World of Warplanes beta preview

Παίξαμε το beta demo και σας το παρουσιάζουμε. Η Wargaming.net έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το World of Tanks το οποίο σήμερα διαθέτει εκατομύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πατώντας σε αυτή την επιτυχία σχεδίασε και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει δύο νέα free-to-play παιχνίδια παρόμοιου χαρακτήρα.Τα δύο νέα
αυτά games είναι το World of Warships και το World of Warplanes, το οποίο θα εξετάσουμε στο παρόν preview, καθώς είχαμε μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε την beta.

Με αυτό τον τρόπο, η Wargaming.net φιλοδοξεί να αγγίξει την επιτυχία του World of Tanks, το οποίο είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα free-to-play games. Απογειωθείτε λοιπόν στους αιθαίρες, καθώς το World of Warplanes σας προκαλεί να χειριστείτε τα πιο θρυλικά αεροπλάνα αλλά και να βελτιώσετε την απόδοσή τους. HangarΤο Hangar είναι ουσιαστικά η αποθήκη σας και είναι το πρώτο interface που θα συναντήσετε, στα πρότυπα βέβαια του World of Tanks. Aπό εδώ ξεκινάτε την προετοιμασία σας για να εισέλθετε αργότερα στην μάχη. Θα έχετε την ευκαρία να επιλέξετε αεροπλάνα από την δεκαετία του 1930 έως και τον πόλεμο της Κορέας, από τα πρώτα ελικοφόρα δηλαδή μέχρι και τα πολεμικά με κινητήρες jet όπως το γνωστό F-86A Sabre. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα αεροπλάνα μέσα από το TechTree είναι χωρισμένα σε κατηγορίες με την ονομασία Tiers με τα jet αεροπλάνα να βρίσκονται κοντά στο 10ο Tier και αντίστοιχα τα πιο παλιά ή αδύναμα να βρίσκονται στα πρώτα Tiers. Μπορείτε να επιλέξετε αεροπλάνα με προέλευση από τέσσερις χώρες: την Αμερική, την Σοβιετική Ένωση, την Γερμανία και την Ιαπωνία. Όλα τα αεροπλάνα είναι χωρισμένα σε τέσσερις classes ανάλογα το είδος τους: Fighters, Heavy Fighters, Attack Aircrafts και Carrier-Based Fighters. Eπιπλέον κάθε αεροπλάνο θα μπορεί να δεχτεί πολλαπλές παραλλαγές στο χρώμα του, διάφορους τύπους πυρομαχικών, μηχανές, ενισχυμένη θωράκιση καθώς και διάφορους συνδυασμούς ρυθμίσεων που θα του επιτρέψει να πάρει τη βέλτιστη αποτελεσματική συμπεριφορά στη μάχη. Tα jets έχουν κάποιο πλεονέκτημα απόδοσης αλλά αυτό εξαρτάται και από την εμπειρία σας. Όπως διαπιστώσαμε και εμείς όσο ανώτερο σε επιδόσεις και να είναι το αεροπλάνο η ικανότητα του χειριστή είναι αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη.

Τρόπος εξέλιξηςΣτην αρχή θα ξεκινήσετε με ένα ελαφρύ και φθηνό αεροπλάνο και στη συνέχεια κερδίζοντας experience points θα μπορέσετε να το αναβαθμίσετε με διάφορα εξαρτήματα. Αυτά τα εξαρτήματα ξεκλειδώνονται σταδιακά μέσα από την επιλογή των Tech Trees και έτσι αλλάζουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του αεροπλάνου όπως η δυνατότητα ελιγμών ,το βάρος, η ταχύτητα και η ανθεκτικότητα στις ζημιές. Όσο περισσότερο xp points κερδίζετε τόσα περισσότερα αεροπλάνα και αναβαθμίσεις ξεκλειδώνετε. Είναι ένα κομάτι του gameplay το οποίο έχει πάρα πολλές επιλογές διαμόρφωσης του αεροπλάνου και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα σημεία του. Με κάθε κατάρριψη που θα πετυχαίνετε θα ανεβάζετε τα experience points σας και το gold που έχετε αλλά όπως θα εξηγήσουμε και στη συνέχεια αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Έτσι, θα μπορείτε να αγοράσετε αεροπλάνα ανωτέρων επιδόσεων και να τα προσαρμόσετε στον τρόπο παιχνιδιού σας. Θα διαπιστώσετε ότι πιλοτάροντας παλιότερα αεροπλάνα απέναντι σε νεότερα και ανώτερα είναι κάτι που θα σας δώσει μεγαλύτερη εμπειρία. Εξάλλου η ίδια η game engine είναι σχεδιασμένη πάνω στα skills σας και όχι στην ποσοτική υπεροχή. Υπήρξαν για παράδειγμα περιπτώσεις που μας κατέριψαν αμέσως και πολύ εύκολα με κατώτερα αεροσκάφη ή χάσαμε τον έλεγχο μετά από τις πολλές ζημιές που είχαμε υποστεί.
{youtube}u3W5G3Nn5xM|400|300{/youtube}

GameplayΤο World of Warplanes δίνει στους παίχτες τρεις επιλογές χειρισμού: πληκτρολόγιο με mouse, χειριστήριο και flight sticks. Εμείς δοκιμάσαμε τον πρώτο τρόπο και παρατηρήσαμε ότι υπάρχει δυσκολία χειρισμού στην διαδικασία στόχευσης αλλά και η δυνατότητα ελιγμών δεν είναι ικανοποιητική. Το mouse βοηθά και στην κάμερα για καλύτερη αντίληψη του χώρου δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μπορείτε να βλέπετε σε 360 μοίρες ακόμα και τα αεροσκάφη που βρίσκονται πίσω σας. H χρονική τοποθέτηση του παιχνιδιού παραπέμπει αυτόματα σε αεροπλάνα τα οποία χρησιμοποιούσαν πολυβόλο και απλές βόμβες και όχι πυραύλους που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να "lockάρετε" τον αντίπαλο κάνοντας τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα. Εδώ θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να πετύχετε έστω και ένα kill και αυτό θα το διαπιστώσετε από την αρχή. Τα αεροπλάνα της εποχής εκείνης ήταν δύσκολα στον χειρισμό αλλά το World of Warplanes είναι free-to-play και η δυσκολία αυτή στο χειρισμό ίσως αποτρέψει κάποιους στο να ασχοληθούν περαιτέρω και να εξελιχθούν. Επίσης, η ύπαρξη στόχων εδάφους και επιφάνειας σε μεγάλους μάλιστα αριθμούς κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο σας γιατί τα αντίπαλα πλοία που θα συναντήσετε ρίχνουν καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά ειδικά όταν πλησιάζετε τη θάλασσα. Αν και ο τρόπος για να πάρει η ομάδα σας την νίκη είναι ένας, συχνά καλείστε να αντιμετωπίσετε διαφορετικού είδους εχθρούς ταυτόχρονα και πραγματικά η επιβίωση σε τέτοιες καταστάσεις είναι περιορισμένη. Επιπλέον μία σύγκρουση με την επιφάνεια της θάλασσας είναι πολύ πιθανή καθώς το αεροπλάνο σας μετά από συνεχόμενες ζημιές παρουσιάζει βλάβες στη σταθερότητα και τον κινητήρα. Γενικά για να τα πάτε καλά και να πετυχαίνετε όλο και περισσότερες νίκες θα πρέπει να έχετε τακτική, καλούς συμπαίχτες και ένα αεροπλάνο με την κατάλληλη διαμόρφωση και αντοχή στις επιθέσεις.Αυτό που προσέξαμε είναι ότι στο τέλος κάθε παιχνιδιού μόνο τρεις ή τέσσερις παίχτες έμεναν συνήθως. Αυτό δείχνει τον ανταγωνισμό και την δυσκολία του να μείνετε όρθιοι μέχρι το τέλος.

ΣυνοψίζονταςΜέχρι στιγμής το World of Warplanes περιλαμβάνει μόνο ένα mode στο οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες δύο ομάδες των 15 ατόμων η καθεμία και σκοπός είναι η κατάρριψη όλων των παιχτών της αντίπαλης ομάδας. Οι χάρτες είναι καλοσχεδιασμένοι και το περιβάλλον τους δυναμικό αλλάζοντας αρκετές φορές τις καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια της μάχης, κάτι που επηρεάζει την συμπεριφορά του αεροπλάνου. Θα βρεθείτε να πολεμάτε πάνω από τοποθεσίες με νησιωτικά συμπλέγματα, πάνω από τη θάλασσα ή ανάμεσα σε ορεινούς όγκους. Η εμπειρία σας όμως θα γίνει έτσι ακόμα πιο διασκεδαστική. Τα κτίρια είναι ευδιάκριτα από ψηλά και γενικά φαίνεται ότι τα γραφικά είναι προσεγμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ενώ υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για βελτιώσεις μέχρι και την τελική κυκλοφορία του, η οποία αναμένεται εντός του 2013, η Wargaming.net φαίνεται πως κατάφερε να δημιουργήσει ένα free-to-play παιχνίδι αρκετά ενδιαφέρον και ποιοτικό ελπίζοντας σε μία επιτυχία ανάλογη του World of Tanks. Η τελική έκδοση θα έχει σίγουρα πολλές αλλαγές σε σχέση με το demo αλλά το World of Warplanes έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το κάνουν ανάρπαστο στους λάτρεις του είδους. Μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για το σχετικό review.
Το World of Warplanes θα κυκλοφορήσει για PC με την τελική ημερομηνία να μην έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα