51 Worldwide Games review

To 51 Worldwide Games για το Switch είναι ο “διάδοχος” του επιτυχημένου 42 All-Time Classics (γνωστό και ως Clubhouse Games) που είχε βγει στο DS. Πρόκειται για συλλογή με κλασικά και αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια από διάφορες χώρες του κόσμου.

Οπότε μιλάμε για παιχνίδια όπως κάρτες, bowling και άλλα πολλά. Τα περισσότερα από αυτά πιθανώς τα έχετε παίξει με τα αδέρφια και τους γονείς σας κάποια βαρετά απογεύματα

του χειμώνα. Κάποια ήταν -και είναι- διασκεδαστικά ακόμα και τώρα σε μαζώξεις φίλων. Άλλα βοηθάνε στην αντιμετώπιση της βαρεμάρας κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού. Διαλέγετε το πιόνι σας, που είναι στην ουσία διάφοροι τύποι ανθρώπων, προσθέτετε αγαπημένο φαγητό και από τί παίρνετε έμπνευση (εγώ έβαλα παγκόσμια κυριαρχία, γιατί κάνουμε το ίδιο κάθε νύχτα, Pinky), το τοποθετείτε σε μια μικρή υδρόγειο και ξεκινάτε να παίζετε. Η υδρόγειος είναι σαν ένα μικρό hub, από το οποίο μπορείτε να βρείτε φιγουρίνια, ονόματι guides, τα οποία σας προτείνουν παιχνίδια ανάλογα με διάφορα θέματα όπως τη χώρα προελεύσεως, τον τρόπο παιχνιδιού, αν είναι με κάρτες ή με πιόνια κτλ. Συνήθως αυτό γίνεται για να μαθαίνετε νέα παιχνίδια που ίσως δεν ξέρετε, αλλά είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να αποφύγετε.

Είναι αρκετά ενδιαφέρουσες οι πινελιές του τίτλου δεξιά και αριστερά. Σημεία του σχεδιασμού του περνάνε απαρατήρητα, αλλά βοηθάνε σημαντικά την εμπειρία. Οι κάρτες μοιάζουν να έχουν αυτή την ματ στρώση που παρατηρούμε στις τράπουλες υψηλής ποιότητας, που κάνουν τα τραπουλόχαρτα να γλιστράνε και σε συνδυασμό με τον ήχο που κάνουν, είναι σχεδόν σαν να τις έχετε στα χέρια σας. Τα διάφορα πούλια και πιόνια μοιάζουν σαν να είναι πραγματικά φτιαγμένα απο διάφορα είδη πλαστικού. Γενικά υπάρχει εξαιρετική λεπτομέρεια στον τρόπο που όλα εμφανίζονται, ακούγονται και λειτουργούν ανάλογα με το υλικό τους και την λειτουργία τους. Το ίδιο ισχύει και με τα tutorials ,τα οποία μπορείτε να τα αποφύγετε αν ξέρετε τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού, αλλά είναι εξαιρετικά στο να σας εισάγουν στα βασικά παιχνιδιών που ίσως δεν έχετε παίξει ποτέ. Σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι τα μενού και το interface είναι απλά και αποτελεσματικά.

Θυμάστε τα "φασόλια" στο Nokia 3310; Ναι, λέγεται Mancala.

Ανάλογα με τον τύπο και την φύση του κάθε παιχνιδιού, αλλάζει και ο τρόπος που παίζετε. Το Switch είναι γνωστό για τους πολλούς τρόπους παιχνιδιού ούτως ή άλλως. Αν θέλετε να παίξετε air hockey με κάποιο φίλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής. Μπορείτε να παίξετε bowling σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από την εποχή του Wii Sports, χρησιμοποιώντας τα motion controls των Joycon. Μπορείτε να παίξετε local multiplayer με φίλους σε ένα Switch και να περνάτε την κονσόλα από παίκτη σε παίκτη. Το local multiplayer μεταξύ Switch χρειάζεται μόνο ένα αντίτυπο του παιχνιδιού, ενώ σε μερικά παιχνίδια όπως το πιάνο, μπορείτε να συνδέσετε παραπάνω Switch για να επεκτείνετε τις διαθέσιμες οκτάβες. Online multiplayer υπάρχει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Σε κάποια παίζετε με ασύγχρονο τρόπο, δηλαδή στην ουσία προσπαθώντας να κάνετε καλύτερο σκορ. Στα λίγα που παίζετε σε πραγματικό χρόνο μπορείτε να θέσετε τρία που σας ενδιαφέρουν και μέχρι να βρεθεί κάποιος για να παίξετε σε κάποιο από αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε παίζοντας σόλο. Φυσικά, αν οι φίλοι σας δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα του ενός χεριού, όλα τα παιχνίδια παίζονται ενάντια σε AI σε διάφορες ρυθμίσεις δυσκολίας και μάλιστα σας δίνουν κάτι σαν ιδιότυπο achievement αν νικήσετε κάθε μία τις διάφορες δυσκολίες.

Το ερώτημα με το 51 Worldwide Games είναι... γιατί; Γιατί να παίξεις χαρτιά, τάβλι κτλ ενώ σχεδόν κάθε σπίτι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχει τουλάχιστον τρία ή τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια διαθέσιμα; Επίσης κάποια παιχνίδια δεν διαθέτουν ορισμένες επιλογές local multiplayer, πχ δεν παίζονται στο ίδιο Switch. Το δεύτερο θέμα είναι ότι τα παιχνίδια δεν έχουν όλα αρκετό βάθος για να σας κρατήσουν απασχολημένους. Ναι, το μπιλιάρδο και τα βελάκια είναι εξαιρετικά. Το bowling είναι σκέτη μαγεία. Τα παιχνίδια με τα χαρτιά, το σκάκι, το τάβλι κτλ είναι καλά όσο έχετε παρέα για να παίξετε. Όμως τα παιχνίδια όπως τα τανκς και το toy tennis είναι αρκετά μικρά και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα τα παρατήσετε για πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της συλλογής. Τέλος, δεν υπάρχει κάποιο party mode. Μπορείτε να επιλέξετε να παίξετε κάποιο τυχαίο παιχνίδι με την παρέα σας, αλλά δεν δίνεται η δυνατότητα να κάνετε κάποιο playlist έτσι ώστε να βάλετε σε σειρά τρία ή τέσσερα παιχνίδια για να παίξετε όπως εσείς επιθυμείτε, χωρίς να μεσολαβούν μενού και επιλογές.

Τα παιχνίδια με χαρτιά είναι τρομερά διασκεδαστικά με παρέα. Αλλά μου λείπει που στο DS είχαμε για κρουπιέρη τον Luigi!

Όπως προανέφερα, η παρουσίαση του τίτλου είναι εξαιρετική. Τα πάντα παρουσιάζονται και ακούγονται σαν να είναι αντικείμενα που μπορείτε να πιάσετε στα χέρια σας, αφήνοντας ένα τρομερά θετικό αίσθημα. Ο ηχητικός τομέας είναι αρκετά μινιμαλιστικός, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγος να ακούτε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ήχο από τα πούλια, τις κάρτες, τα πλαστικά και τσίγκινα παιχνίδια. Είναι τόσο zen όλο αυτό που πραγματικά μπορεί να σας κολλήσει στο παιχνίδι.

Αν δεν έχετε χώρο ή εξοπλισμό για κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά έχετε Switch, το 51 Worldwide Games είναι ιδανικό υποκατάστατο και θα σας χαρίσει πολλές ώρες διασκέδασης.

Ωραία και απλή παρουσίασηΠολλοί τρόποι παιχνιδιούΜικρές πινελιές και λεπτομέρειες που κάνουν το παιχνίδι απόλαυσηΑρκετά ενδιαφέροντα και γρήγορα tutorialsΔεν έχουν όλα τα παιχνίδια αρκετό βάθοςΚάποια παιχνίδια δεν διαθέτουν ορισμένες επιλογές local multiplayerΤα guides δεν προσφέρουν και πολλάΕν τέλει, σίγουρα δεν υπάρχει μια τράπουλα ή ένα τάβλι κάπου στο σπίτι;ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα