Η Cortana δεν θα μιλάει σε παιδιά

Το αντίστοιχο "Siri" της Microsoft δεν...συμπαθεί τους μικρούς.

Η Cortana της Microsoft, κάτι σαν την Siri του iPhone, είναι η βοηθός για τα κινητά με λειτουργικό Windows 8.1 που μιλάει μόνο όταν αναγνωρίσει την φωνή σας για να της ζητήσετε βοήθεια. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας με τον χρήστη, η Cortana συλλέγει την συνομιλία

και την αποθηκεύει με σκοπό να την ερευνήσουν οι δημιουργοί της και να βελτιστοποιήσουν την εφαρμογή. Κάτι τέτοιο όμως έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους του COPPA, οργανισμού ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στο διαδίκτυο.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι η Cortana δεν θα μπορεί να μιλάει σε παιδιά κάτω των 13 ετών χωρίς την συγκατάθεση του γονέα. Έτσι αν δηλώσετε στους Microsoft λογαριασμούς ότι είστε κάτω των 13, η Cortana θα απαντήσει λέγοντας “Συγγνώμη αλλά πρέπει να είστε λίγο μεγαλύτερος για να σας βοηθήσω.”. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή της Cortana δεν έχει parental control ρυθμίσεις ακόμα οπότε αν δεν δηλώσετε πουθενά την ηλικία σας, θα μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε ελεύθερα.

Η Cortana βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta στάδιο για τα κινητά με λειτουργικό Windows 8.1. Αργότερα η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη για Xbox One και Windows PC. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για Windows Phone εδώ.

Keywords
Αναζητήσεις
σε τι σταδιο βρισκεται η cortana
Τυχαία Θέματα