 ohm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Βάρος 277γρ.
Τιμή 90 ευρώ περίπου

Πολύ ελαφρύ και αρκετά βολικό στην εφαρμογή, το MH751 της CoolerMaster είναι μια ιδιαίτερα ωραία περίπτωση για αυτούς που αποζητούν headet με καλό μικρόφωνο, καθώς το (αποσπώμενο) boom μικρόφωνό του είναι μάλλον το καλύτερο στην κατηγορία. Και ενώ μπορεί να είναι «ασχημούλι» σε σχεδιασμό, κερδίζει σίγουρα πόντους από την ελαφριά και άνετη εφαρμογή του επάνω στο κεφάλι αλλά και από την καλή κατασκευή του.

Ο ήχος βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα για την κατηγορία, με καθαρές υψηλές συχνότητες και treble αλλά και ικανοποιητικές μέσες, με τις χαμηλές μόνο να χάνουν και το μπάσο να ακούγεται λίγο “ξερό”. Για την τιμή του όμως, θα θέλαμε να είχαμε λίγες περισσότερες δυνατότητες ρυθμίσεων και ελέγχου του.

HyperX Cloud Alpha

Πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση 3.5mm
Οδηγοί 50mm
Συχνότητα ακουστικών 13 – 27000 Hz
Αντίσταση ακουστικών 65 ohm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo
Βάρος 336 γρ.
Τιμή 90 ευρώ περίπου

Το Cloud Alpha headset της HyperX είναι ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυβραβευμένα gaming headsets αυτής της κατηγορίας. Και είναι μάλλον απόλυτα λογικό καθώς η ποιότητα και η ισχύς των οδηγών που περιέχει, του προσφέρει ένα πολύ καθαρό αποτέλεσμα στις μέσες συχνότητες. Σε συνδυασμό με το έντονο μπάσο του, καταφέρνει να δώσει ήχο που ικανοποιεί με άνεση της βασικές gaming ανάγκες του παίκτη, ενώ το αποσπώμενο μικρόφωνο, οι αρμοί αλουμινίου και το νάιλον καλώδιο είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενα στοιχεία.

Στον αντίποδα, θα λέγαμε πως παρατηρήσαμε αρκετά «θολό» ήχο στις χαμηλές συχνότητες (την αγάπη των audiophiles) και μετά από μερικές ώρες χρήσης, χρειαζόμασταν να τα βγάλουμε γιατί τα μαξιλαράκια τους ζεσταίνουν ένα κλικ παραπάνω απ’ ό,τι θα θέλαμε.

Microsoft Xbox Wireless Headset

Πλατφόρμες Xbox/PC/Phone (wireless)
Σύνδεση Wireless Microsoft protocol, Bluetooth
Οδηγοί 40mm
Συχνότητα ακουστικών 20 – 20000 Hz
Αντίσταση ακουστικών 32 ohm
Wireless Ναι (διάρκεια μπαταρίας 15-20 ώρες)
Ήχος Stereo
Βάρος 312 γρ.
Τιμή 100 ευρώ περίπου

Η απάντηση της Microsoft στο Pulse 3D headset της Sony άργησε λίγους μήνες να έρθει, αλλά εν τέλει το αποτέλεσμα άξιζε αυτή τη μικρή αναμονή καθώς το Microsoft Xbox Wireless Headset κοιτάει στα μάτια τον ανταγωνισμό του και μάλιστα έχει και ορισμένα στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερα δελεαστικό. Από την πρώτη στιγμή ο χρήστης πιάνει κάτι στα χέρια του που η ποιότητα των πλαστικών αλλά και η εφαρμογή του ακουστικού στο κεφάλι «χτυπάνε» ένα σκαλί πάνω από την οικονομική κατηγορία που βρίσκεται, νιώθοντας αμέσως ότι έχει αγοράσει κάτι ποιοτικό ενώ ταυτόχρονα το ελαφρύ βάρος, η ωραία εφαρμογή του στο κεφάλι αλλά και τα καλοσχεδιασμένα controls του το κάνουν αρκετά ευέλικτο για πολύωρη χρήση.

Tο μεγάλο αβαντάζ του ακουστικού όμως είναι ένα: η ασύρματη σύνδεσή του αλλά και το Bluetooth pairing. Είναι από τα λίγα low budget ακουστικά που έχουν wireless σύνδεση (απευθείας με τα Xbox, με MS wireless adaptor στα Windows 10), στοιχείο που το κάνει ιδιαίτερα δελεαστικό για gamers. Το ακόμα πιο θετικό όμως, είναι ότι έρχεται και με πλήρη Bluetooth σύνδεση και pairing συσκευών, αφήνοντάς σας να τα έχετε συνδεδεμένα ταυτόχρονα με PC/ Xbox και κινητό αν το επιθυμείτε -ιδανικό για multiplayer τύπους.

Φυσικά, αυτές οι δυνατότητες θα έπρεπε να έχουν κάπου κάποια έκπτωση. Έτσι, μία από αυτές τις εκπτώσεις είναι και η απουσία θύρας 3.5mm, που σημαίνει ότι το ακουστικό είναι αποκλειστικά και μόνο wireless. Aπό άποψη ήχου δε, θα λέγαμε πως η ποιότητα είναι ικανοποιητική (σε παρόμοιο επίπεδο με το Pulse, με πιο έντονο μπάσο και λιγότερο καθαρό spatial), χωρίς όμως να πλησιάζει τα επίπεδα ορισμένων άλλων wired επιλογών όπως το Razer Blackshark και το Hyper X Cloud Alpha.

Razer BlackShark V2

Πλατφόρμες Όλες (με mini jack 3.5 mm), PC/PS4/PS5 (με USB).
Σύνδεση 3.5mm, USB sound card
Οδηγοί 50mm
Συχνότητα ακουστικών 12 – 28000 Hz
Αντίσταση ακουστικών 32 ohm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo (με mini jack 3.5 mm) / Virtual Surround 7.1 (με USB)
Βάρος 262 γρ.
Τιμή 100 ευρώ περίπου

Το άλλο διάσημο headset αυτής της κατηγορίας, το BlackShark V2 της Razer, κοιτάζει την άλλη κορυφή της κατηγορίας (Hyper X Cloud Alpha) στα μάτια σε επίπεδα ήχου και άνεσης. Πανάλαφρο και με ωραία εφαρμογή στο κεφάλι, το συγκεκριμένο ακουστικό είναι πιο «μαζεμένο» αισθητικά σε σχέση με τα περισσότερα ακουστικά της Razer, δίνοντας του μια πιο ωραία ποιοτική γραμμή, ενώ η εφαρμογή του προσφέρει εξαιρετικό noise reduction για περιβαλλοντικούς ήχους.

Το αποσπώμενο μικρόφωνο είναι ικανοποιητικό για την κατηγορία του, αλλά είναι στη ποιότητα του ήχου που λαμβάνετε εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει, καθώς η ποιότητα του ήχου στα μπάσα και στις υψηλές συχνότητες είναι σε πολύ καλά επίπεδα (στα «χαμηλά» υπάρχει και εδώ μια θολούρα, μαζί με μια αστάθεια στο treble). Στην κανονική του σύνδεση με 3.5mm mini jack ο ήχος που προσφέρει είναι stereo, αλλά αν έχετε PC/PS4/PS5, μπορείτε να το συνδέσετε με την ειδική sound card του και να λάβετε virtual surround ήχο, που ρυθμίζεται από την κάρτα.

Τα βασικά μειονεκτήματά του είναι δύο: Πρώτον, το λειτουργικό της Razer για τη ρύθμιση των ακουστικών της είναι μετριότατο στην καλύτερη. Δεύτερον και σημαντικότερο, για κάποιον ανόητο λόγο το καλώδιο του ακουστικού είναι μη αποσπώμενο, κάτι που θεωρούμε ως εγκληματικό λάθος για headset τέτοιας τιμής.

Sony Pulse 3D Headset

Πλατφόρμες Όλες (με 3.5mm), PC/PS4/PS5 (wireless με USB dongle)
Σύνδεση 3.5mm, Wireless με USB dongle
Οδηγοί 40mm
Συχνότητα ακουστικών Ν/Α
Αντίσταση ακουστικών 32 ohm
Wireless Ναι (διάρκεια μπαταρίας 12 ώρες)
Ήχος Stereo. Virtual Surround 7.1 (μόνο στο PS5)
Βάρος 295 γρ.
Τιμή 100 ευρώ περίπου

Το πιο «σέξυ» ακουστικό την κατηγορίας, χάρη στον πανέμορφο σχεδιασμό της Sony, με το ακουστικό να ταιριάζει γάντι στην νέα της κονσόλα. Το Pulse 3D αποτελεί μια ωραία μέση πρόταση για αυτή την κατηγορία. Προσφέρει πεντακάθαρο wireless connectivity με PC, PS4 και PS5 μέσω ενός plug & play usb dongle. αλλά σε αντίθεση με την πρόταση της Microsoft, εδώ έχουμε και δυνατότητα χρήσης με 3.5mm, στοιχείο που επιτρέπει στο headset να χρησιμοποιηθεί από όλες τις συσκευές.

Ο ήχος που παραδίδει είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα στις μεσαίες συχνότητες (με λίγη αδυναμία στα μπάσα) ενώ η εφαρμογή των οδηγών του είναι τέτοια που βοηθάει στο να δώσει καθαρό και ωραίο surround ήχο, στα παιχνίδια του PS5 που το υποστηρίζουν.

Στα αρνητικά του θα αναφέραμε τη σχετικά χαμηλή διάρκεια μπαταρίας, τη μέτρια εφαρμογή του σε μεγάλο κεφάλι, την απουσία δυνατότητας σοβαρών ρυθμίσεων του ακουστικού αλλά και του μάλλον μέτριου μικροφώνου, στο οποίο το noise cancelling δεν δείχνει να δουλεύει όσο θα θέλαμε. Περισσότερες εντυπώσεις μπορείτε να διαβάσετε στο mini review μας.

SteelSeries Arctis 3 2019 Edition

Πλατφόρμες Όλες
Σύνδεση 3.5mm
Οδηγοί 40mm
Συχνότητα ακουστικών 20 – 22000 Hz
Αντίσταση ακουστικών 32 ohm
Wireless Όχι
Ήχος Stereo / Virtual Surround 7.1 (Windows 10, Xbox)
Βάρος 295 γρ.
Τιμή 90 ευρώ περίπου

Η Steelseries γενικά έχει σταθερά καλή ποιότητα αλλά στην κατηγορία των 100 ευρώ ζορίζεται απέναντι στον ανταγωνισμό, με τη πρότασή στο Arctis 3 να είναι λίγο πιο απλή απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Τα Arctis 3 2019 edition (γιατί υπάρχουν και άλλες εκδόσεις, καθώς και Bluetooth έκδοση) παραμένουν εξαιρετικά βολικά και άνετα στην εφαρμογή και χρήση -όπως άλλωστε όλα τα μοντέλα της εταιρείας. Ο δε ήχος τους προσφέρει ωραίο treble και απόδοση στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, με το μπάσο όμως να χάνει κάπως την ισχύ του σε σχέση με τα άλλα ακουστικά της λίστας.

Το βασικό πρόβλημα του Arctis 3 είναι ότι η ίδια η Steelseries το παροπλίζει με αυτή την τιμή. Ενώ είναι ένα συμπαθητικότατο ακουστικό με ωραία ποιότητα κατασκευής, ο ανταγωνισμός σε αυτό το κόστος το ξεπερνάει στα περισσότερα σημεία. Αν το βρείτε όμως σε κάποια έκπτωση στα 70 ευρώ, τότε θα αξίζει την επένδυση. Αλλιώς, ίσως είναι καλύτερο να δώσετε 25 ευρώ παραπάνω για να πάτε στο Arctis 5 που είναι ένα σαφώς ανώτερο headset.

Η παραπάνω λίστα -καθώς και εκείνες που θα ακολουθήσουν σε επόμενα άρθρα- δεν είναι βασισμένες σε επαγγελματικά τεστ αλλά σε εμπειρικές δοκιμές μας. Έχουμε προσπαθήσει να ακούσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το καθένα από αυτά τα headsets, ενώ ο resident, επαγγελματίας μουσικός και Audiophile του GameOver, Χρήστος Ντίνος, έχει τσεκάρει τις λίστες έτσι ώστε να μην υποπέσουμε σε κάποιο ατόπημα!

Επίσης, είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι τα gaming headsets είναι εντελώς άλλη υπόθεση από το τι θα θεωρούσαμε καλό ακουστικό για ήχο γενικά, καθώς οι απαιτήσεις σε αυτά είναι υψηλότερες για surround λειτουργίες, μικρόφωνο και μπάσα από τον πιο καθαρό και κρυστάλλινο ήχο που αποζητάς όταν ακούς μουσική. Έτσι, οι λίστες μας θα μείνουν σε αμιγώς gaming headsets έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου gamer.

Αν θέλετε να δείτε gaming headsets σε άλλες τιμές, μπορείτε να δείτε το παρακάτω άρθρο μας. Περισσότερα σύντομα!

Τα καλύτερα Gaming Headsets κάτω από 60 Ευρώ

The post Τα καλύτερα Gaming Headsets κάτω από 100 ευρώ appeared first on GameOver.

Keywords
ευρω, low, end, wireless, budget, σημαίνει, wired, θες, windows, sonic, game, cloud, alpha, microsoft, xbox, pulse, sony, εκπτωσεις, razer, mini, jack, usb, συγκεκριμένο, noise, νέα, ps4, play, ισχύ, τεστ, gameover, αμιγώς, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, εξτρα, ηχεια, ηχος, μουσικη, παιχνιδια, προγραμμα, τεστ, alpha, game, microsoft, ps4, sony, αγαπη, αγορα, αδυναμια, αρθρα, αρθρο, ακουστικα, αξιζει, αμιγώς, αξιζε, αυτι, βρειτε, βρισκεται, γινει, γυαλια, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δωσει, ευκολα, υπαρχει, εβδομαδα, επρεπε, ερχεται, τεχνολογια, ιδια, ιδιο, υποθεση, θετικο, θες, ισχυς, ηχο, εκδοσεις, κινητο, λαθος, λογο, ματια, μηνες, μειωση, μικρο, μοντελα, μπορειτε, παντα, οφελος, ποιοτητα, προβληματα, προγραμματα, ρυθμιση, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, σπιτι, συχνοτητες, τιμη, ισχύ, φυσικα, φτανει, χρηστος, ψηφιακο, ωρες, ασφαλεια, budget, cloud, εφαρμογη, ειπαμε, jack, gameover, ιδανικο, ιδιαιτερα, low, mini, windows, noise, οδηγοι, play, pulse, razer, sonic, σημαίνει, σκελετος, usb, θεματα, wired, wireless, ωραιο, χερια
Τυχαία Θέματα