The Legend of Korra

Παίξτε με όλα τα στοιχεία της φύσης.

Όσοι παρακολουθείτε anime ή απλά τυχαίνει να βλέπετε Nickleodeon, θα έχετε ακούσει/δει το The Legend of Korra. Πρόκειται για την συνέχεια τους δημοφιλούς anime Avatar: The Last Airbender. Η ειδική στα beat 'em up, Platinum Games, αποφάσισε να αναλάβει την μεταφορά

του αγαπημένου anime σε κονσόλες και PC.

Το The Legend of Korra είναι ένα third-person Βeat 'em up, πράγμα που σημαίνει πως έχει γρήγορο και διασκεδαστικό gameplay. Η μάχη βασίζεται στην άμεση εναλλαγή στόχων και την αποφυγή των χτυπημάτων, Πέρα από τα κλασικά όμως, είδαμε και σημεία όπως τα bossfights στα οποία μετράει η τακτική προσέγγιση και κυρίως η υπομονή. Αν σας ενδιαφέρει ένα game που συνδυάζει όσα είπαμε παραπάνω, συνεχίστε διαβάζοντας το review.

Βρες το CHI
Η πρωταγωνίστριατου The Legend of Korra είναι φυσικά η...Korra, ένα Avatar, δηλαδή ένας δαμαστής και των τεσσάρων στοιχείων (Φωτιά, Νερό, Γη, Αέρας), σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους που έχουν το χάρισμα και δαμάζουν μόλις ένα στοιχείο. Η Korra είναι το Avatar σε αυτή την περίπτωση εφόσον το προηγούμενο, ο Aang, απεβίωσε.

Η δεκαεπτάχρονη Avatar είναι μέλος της φυλής του Νερού και βρίσκεται αντιμέτωπη με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει απέναντι στα Avatars. Επιπλέον, ο κύριος κακός της ιστορίας, Hundun, μπλόκαρε το Chi της Korra με αποτέλεσμα να χάσει τις δυνάμεις της. Σκοπός του παιχνιδιού λοιπόν είναι να ολοκληρώσετε την μεγάλη αποστολή που έχετε και ταυτόχρονα να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας γιατί χωρίς αυτές θα είναι αδύνατον να κάνετε το οτιδήποτε.

http://www.youtube.com/watch?v=vyfed_aB7oQ

Η δύναμη της φύσης
Στην αρχή στο The Legend of Korra θα ξεκινήσετε χωρίς να έχετε καμία από τις δυνάμεις σας. Τα τέσσερα εικονίδια στην πάνω αριστερά γωνία της οθόνης έχουν την ένδειξη “Locked” η οποία σας ενημερώνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανένα είδος bending και ότι στην συνέχεια θα ξεκλειδωθούν. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σας χαριστεί η πίστα, ίσα ίσα η δράση ξεκινάει από νωρίς και θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τους αντιπάλους με την βοήθεια των πολεμικών τεχνών.

Λίγο αργότερα θα έρθει η στιγμή που θα ξεκλειδώσετε το πρώτο στοιχειο, του νερού. Γενικά για να ανακτήσετε όλες τις δυνάμεις σας θα πρέπει να περάσετε πίστες γεμάτες με αντιπάλους και να ολοκληρώσετε διάφορες mini αποστολές όπως το να σπάσετε όλα τα βάζα που λαμπυρίζουν. Θα δείτε όμως ότι δεν είναι λίγες οι φορές που για να πάρετε μια δύναμη θα πρέπει να ακολουθήσετε διάφορα βήματα κατά την διάρκεια boss fight, κάτι που αυξάνει την δυσκολία κατακόρυφα.

Τα τέσσερα στοιχεία είναι Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρας. Με το στοιχείο της φωτιάς οι επιθέσεις σας είναι γρήγορες και εκτελούνται από κοντινές αποστάσεις. Η δύναμη του νερού σας δίνει την δυνατότητα να επιτεθείτε από μακριά με ranged attackes. Οι επιθέσεις της Γης είναι αρκετά αργές αλλά πολύ δυνατές και αποτελεσματικές ειδικά αν ο εχθρός βρίσκεται μπροστά σας. Τέλος, το στοιχείο του αέρα σας προσφέρει την δυνατότητα να χτυπήσετε γρήγορα και να προκαλέσετε AoE damage στους εχθρούς.

Game για παιδιά; Δεν νομίζω…
Το σύστημα μάχης του The Legend of Korra ακολουθεί τα βήματα ενός κλασικού beat 'em up. Σε κάθε πίστα εμφανίζονται αντίπαλοι, άλλοι δυνατοί και άλλοι πιο δύσκολοι με ειδικές κινήσεις. Είναι σημαντικό να τους αποφύγετε γιατί οι περισσότεροι πετούν είτε σκοινιά, είτε ηλεκτροσόκ. Το αρνητικό εδώ είναι υπάρχουν πολύ λίγα είδη εχθρών και μετά από δύο chapters θα έχετε δει και μάθει όλα τα είδη των αντιπάλων.

Τα boss fights όμως είναι η πραγματική αιτία που βρήκαμε το The Legend of Korra δύσκολο για το target group του. Υπάρχουν πίστες στις οποίες εμφανίζονται τρία bosses μαζί και αργότερα τρία τεράστια ρομπότ με διπλές health bars, 2 bosses και adds. Για έναν gamer άνω των 15, το normal επίπεδο δυσκολίας είναι σχετικά εύκολο και μετά από μερικά deaths,βγαίνουν τα boss fights. Το θέμα είναι πως το The Legend of Korra έχει Pegi Rating 12+ και σίγουρα η κανονική δυσκολία είναι υψηλή για gamers μικρής ηλικίας.

Οι μεγαλόσωμοι αντίπαλοι είναι εύκολο να ηττηθούν από μακριά με ranged attacks.

New Game+
To The Legend of Korra έχει μόνο single-player κομμάτι. Το campaign με τα οκτώ chapters διαρκεί περίπου έξι ώρες στο normal επίπεδο δυσκολίας. Φυσικά, μετά έχετε την δυνατότητα να παίξετε και το New Game+ με νέα objectives και με το Hard επίπεδο ξεκλειδωμένο.

Σημαντικό ρόλο στο δύσκολο επίπεδο παίζει το Shop του Iroh. Μπορείτε να αγοράσετε από εκεί health potions, μαγικά ελιξήρια που σας δίνουν μια εξτρά ζωή σε περίπτωση που πεθάνετε αλλά και νέες κινήσεις. Θα πρέπει να προσέξετε τι αγοράζετε όμως γιατί υπάρχουν items “παγίδα” που σας δίνουν περισσότερο XP αλλά ως αντάλλαγμα μικραίνουν το damage που κάνετε στους εχθρούς με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμα πιο βασανιστικά τα boss fights.

Μέσα στο The Legend of Korra θα παρατηρήσετε διάφορες εναλλαγές στο gameplay. Για παράδειγμα, σε μερικές πίστες, από third-person, η κάμερα αλλάζει και το παιχνίδι μετατρέπεται σε Platform. Πέρα από αυτό, υπάρχουν σημέια που θα παίξετε καβαλώντας την Naga, το mount της Korra. Εκεί θα αναγκαστείτε να περάσετε μια δύσκολη διαδρομή στην οποία απαιτείται συνδυασμός αλμάτων και άλλων κινήσεων.

Γίνε η Korra
Τα γραφικά του The Legend of Korra είναι Cel-shaded και προσεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζουν καρτούν. Το πιο δυνατό χαρτί στον οπτικό τομέα αποτελούν τα εφέ κατά την διάρκεια της μάχης, ειδικά στις finishing moves της Korra. Από τα στοιχεία της φύσης, η φωτιά και το νερό φαίνονται να είναι τα πιο αληθοφανή και καλοφτιαγμένα.

Πέρα από τα εφέ, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία έχουν θέματα. Για παράδειγμα τα frames πέφτουν σε συγκεκριμένες σκηνές ακόμα και στην μάχη. Τα cutscenes από την άλλη θα έπρεπε να μοιάζουν με σκηνές από το anime αλλά αντί αυτού, σε πολλά σημεία δεν υπάρχει καν voice acting. Τα ηχητικά εφέ δεν μας εντυπωσίασαν. Κάτι πολύ θετικό είναι πως η φωνή της Korra είναι η ίδια με εκείνη στο Anime. Βέβαια αυτό είναι κάτι που περιμέναμε μιας και το video game βασίζεται πάνω στην συγκεκριμένη ηρωίδα.

Αξίζει τελικά;
Το The Legend of Korra είναι βασισμένο στο γνωστό Anime με την ίδια ονομασία και κοστίζει 15 ευρώ. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποιον άπταιστο τίτλο αλλά για την τιμή που προσφέρεται, μπορείτε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Το campaign κρατάει έξι ώρες αλλά υπάρχει δυνατότητα να παίξετε δεύτερη φορά με New Game+ σε μεγαλύτερο επίπεδο δυσκολίας.

Το γεγονός πως δεν υπάρχει online κομμάτι μειώνει σημαντικά την αντοχή του The Legend of Korra. Τα γραφικά είναι Cel-shaded και καταφέρνουν να μεταδώσουν την ατμόσφαιρα του anime όσο μπορούν. Από την άλλη, το αδιάφορο σενάριο σε συνδυασμό με τα μη προσεγμένα cutscenes θα αφήσουν πολλούς fans του anime δυσαρεστημένους.

Θετικά:
- Προσεγμένα Cel-Shaded γραφικά
- Ικανοποιητικό κόστος

Αρνητικά:
- Φτωχό σενάριο
- Μικρή διάρκεια
- Μη προσεγμένα cutscenes
- Έλλειψη voice acting σε μερικά σημεία

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 6
Gameplay: 6
Αντοχή: 5
Γενικά: 5.9

Το The Legend of Korra μπορεί να μην αποτελεί την απόλυτη μεταφορά από το Anime αλλά θα περάσετε ευχάριστα μαζί του για έξι ώρες.

Χριστιάνα Θάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα