Οι πωλήσεις του PS4 αυξάνουν τα έσοδα της Sony

Παρόλα αυτά προχωρά σε απολύσεις και την πώληση του Vaio brand.

Οι εντυπωσιακές πωλήσεις του PS4 βοήθησαν την Sony να αυξήσει τα έσοδά της στο πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο.

Συγκεκριμένα οι συνολικές πωλήσεις των PS4, PS3 και PS2 έφτασαν τις 7.8 εκατομμύρια μονάδες, 1 εκατομμύριο δηλαδή παραπάνω σε σχέση

με πέρυσι. Με δεδομένο ότι στις 28 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι πουλήθηκαν 4.2 εκατομμύρια PS4, οι πωλήσεις των PS3, PS2 κυμαίνονται στις 3.6 εκατομμύρια μονάδες. Στο προηγούμενο οικονομικό τρίμηνο πάντως είχαν πουληθεί 6.8 εκατομμύρια PS3 και PS2. Όσον αφορά τα φορητά συστήματα, οι συνολικές πωλήσεις των PS Vita και PSP άγγιξαν τα 2 εκατομμύρια.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Game division της Sony αύξησε τα κέρδη του κατά 65%, κάτι που οφείλεται στο άκρως επιτυχημένο λανσάρισμα του PS4 στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Συνολικά ο τζίρος της Sony για το πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο έφτασε τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 23.9%.

Τα παραπάνω στοιχεία πάντως αφορούν μόνο...την μία πλευρά του νομίσματος, καθώς η Sony ανακοίνωσε σημαντικές αναδιαρθρώσεις στα PC και TV παραρτήματά της. Επιπλέον, μέσα στο τέλος του χρόνου θα απολυθούν 5000 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 1500 είναι Ιάπωνες. Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς μόλις πριν από μερικές μέρες ο οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Sony. Κατόπιν αυτού, η Ιαπωνική εταιρεία είναι αναγκασμένη να προβεί σε αναδιαρθρώσεις των προβληματικών τμημάτων της με στόχο να μειώσει τις ζημιές.

Σε πρώτη φάση η Sony ανακοίνωσε την πώληση του Vaio brand στην Japan Industrial Partners και σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο. Από εκείνο το διάστημα και μετά η Sony θα πάψει να σχεδιάζει και να αναπτύσσει προϊόντα για την αγορά των PC και θα σταματήσει την παραγωγή τους. Όσον αφορά τις τηλεοράσεις, όπου όπως είναι γνωστό στον συγκεκριμένο χώρο υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός από τις LG και Samsung, η Sony θα επικεντρωθεί στην αγορά των 4Κ, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει το κατασκευαστικό κόστος τους. Επιπλέον, από τον προσεχή Ιούλιο το TV παράρτημα της Sony θα αρχίσει να λειτουργεί αυτόνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα