Tekken: Tag Tournament 2

Enter the Iron Fist.
Η σειρά Tekken αποτελεί μια από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες και παράλληλα μακροβιότερες στον χώρο των Fighting games. Το Tekken Tag Tournament 2 αποτελεί sequel του ομώνυμου

παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πριν από 12 ολόκληρα χρόνια στο PS2. Η μέχρι πρότινος τελευταία έκδοση στο PS3, το Tekken 6, αποτέλεσε ένα αρκετά επιτυχημένο ντεμπούτο της σειράς στις next-gen κονσόλες και η Namco Bandai μας προσφέρει ξανά την ίδια επιτυχημένη συνταγή στο gameplay, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές.

Φέτος είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε τους χαρακτήρες του Tekken να εισβάλλουν στις οθόνες μας, αφού τον περασμένο Μάρτιο προηγήθηκε η κυκλοφορία του Street Fighter X Tekken. Τα fighting games τα τελευταία χρόνια διανύουν μια περίοδο δεύτερης νιότης, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να ασχολείται μαζί τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Αρκετοί από τους επαγγελματίες gamers στρέφονται πια και στη συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών με στόχο τη δόξα και το χρήμα. Χαρακτηριστικά ν' αναφέρουμε ότι στην φετινή EVO (ετήσιο παγκόσμιο τουρνουά αφιερωμένο στα fighting games) μοιράστηκαν στους νικητές 100.000$.

Η Namco Bandai θέλει αναμφίβολα να επαναλάβει την εισπρακτική επιτυχία του πρώτου Tekken Tag Tournament, ενός τίτλου που αποτελεί παράλληλα μια από τις πιο cult δημιουργίες της. Ο πήχης έχει τεθεί εξ' αρχής πολύ ψηλά , καθώς οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των οπαδών της σειράς είναι τεράστιες, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για ένα sequel που έρχεται με καθυστέρηση δεκαετίας. Ας δούμε λοιπόν αν τελικά εκπληρώνονται.


Fight Lab
Η ύπαρξη σεναρίου ποτέ δεν αποτελούσε πρωταρχικό παράγοντα για την ποιότητα ενός fighting, εντούτοις η ύπαρξη ενός story mode όπως στο πρόσφατο Mortal Kombat ή σε διάφορα παιχνίδια της σειράς Tekken, ήταν αναμφισβήτητα καλοδεχούμενη. Σε αυτή τη δημιουργία το μονό σεναριακό (κατ' ευφημισμόν μόνο) υπόβαθρο το συναντάμε στο Fight Lab. Πρόκειται για το tutorial mode, το οποίο αποτελείται από πέντε κεφάλαια τα οποία σας μαθαίνουν τους μηχανισμούς του παιχνιδιού.

Στο Fight Lab mode, ο Violet (Lee Chaolan), ένας εκ των βασικών χαρακτήρων της σειράς, έχει κατασκευάσει έναν μαχητή-ρομπότ που ονομάζεται Combot. Για όσους πιθανόν να μη θυμούνται, πρωτοεμφανίστηκε στο Tekken 4 και τώρα δίνει ξανά το παρόν ως κανονικός χαρακτήρας. Αν ακολουθήσετε το Fight Lab, τότε θα μπορέσετε να ελέγξετε τον Combot και να τον εξελίξετε σε έναν δυνατό μαχητή. Σε καθένα από τα πέντε κεφάλαια του Fight Lab θα πρέπει να εκτελέσετε με επιτυχία τις εντολές που σας δίνει ο Violet, όπως να χτυπήσετε αντιπάλους σε συγκεκριμένα σημεία, να εκτελέσετε combos κ.ο.κ.

Καθώς ολοκληρώνετε τα κεφάλαια ανταμείβεστε με πόντους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μάθετε στο ρομπότ σας κινήσεις ή combos άλλων μαχητών. Μπορείτε λοιπόν να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ μάχης και να δημιουργήσετε από το μηδέν έναν μαχητή που θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις και τις προτιμήσεις σας

Keywords
Τυχαία Θέματα