Call of Duty: Ghosts multiplayer mode

7 νέα modes, πάνω από 30 νέα όπλα, άφθονα maps και customizations! [UPDATE]

Η Activision παρουσίασε πριν από λίγες ώρες το multiplayer mode του νέου Call of Duty. Το First-Person Shooter με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως αποκαλύπτεται

εκτενέστερα για το mode που -ας μην κρυβόμαστε- παίζετε πολύ περισσότερο σε σύγκριση με το campaign, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Eric Hirshberg, διευθύνων σύμβουλος της Activision. Ξεκίνησε αναφέροντας κάποια βασικά στοιχεία για το multiplayer mode του Call of Duty: Ghosts. Πιο συγκεκριμένα, θα έχουμε τα εξής μενού:

Your Soldier: Ένα μενού όπου θα υπάρχει μεγάλο customization, με αλλαγές στα ρούχα, την εμφάνιση, το βάρος, ακόμα και το φύλο του στρατιώτη. Συνολικά θα έχουμε πάνω από 20.000 συνδυασμούς. Θα μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και 10 στρατιώτες με τα όπλα που επιθυμείτε και να τους χρησιμοποιήσετε αργότερα στα Squad modes, τα οποία θα αναλύσουμε εκτενέστερα παρακάτω. Σύμφωνα με την Activision θα προστεθεί επίσης μια νέα class ονόματι Marksman. Ο Marksman θα εξειδικεύεται στα όμωνυμα rifles, τα οποία αποτελούν ένα υβρίδιο μεταξύ των sniper και assault rifles.

Perks: O μηχανισμός των perks έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Καταρχήν κάθε perk θα έχει μια συγκεκριμένη αξία που θα μετριέται σε πόντους και συγκεκριμένα από έναν έως πέντε πόντους. Όταν επιλέγετε το loadout σας θα έχετε στην διάθεσή σας οχτώ perk πόντους και με βάση αυτούς καλείστε να επιλέξετε τα επιθυμητά perks σας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρέστε τα secondary weapons από τον στρατιώτη με στόχο να "ξεκλειδώσετε" ακόμη περισσότερους perk πόντους.

Your World: Στο Ghosts θα συναντήσετε Dynamic map events, δηλαδή γεγονότα που θα συμβαίνουν live ενώ παίζετε σε έναν multiplayer χάρτη. Για παράδειγμα στον map ονόματι Octane θα μπορείτε να ανατινάξετε ένα βενζινάδικο για να εμποδίσετε την προσπέλαση των εχθρικών δυνάμεων ή να τοποθετήσετε εκρηκτικά σε διάφορους τοίχους με στόχο να τους κατεδαφίσετε, ώστε να κινείστε με μεγαλύτερη άνεση στον χάρτη.

{youtube}qbG3HUMT7r4|500|300{/youtube}

Συνολικά στο multiplayer mode του παιχνιδιού θα δούμε 7 νέα modes, πάνω από 30 νέα όπλα, μία νέα weapon class, πάνω από 20 kill streaks, νέο Co-Op και κυρίως μια νέα μηχανή γραφικών.

Η νέα engine
Σύμφωνα με την Activision στο καθαρά τεχνικό κομμάτι έχουν γίνει αρκετές αλλαγές, τόσο στα γραφικά όσο και στα ηχητικά εφέ. Στην έκδοση του Call of Duty: Ghosts για τις next gen κονσόλες αναμένεται να δούμε σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά το displacement mapping. Στα ηχητικά εφέ έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της ακουστικής. Για παράδειγμα, άλλος ήχος συνοδεύει όταν έναν πυροβολισμό όταν πυροβολείτε σε έναν κλειστό χώρο όπως ένα δωμάτιο κι άλλος όταν πυροβολείτε σε έναν ανοιχτό όπως ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο.

Call of Duty: Anywhere: Θα μπορείτε να διαχειριστείτε το προφίλ σας από οποιοδήποτε smartphone ή tablet μέσω μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα upgrade του προφίλ σας από το Xbox 360 στο Xbox One (δεν διευκρινίστηκε αν θα ισχύει το ίδιο από PS3 στο PS4). Μέσω ενός νέου mode, του Clan Wars, θα έχετε καλύτερη διαχείριση της Clan σας, ενώ διευκρινίστηκε επίσης ότι το παιχνίδι θα τρέχει στα 60 frames το δευτερόλεπτο. Μέσω της εφαρμογής που προαναφέραμε θα μπορείτε να σχεδιάσετε το έμβλημα της Clan σας από το smartphone σας, αλλά και να προσκαλέσετε τους φίλους σε ένα game μέσω της λειτουργίας "Rally up".

Περισσότερες λεπτομέρειες
Ο Mark Rubin, Executive Producer της Infinity Ward, ανέλυσε από 14ο λεπτό του βίντεο κι έπειτα όλα τα χαρακτηριστικά του multiplayer mode. Διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας γυναικείου στρατιώτη.

Dual-Render scope, με το οποίο θα στοχεύετε στον εχθρικό στρατιώτη και παράλληλα θα βλέπετε γύρω σας. Θα υπάρχουν επίσης περισσότερα Perks για τα οποία θα δείτε τον τρόπο λειτουργίας τους στο βίντεο από το 16ο λεπτό κι έπειτα. Στο 17:30 θα δείτε ακόμη ένα δείγμα από τα 20 kill streaks που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου. Από το 19:00 κι έπειτα έχουμε πληροφορίες για το πως ξεκλειδώνετε τα όπλα.

Τα 7 νέα modes
Από το 20:00 και μετά στο παραπάνω βίντεο βλέπετε τα νέα modes. Αρχικά έχουμε το Cranked, το οποίο αποτελεί μια παραλλαγή του κλασικού Team Deathmatch. Κάθε φορά που σκοτώνετε έναν αντίπαλο, "τοποθετείται" πάνω σας ένας εκρηκτικός μηχανισμός που εκρήγνυνται μετά την πάροδο την 30 δευτερολέπτων. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είστε buffαρισμένοι, καθώς κινείστε πιο γρήγορα. Ο μόνος τρόπος για να επανεκιννήσετε το χρονόμετρο είναι μέσα στα 30 δεύτερα να πραγματοποιήσετε ένα ακόμη kill. Το δεύτερο mode είναι το Search and Rescue, στο οποίο σε αντίθεση με το Search and Destroy, κάθε στρατιώτης που πεθαίνει αφήνει ένα dogtag από πάνω του. Αν το πιάσει σύμμαχος τότε γίνεται revive. Αν το πιάσει εχθρός τότε πεθαίνει.

Το τρίτο multiplayer mode είναι το Squads, στο οποίο παίζετε μόνοι, με Co-Op εναντίον της CPU ή με αντιπάλους. Το A.I. όπως υποσχέθηκε ο Mark Rubin, είναι πολύ πιο ρεαλιστικό, όπως για παράδειγμα στα τρεξίματα ή ακόμα και στα άλματα. Ακολούθως έχουμε το Squad vs Squad στο οποίο δύο ομάδες παικτών μάχονται μεταξύ τους, το Wargame όπου παίζετε ενάντια σε αντίπαλη ομάδα υψηλού A.I, το Safeguard, ένα Co-Op 4 παικτών βασισμένο στο Survival mode του Call of Duty: Modern Warfare 3 και τέλος το Squad Assault, όπου έχουμε Co-Op 6 παικτών ενάντια σε offline παίκτες που ελέγχονται απ' την CPU.

Στη συνέχεια του βίντεο θα παρακολουθήσετε gameplay video του multiplayer mode καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των Clans.

Κυκλοφορία
Το Call of Duty: Ghosts θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία διάθεσης για τις next gen κονσόλες.

Εσάς πως σας φάνηκε η παρουσιάση της Activision; Είστε ικανοποιημένοι από τις νέες προσθήκες ή περιμένατε κάτι περισσότερο; Πείτε μας τις απόψεις σας στο forum του GameWorld.

Δείτε επίσης το περιεχόμενό των συλλεκτικών εκδόσεων κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα