Φήμη: Backwards compatibility στο PS4

Δυνατότητα να παίξετε games των PS1 και PS2 στο PS4 σκέφτεται η Sony.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή που μίλησε στο Βρετανικό site Εurogamer, σημαντικά games του PS1 και PS2 θα γίνουν στο μέλλον διαθέσιμοι για κατέβασμα από το PSN. Ανάλογη κίνηση με αυτήν που είχε κάνει

η Sony για το PS3 το οποίο, όπως και ο διάδοχός του, δεν διαθέτει hardware emulation (την δυνατότητα να παίζει δίσκους από προηγούμενες κονσόλες).

Η ανώνυμη πηγή υποστηρίζει ότι οι τίτλοι θα γίνονται upscale σε HD μέσω ειδικού κώδικα που έχει ήδη το PS4 εγκατεστημένο, παρόμοιο με αυτόν των emulators που βρίσκουμε στα PC, και όχι όπως τα HD remakes που κυκλοφόρησαν στις κονσόλες τις προηγούμενης γενιάς και απαιτούσαν την ενασχόληση κάποιου studio.

Αν η φήμη αυτή γίνει πραγματικότητα το PS4 θα προσθέσει άμεσα στην βιβλιοθήκη του δεκάδες αποκλείστηκα διαμάντια από την ιστορία του playstation και θα ανοίξει τις θύρες στους υπόλοιπους game developers για να επανεκδώσουν τα σημαντικά παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Σας υπενθυμίζουμε ότι ενώ τα games του PS3 δεν θα είναι διαθέσιμα για κατέβασμα στην κονσόλα, οι κάτοχοι PS4 θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς μέσω streaming χάρη στην υπηρεσία Playstation Now.

Keywords
Τυχαία Θέματα