Gameplay video του Dark Souls II

Βελτιωμένο και με πολλά νέα στοιχεία. [UPDATE]

Ο Yui Tanimura, σκηνοθέτης του Dark Souls II και ο Tak Miyazoe, παραγωγός της Namco Bandai, παραχώρησαν συνέντευξη στο IGN δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο 10 λεπτών με gameplay από το Dark Souls II. Με μια πρώτη ματιά, βλέπουμε μια αισθητή βελτίωση στα γραφικά. Παρόλο που τα συστήματα και οι μηχανισμοί του φαίνονται ίδια με το πρώτο παιχνίδι της σειράς,

υπάρχουν μερικά νέα στοιχεία.

Αρχικά, μπορούμε να ανάψουμε δάδες για να φωτίσουμε σκοτεινές περιοχές. Όπως και με το Skull Latern στο Dark Souls, έτσι και εδώ, εξοπλίζουμε την δάδα στο αριστερό χέρι και στο δεξί κρατάμε όπλο, συνεπώς δε μας δίνεται η δυνατότητα να κρατήσουμε ασπίδα.

Για να δείτε το σχετικό βίντεο κάντε κλικ εδώ καθώς δεν έχει ανέβει ακόμη στο YouTube!

Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε ανάμεσα σε τρία όπλα: ένα μικρό σπαθί, ένα τσεκούρι και ένα μεγαλύτερο σπαθί. Δεν είναι σίγουρο όμως αν αυτή η προσθήκη έγινε μόνο για το demo ή θα υπάρχει και στο τελικό παιχνίδι.
Επίσης, μια νέα περιοχή αποκαλύπτεται με το όνομα The Mansion of Dragons και περιγράφεται ως "μια περιοχή όπου γίνονταν πειράματα σε δράκους".

Τέλος, ένα στοιχείο που κάνει εντύπωση είναι αυτό του αιφνιδιασμού καθώς για παράδειγμα, αν ρίξουμε ένα βέλος στο μάτι ενός κύκλωπα, το θηρίο αγριεύει και περνάει μέσα από τοίχους.

[UPDATE με σχόλια σχετικά με το τρέιλερ] Το Dark Souls ΙΙ είναι γνήσιο sequel και όχι πνευματικός διάδοχος του πρώτου μέρους, καθώς το σενάριο καθώς και η τοποθεσία δεν επιβεβαιώθηκε ότι θα διαδραματίζεται στο Lordran. Ο χαρακτήρας σας θα είναι ένας undead που προσπαθεί να βρει θεραπεία για κάποια κατάρα που τον βαρύνει.

Προκειμένου να επιβιώσετε λοιπόν σε όλο αυτό το σκοτάδι, εμφανίζεται μια νέα λειτουργία, η ανάφλεξη πυρσών που θα βοηθήσει κατά πολύ την εξερεύνηση. Ο Τanimura υπόσχεται πως η επένδυση χρόνου που θα κάνετε παίζοντας το παιχνίδι θα σας αποφέρει μια ακόμα πιο συναισθηματική, πιο προσωπική εμπειρία που θα είναι ταυτόχρονα πιο ρεαλιστική. Χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης του Dark Souls II αναφέρει πως θέλει οι παίκτες να είναι στρεσαρισμένοι, νευρικοί όταν παίζουν, αλλά και προσεκτικοί σε κάθε γωνία του περιβάλλοντος.

{youtube}z_JFDPCtXFY|400|300{/youtube}

Το A.I. των έχθρων φαίνεται να έχει βελτιωθεί αισθητά. Προσπαθούν να σας περικυκλώσουν και κάνουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις, κρυμμένοι στο σκοτάδι. Τα physics έχουν βελτιωθεί ενώ το περιβάλλον καταστρέφεται πολύ πιο ρεαλιστικά. Οι αντιδράσεις των εχθρών σας θα ποικίλουν ανάλογα με πως τους επιτίθεστε καθώς και με τι όπλα τούς τραυματίζετε.

Κάποια πράγματα παρέμειναν σταθερά. Τα bonfires και το open world στοιχείο επιστρέφουν όπως και η επιλογή μεταξύ πολλών εναλλακτικών διαδρομών και βεβαίως η απίστευτη αίσθηση επιτυχίας και επιβράβευσης που νιώθετε όταν ολοκληρώνεται μια πίστα ή ανακαλύπτετε το αδύναμο σημείο ενός δύσκολου boss. Ένα νέο αντικείμενο κάνει την εμφάνιση του ονόματι magic stone. Σύμφωνα με τον Tanimura θα χρησιμοποιηθεί από τους παίκτες πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα αποτελέσει κλειδί για το ξεκλείδωμα μονοπατιών όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ ίσως να του προστεθούν και άλλες χρήσεις στην πορεία.

Τελικά σχόλια
Προς το τέλος της παρουσίασης, ο χαρακτήρας φτάνει σε μια περιοχή που μοιάζει υπερβολικά πολύ με το Painted world of Ariamis του Dark Souls. Είναι πλέον μια ηλιόλουστη περιοχή με εκατοντάδες δράκους να πετούν πάνω απ τον επιβλητικό πύργο καθώς και γύρω από την χαρακτηριστική γέφυρα, όπου και θα...πεθάνετε με συνοπτικές διαδικασίες.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, μιας και το Dark Souls II μοιάζει να πατά στα σωστά βήματα που έθεσαν οι προκάτοχοί του. Πηγαίνοντας άλλη μια φορά κόντρα στους νόμους της αγοράς, προσφέροντας υψηλό δείκτη δυσκολίας σε σημείο διαστροφής, που όμως συμβάλλει στην (απίστευτη ομολογουμένως) αίσθηση επιβράβευσης που νιώθετε αργότερα, φαίνεται πως σε λίγο καιρό θα έχουμε ακόμα ένα άριστο ποιοτικά παιχνίδι της σειράς

Το Dark Souls II αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS3 και Xbox 360 μέσα στο 2014, ενώ ενδέχεται να το δούμε μελλοντικά και σε κονσόλες της όγδοης γενιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα