Resident Evil 5: Το πιο επιτυχημένο game της Capcom

Ξεπέρασε σε πωλήσεις το Street Fighter II.

Η Capcom έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την οικονομική έκθεση της για το δεύτερο εξάμηνο του 2013, στο οποίο η Ιαπωνική εταιρεία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται σημαντικά. Συγκεκριμένα ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε κατά 16.9% και τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 20% αποφέροντας 4.95 δισεκατομμύρια γιεν

στα ταμεία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη της Capcom οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις του Monster Hunter 4, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα. Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες τα νέα από το στρατόπεδο της Capcom δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα, καθώς το μισό προσωπικό του ευρωπαϊκού παραρτήματός της απολύθηκε, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

{youtube}FxuUA7eDmUQ|500|300{/youtube}

Πάντως, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της οικονομικής έκθεσης είναι ότι το Resident Evil 5 ξεπέρασε σε πωλήσεις το Street Fighter II. To Resident Evil 5 που κυκλοφόρησε το 2009 μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 6.5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το Street Fighter II που βγήκε το 1992 έχει πουλήσει 6.3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Να τονίσουμε πάντως πως τα νούμερα αφορούν καθαρά το πρωτότυπο Street Fighter II και όχι τις διάφορες εκδόσεις του όπως το Street Fighter II Turbo ή το Street Fighter II: Champion Edition.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα games της Capcom, τα Dragon's Dogma: Dark Arisen, Resident Evil: Revelations και Phoenix Wright: Ace Attorney κατάφεραν να πιάσουν τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει η εταιρεία. Επιπλέον, ικανοποιητικές είναι και οι πωλήσεις του Monster Hunter Frontier G, ενώ το browser game Onimusha Soul τα πηγαίνει πολύ καλά στην αγορά της Ταϊβάν.

Διαβάστε το review του Resident Evil 5 από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα