Lost Planet 3
Επιβίωση στον παγωμένο πλανήτη Ε.D.N. III.
Μερικά χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2007 η Capcom μας παρουσίασε το Lost Planet: Extreme Condition για το Xbox 360. Η κονσόλα της Microsoft
Η Capcom ανέκαθεν είχε την τάση να αξιολογεί σωστά τις τάσεις της αγοράς και παρά τις Ιαπωνικές καταβολές της προτίμησε να κυκλοφορήσει το Lost Planet αποκλειστικά στο Xbox 360. Πολύ σύντομα η περιπέτεια του Wayne απέναντι στην εξωγήινη φυλή Acrid απέφερε σημαντικά έσοδα στην Capcom και το Lost Planet μεταφέρθηκε σε αμφότερα τα PC και PS3 το 2008. Η συνέχεια πάντως δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε καθώς το Lost Planet 2 όχι μόνο δεν κατάφερε να σημειώσει ανάλογη επιτυχία, αλλά απέσπασε αρκετές αρνητικές κριτικές από τον Τύπο και το κοινό.
Εν τω μεταξύ, τα τελευταία χρόνια η Capcom έπεσε στην παγίδα του outsourcing και είδαμε πολλές από τις δημιουργίες της να αναπτύσσονται από third-party developers με καταστροφικά αποτελέσματα όπως στην περίπτωση του Resident Evil: Operation Racoon City. Στην περίπτωση του Lost Planet 3 η ιαπωνική εταιρεία εμπιστεύτηκε την Spark Unlimited, μια εταιρεία που μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της αποκλειστικά κάκιστες δημιουργίες όπως τα Legendary και Turning Point: Fall of Liberty. Το μόνο παρήγορο στοιχείο είναι ότι την επίβλεψη του όλου project έχει αναλάβει ο Kenji Oguro, υπεύθυνος παραγωγής των δύο προηγουμένων Lost Planet.
To Lost Planet 3 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περυσινή Gamescom στα πλαίσια της press conference της Sony προκαλώντας ανέλπιστα καλές εντυπώσεις. Αφενός η επιστροφή στις παγωμένες αχανείς εκτάσεις του πλανήτη E.D.N III -καθώς η παρούσα δημιουργία αποτελεί prequel του Lost Planet- και αφετέρου η υπόσχεση ότι το gameplay θα εμπλουτιστεί με περισσότερους μηχανισμούς, αναθέρμαναν το ενδιαφέρον μας για την σειρά. Θα καταφέρει άραγε η άπειρη Spark Unlimited να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μας παρουσιάσει μια αξιοπρεπή πρόταση ή θα δούμε ένα ακόμη Legendary;
Αναζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας
Τα γεγονότα του Lost Planet 3 λαμβάνουν χώρα πριν από τα αντίστοιχα του Lost Planet: Extreme Condition και ως εκ τούτου ο πλανήτης E.D.N. III καλύπτεται για μία ακόμη φορά από πυκνό χιόνι και πάγο σε αντίθεση με το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς. Όσον αφορά λοιπόν στο σκηνικό που εξελίσσεται η περιπέτεια, επιστρέφουμε σε γνώριμα λημέρια κάτι που αν μη τι άλλο είναι ένα θετικό στοιχείο.
Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Jim Payton, ένας άποικος της Γης ο οποίος εργάζεται στις γεωτρήσεις της NEVEC (Neo-Venus Construction). H NEVEC εδώ δεν έχει τον ρόλο της αδίστακτης εταιρείας που είχαμε δει στο πρώτο Lost Planet και -τουλάχιστον φαινομενικά- προασπίζεται το κοινό καλό για την ανθρωπότητα. Συγκεκριμένα εξορύσσει μια εναλλακτική πηγή ενέργειας που ονομάζεται T-Energy. H τελευταία είναι ικανή να λύσει τα ενεργειακά προβλήματα της Γης, αλλά η εξόρυξή της είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πέρα από το αφιλόξενο περιβάλλον του E.D.N. III, o πλανήτης κατοικείται από μια επιθετική φυλή εξωγήινων πλασμάτων, τα οποία όπως είναι λογικό δεν βλέπουν με καλό...μάτι τις δραστηριότητες της NEVEC.
Ο Jim Payton παρουσιάζεται ως ο τύπος που θα κάνει τα πάντα για τα λεφτά ή τα credits στην προκειμένη περίπτωση και έτσι αναλαμβάνει διάφορες αποστολές από τους υψηλά ιστάμενους της NEVEC με στόχο να γεμίσει την τσέπη του! Βέβαια ο πρωταγωνιστής έχει αγαθούς σκοπούς παρά την φιλαργυρία του, καθώς τα χρήματα που κερδίζει τα προορίζει για την γυναίκα του και το νεογέννητο γιο του. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι πραγματικά απολαυστικός χάρις στις εύστοχες ατάκες του τόσο κατά την διάρκεια της μάχης, όσο και κατά τους διαλόγους. Γενικά πάντως οι διάλογοι έχουν έντονο χιουμοριστικό ύφος και αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα μεταξύ των σεκάνς δράσης.
Το αντίπαλο δέος
Όπως και στα προηγούμενα Lost Planet, έτσι και εδώ ο βασικός εχθρός σας είναι η εξωγήινη φυλή Acrid. Για τους αμύητους στο lore της σειράς να προσθέσουμε ότι πρόκειται για τα αυτόχθονα πλάσματα του E.D.N. III, τα οποία συναντώνται σε διάφορες παραλλαγές θυμίζοντας αρκετά τα Arachnids της ταινίας Starship Troopers του Paul Verhoeven.
Τα Akrids καταφέρνουν να επιζήσουν στο αφιλόξενο περιβάλλον του παγωμένου πλανήτη, καθώς μέσα στο σώμα του περικλείεται μια ποσότητα από T-Energy ή Thermal Energy αν προτιμάτε. Κάθε φορά που εξολοθρεύετε ένα από αυτά τα πλάσματα, η "εσωτερική" ενέργειά τους πέφτει στο έδαφος και μπορείτε να την συλλέξετε. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια μορφή νομίσματος, καθώς έχετε την δυνατότητα στην πορεία να ξοδέψετε Thermal Energy για να αγοράσετε όπλα, καθώς και διάφορα upgrades για αυτά.
Η Α.Ι. κρίνεται δυστυχώς απογοητευτική, τόσο στην περίπτωση των βασικών εχθρών όσο και στα boss fights. Τα bosses κινούνται σε συγκεκριμένα patterns και ουσιαστικά θα πρέπει να αποφύγετε τις επιθέσεις τους και στην πορεία να αντεπιτεθείτε. Παρά την χαμηλή Α.Ι. πάντως, τα boss fights είναι αξιομνημόνευτα, καθώς ως επί τω πλείστον θα αντιμετωπίσετε εξωγήινα τέρατα με μέγεθος πολυκατοικίας, όπως είχαμε δει άλλωστε και στα προηγούμενα Lost Planet. Όσον αφορά τον γενικότερο βαθμό πρόκλησης θα λέγαμε ότι είναι αρκετά χαμηλός και στην περίπτωση που έχετε μια στοιχειώδη εμπειρία από αντίστοιχα Third-Person Shooters δεν θα συναντήσετε προβλήματα ακόμη και στο Hard επίπεδο δυσκολίας. Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχουν τρία επίπεδα, τα Easy, Normal και Hard.
Μια αλλαγή δεν βλάπτει
Ο βασικός πυρήνας του gameplay έχει παραμείνει ουσιαστικά αναλλοίωτος και ακολουθεί τον αντίστοιχο των προκάτοχών του. Κοινώς έχουμε να κάνουμε με ένα Third-Person Shooter όπου σκοπός σας είναι να εξολοθρεύσετε τα εξωγήινα πλάσματα, τα οποία όπως είναι αναμενόμενο επιτίθενται κατά κύματα. Η λογική βέβαια εδώ είναι λίγο διαφορετική από ανάλογες δημιουργίες και αυτό γιατί υπάρχουν ελάχιστα σημεία κάλυψης, οπότε θα πρέπει να αποφύγετε τις επιθέσεις κάνοντας dodge. H διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται πατώντας το κουμπί Χ.
Το gunplay σε γενικές γραμμές δεν απογοητεύει, καθώς τα όπλα έχουν σωστή ανάκρουση. Η έκδοση πάντως για το Xbox 360 προτείνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι λόγω των καλύτερων triggers του χειριστηρίου του. Το loadout σας αποτελείται από δύο όπλα, το περίστροφό σας (το έχετε πάντα μαζί σας, έχει άπειρο ammo αλλά προκαλεί μικρή ζημιά) και δύο χειροβομβίδες. Συνολικά υπάρχουν 10 περίπου όπλα με τον αριθμό αυτό να κρίνεται ικανοποιητικός από άποψη ποικιλίας, όχι όμως και από πλευράς πρωτοτυπίας. Κοινώς έχουμε τα στάνταρ όπλα που έχουμε δει σε δεκάδες Shooters όπως assault και sniper rifles, καραμπίνες κ.ο.κ. Με το T-Energy που συλλέγετε από τα πτώματα των Acrids μπορείτε να αγοράσετε upgrades για τα όπλα σας ή special ammo για αυτά. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να αναλάβετε και κάποιο σχετικό side-quest πριν τα ειδικά αυτά πυρομαχικά γίνουν διαθέσιμα προς πώληση από τους vendors.
Η Spark Unlimited πάντως προσπάθησε φιλότιμα να προσθέσει μεγαλύτερη ποικιλία στο gameplay και τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι φαίνεται να τηρεί τις υποσχέσεις της. Το τυπικό Third-Person shooter μοτίβο λοιπόν διανθίζεται με αρκετά RPG και Adventure στοιχεία κάνοντας το όλο πακέτο αρκετά πιο ελκυστικό. Πριν εξορμήσετε λοιπόν για μία αποστολή έχετε την δυνατότητα να περιπλανηθείτε στην βάση σας, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλους NPC, να επισκεφθείτε τους vendors για να αγοράσετε νέο εξοπλισμό, να αναλάβετε side quests κ.ο.κ. Να σημειώσουμε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα η βάση σας μεγαλώνει, καθώς προστίθενται νέα τμήματα σε αυτήν και κοινώς "ξεκλειδώνουν" καινούργια side quests και νέες ομιλίες με τους NPC.
Οι developers θα λέγαμε ότι θέλησαν να δώσουν έναν sandbox χαρακτήρα στο Lost Planet 3 και η αλήθεια είναι ότι μέχρις ένα βαθμό το κατάφεραν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος είναι αρκετά μικρός και μετά από ένα σημείο και μετά θα αρχίσετε να επισκέπτεστε ξανά και ξανά τις ίδιες περιοχές. H δομή είναι γενικά γραμμική. παρόλα αυτά τόσο μέσω των side quests, όσο και με την συλλογή των collectables (text logs, audio logs και bestiary) το Lost Planet 3 σας προκαλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο του σπιθαμή προς σπιθαμή. Με βάση τα παραπάνω η πρόταση της Spark Unlimited έχει ικανοποιητική διάρκεια καθώς θα χρειαστείτε γύρω στις 15 ώρες για να ολοκληρώσετε το campaign και περίπου επιπλέον 5-6 ώρες για την ολοκλήρωση των side quests.
Να προσθέσουμε επίσης ότι ο Jim Payton σταδιακά αποκτά πρόσβαση σε νέα gadgets, όπως για παράδειγμα ένα grappling hook αντίστοιχο με αυτό του Batman! Με το τελευταίο έχετε την δυνατότητα να αναρριχηθείτε σε δυσπρόσιτες περιοχές ή να κατεβείτε μέσα σε φαράγγια. Στα σημεία αυτά ως επί τω πλείστον θα ανακαλύψετε collectables ή πολύτιμη T-Energy.
Mech-warrior
Όσοι είχατε ασχοληθεί με τα προηγούμενα Lost Planet θα θυμάστε ότι δεν δίσταζαν να επιδείξουν τις ιαπωνικές καταβολές τους μέσω των Vital Suits, των τεράστιων πολεμικών μηχανών δηλαδή που ήταν εξοπλισμένες σαν αστακοί. Στη δημιουργία της Spark Unlimited τα Vital Suits έχουν δώσει την θέση τους στα Rigs, τα οποία οπτικά τουλάχιστον μοιάζουν, από την άλλη όμως φέρουν αποκλειστικά melee εξοπλισμό. Συγκεκριμένα το αριστερό "χέρι" τους έχει προσαρμοσμένη μια τεράστια δαγκάνα και το δεξιό ένα γιγαντιαίο τρυπάνι γεώτρησης. Να προσθέσουμε ότι με τα κατάλληλες πρώτες ύλες δύναται να αναβαθμίσετε τo Rig σας. Για παράδειγμα να αυξήσετε την αμυντική θωράκιση του ή την επιθετική του δύναμη.
Τα Rigs χρησιμεύουν ως mounts επιτρέποντάς σας να καλύψετε πιο γρήγορα τις αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών. Βέβαια με δεδομένο ότι είναι αρκετά αργοκίνητα η όλη διαδικασία σύντομα κουράζει. Μετά από κάποιο σημείο και μετά όμως υπάρχει η δυνατότητα για fast travel και είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο οι developers δεν φρόντισαν εξ αρχής να μας δώσουν πρόσβαση σε αυτό.
Κατά την διάρκεια των μαχών η χρησιμότητα του Rig σας είναι πραγματικά τεράστια είτε βρίσκεστε μέσα σε αυτό, είτε όχι. Στην πρώτη περίπτωση έχετε την δυνατότητα να ποδοπατήσετε τα μικρότερα σε μέγεθος Acrids ή να μονομαχήσετε αντίστοιχα με τα μεγαλύτερα εξ' αυτών. Πατώντας το κουμπί L2 μπορείτε να αρπάξετε με την δαγκάνα σας έναν εξωγήινο και στη συνέχεια με το R2 να βυθίσετε το τρυπάνι σας μέσα στην σάρκα του. Στα boss fights η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς θα πρέπει πρώτα να κάνετε counter τις επιθέσεις πατώντας το R1 και στη συνέχεια να αρπάξετε το boss με την δαγκάνα σας.
Στην περίπτωση που είστε έξω από το Rig σας όμως τι γίνεται; Σε πρώτη φάση η πολεμική σας μηχανή δύναται να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο ανεφοδιασμού παρέχοντάς σας με πυρομαχικά. Επιπλέον, το Rig σας παρέχει vision σε μια ακτίνα γύρω από αυτό. Πρακτικά στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης σας εμφανίζεται ένα minimap που αποκαλύπτει τις τοποθεσίες των εχθρών. Μην ξεχνάτε πως βρισκόμαστε σε ένα παγωμένο πλανήτη και η ορατότητα είναι αρκετά περιορισμένη, ειδικά εν μέσω διαστημικών καταιγίδων. Κάθε φορά που μπαίνετε στο Rig σας αυτόματα ανακτάται το χαμένο health σας και γεμίζουν τα πυρομαχικά σας. Το mech σας έχει κι αυτό με την σειρά του health και αν δεχθεί αρκετά χτυπήματα θα απενεργοποιηθεί και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πολεμήσετε πεζός, μέχρις ωσότου περάσει το σχετικό cooldown και επανέλθει σε λειτουργία.
NEVEC εναντίον Sand Pirates
Το Lost Planet 3 περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά online modes, τα Team Deatmatch, Extraction, Scenario και Akrid Survival. Τα τρία πρώτα προσφέρουν ανταγωνιστικό multiplayer για 2-10 παίκτες, ενώ το τελευταίο για 2-6 παίκτες. Το Team Deathmach δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και όπως είναι αναμενόμενο νικήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα που θα επιτύχει πρώτη έναν συγκεκριμένο αριθμό από kills. Το Extraction αποτελεί μια παραλλαγή του Team Deathmatch με τη διαφορά ότι κάθε ομάδα θα πρέπει να καταλάβει και να κρατήσει για όσο τον δυνατόν περισσότερο χρόνο συγκεκριμένες τοποθεσίες του χάρτη.
Εν τω μεταξύ, το Scenario είναι της μορφής του "Capture the Flag" και στόχος σας είναι να σκοτώσετε ένα Acrid και στη συνέχεια να μεταφέρετε ένα δείγμα από το αίμα του στην αντίπαλη βάση. Η πρώτη ομάδα που θα μεταφέρει τρία δείγματα στην βάση της άλλης κερδίζει το match. Χωρίς αμφιβολία το Akrid Survival είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον mode, το οποίο εξελίσσεται σε τρεις φάσεις. Στις δύο πρώτες η ομάδα σας τίθεται αντιμέτωπη με τα Acrids που επιτίθενται κατά waves, ενώ στην τρίτη φάση θα πρέπει να καταλάβετε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στο κέντρο του χάρτη. Όσο περισσότερο χρόνο η ομάδα σας κατέχει την τοποθεσία αυτή, τόσο αυξάνει το σκορ σας.
Μετά το τέλος ενός match και πάντα ανάλογα με τις επιδόσεις σας ανταμείβεστε με credits, τα οποία μπορείτε να ξοδέψετε στο progression sphere με στόχο να αναβαθμίσετε τον χαρακτήρα σας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι προαιρετικά έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε τρεις άτυπους ρόλους, τον Engineer, τον Assasult και τον Special Ops. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξοδέψετε τα credits σας καταλλήλως ώστε να αποκτήσετε τα κατάλληλα όπλα και perks που αντιστοιχούν στον ρόλο που επιθυμείτε να εξειδικευτείτε. Φυσικά εάν αφιερώσετε πολύ χρόνο μπορείτε να ξεκλειδώσετε όλο το progression sphere και να φτιάξετε έναν πραγματικά υπεράνθρωπο στρατιώτη.
Η συνολική online εμπειρία του Lost Planet 3 είναι θετικότατη και πραγματικά βελτιώνει σημαντική την τελική εικόνα που παρουσιάζει το παιχνίδι. Το matchmaking διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ενοχλητικά φαινόμενα όπως πτώσεις του frame rate και lags απουσιάζουν. Για τους φίλους των παλαιότερων Lost Planet να τονίσουμε ότι στα multiplayer modes ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν spawn Vital Suits, τα οποία όπως είπαμε στο campaign έχουν αντικατασταθεί από τα Rigs.
Η αλλαγή της engine στέφεται με αποτυχία
Σε τεχνικό επίπεδο το Lost Planet 3 διαφέρει σημαντικά από τους προκατόχους του, κάτι που οφείλεται σε κύριο λόγο στην χρήση της Unreal Engine 3. Να θυμίσουμε ότι οι προκάτοχοί του χρησιμοποιούσαν την MT Framework engine της Capcom. Η αλλαγή αυτή ήταν αναμενόμενο να έχει σημαντικές επιπτώσεις και δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ χαμηλότερο από τις προσδοκίες μας. Οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360 δεν έχουν σημαντικές διαφορές, αλλά είναι σαφώς υποδεέστερες από την αντίστοιχη για PC. Ο λόγος που γίνεται αυτή η αναφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι η MT Framework παρουσίαζε καλύτερα αποτελέσματα στο Xbox 360 όπως είδαμε στο Lost Planet 2 ή στο Resident Evil 5.
Το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις -ελάχιστες δυστυχώς- που μείναμε με ανοιχτό το στόμα από την ποιότητα των γραφικών, αλλά ως επί το πλείστον μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι παίζουμε τίτλο πενταετίας. Το frame rate είναι γενικά ασταθέστατο στις console εκδόσεις. Κατά την διάρκεια της μάχης παρατηρούνται πτώσης της τάξεως των 5fps, ενώ στα boss fights και ειδικά στις περιπτώσεις που πολεμάτε μέσα στο Rig σας το frame rate κάνει κατακόρυφη πτώση στα 10-15fps. Εξίσου ενοχλητικό είναι και το screen tearing που κάνει πολύ συχνά την εμφάνισή του όποτε πυροβολείτε ή κατά την διάρκεια των εκρήξεων.
Ο σχεδιασμός των περιβαλλόντων είναι ευφάνταστος και λεπτομερής και αποδίδει με ακρίβεια το κλίμα που επικρατεί στον E.D.N. III. Τα lighting effects και τα particle effects στέκονται στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να απογοητεύουν, αντίθετα το anti-aliasing δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει χρησιμοποιηθεί η MSAA τεχνική που είδαμε στο Lost Planet 2.
Voice-acting για όσκαρ
Στο ηχητικό κομμάτι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα καθώς αφενός το voice acting κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα και αφετέρου τα ηχητικά εφέ τόσο στα όπλα, όσο και στις κραυγές των Acrids είναι αξιοπρεπέστατα. Ο Bill Watterson ως Jim Payton είναι το λιγότερο απολαυστικός, ενώ και οι υπόλοιποι voice actors ερμηνεύουν με πειστικότητα και μεράκι τους ρόλους τους. Το voice acting στην κυριολεξία κλέβει την παράσταση και συμβάλλει τα μέγιστα στην cinematic εμπειρία που προσφέρει η παρούσα δημιουργία.
Ένα στοιχείο που μας προκάλεσε εντύπωση είναι ότι η "οδήγηση" του Rig σας συνοδεύεται και από μουσική στα πρότυπα του Grand Theft Auto IV. Φυσικά στο διάστημα δεν υπάρχουν ραδιόφωνα και τα κομμάτια που θα ακούσετε είναι κάπως περιορισμένα και προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της country μουσικής. Παρόλα αυτά είναι εντός κλίματος με την space western αισθητική του Lost Planet 3.
Συμπεράσματα
Το Lost Planet 3 είναι μακράν το καλύτερο δείγμα γραφής της Spark Unlimited, παρόλα αυτά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από την μετριότητα. Θετικά στοιχεία υπάρχουν και σαφώς είναι πολλά, όπως ο εμπλουτισμός του gameplay με νέες προσθήκες, το εθιστικό multiplayer και η απολαυστική απόδοση του σεναρίου από τους voice actors.
Παρόλα αυτά στο τεχνικό κομμάτι χρειαζόταν πολύ περισσότερη δουλειά από τους developers και να είμαστε πιο ακριβείς δουλειά προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς για παράδειγμα η αλλαγή της engine ήταν μια τελείως "αψυχολόγητη" κίνηση. Άλλωστε η MT Framework είναι σαφώς πιο σύγχρονη από την Unreal Engine 3. Εν κατακλείδι η σειρά Lost Planet το πιο πιθανό είναι να θαφτεί κάτω από τον πάγο του E.D.N. III μέχρι η Capcom να σταματήσει τα πειράματα με εταιρείες ανάπτυξης τρίτης διαλογής. Όσοι λοιπόν ελπίζανε σε ένα δυναμικό comeback δυστυχώς θα απογοητευτούν.
Θετικά:
- Διασκεδαστικό multiplayer
- Κορυφαίο voice acting
- Μεγάλη διάρκεια
- Οι μάχες σώμα με σώμα με το Rig σας
- Οι νέοι μηχανισμοί στο gameplay
Αρνητικά:
- Μεγάλες πτώσεις του frame rate
- Ενοχλητικό screen tearing
- Χαμηλή Α.Ι
- Ανύπαρκτη πρόκληση στα χαμηλότερα επίπεδα δυσκολίας
Βαθμολογία
Γραφικά: 5.5
Ήχος: 8
Gameplay: 7
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 6.9
Προτείνεται αποκλειστικά στους φίλους της σειράς. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν πολλές πιο αξιόλογες προτάσεις αυτό το διάστημα.
Παντελής Δασκαλέλος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld
- Τελευταία Νέα GameWorld
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Χωρίς τα ισπανικά δικαιώματα το PES 2014
- Archos, Nέα κινητά, tablets και smartwatch στην IFA
- Το on-screen πληκτρολόγιο του Xbox One
- Samsung Galaxy NX, Επίσημη διάθεση της mirrorless με Android
- iPhone 5S, Ακόμα ένα βίντεο για το χρυσό
- Χbox One: Σε 5 χώρες η υποστήριξη φωνητικών εντολών στο Kinect
- Έρχεται το δεύτερο DLC για το Metro: Last Light
- Samsung: Έρχεται υποστήριξη ελληνικών στο S Voice; [update: Μάλλον όχι]
- Φήμες: Και σε μεταλλικό χρώμα το iPhone 5S;
- Χbox One: Σε 5 χώρες η υποστήριξη Kinect voice commands