Smart As Review

Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πόσο έξυπνοι είμαστε. Όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε εξυπνότεροι απο τους άλλους. Πόσοι από μας όμως είναι πραγματικοί… Αϊνστάιν; Το Smart As μας γυμνάζει το μυαλό μας, βγάζει συμπεράσματα και μας κάνει ρεζίλι παγκοσμίως.

Ας ξεκινήσουμε από τον τρόπο που το παιχνίδι παρουσιάζει τον εαυτό του, αφού δεν υπάρχει κάποια ιστορία να αναλύσουμε. Το Smart As έχει βλέψεις να αποτελέσει το Brain Training του PS Vita.

Παρόλα αυτά, δεν στοχεύει σε γιαγιάδες ή μικρά παιδιά όπως η σειρά το Brain Age και το Brain Academy. Πρόκειται για έναν τίτλο που, παραδόξως, απευθύνεται σε ηλικίες 15-45 και μάλιστα gamers. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό απο το interface, που μένει μακριά από το στιλ της σειράς Brain της Nintendo, υιοθετώντας ένα μινιμαλιστικό 3D με σχήματα, γράμματα, αντικείμενα και αριθμούς να βρίσκονται ριγμένα και λευκά μέσα σε ένα μεγάλο τρισδιάστατο χώρο. Τα στοιχεία με τα οποία παίζετε στο εκάστοτε παιχνίδι, βρίσκονται ήδη κάπου στο background, και απλά χρωματίζονται για να παρουσιάζονται playable.

Βέβαια η παρουσίαση του τίτλου έχει προβλήματα λόγω της τρισδιάστατης φύσης του. Για παράδειγμα, σε ένα mini-game ονόματι Word Wheel, το οποίο βάζει γράμματα πάνω σε μια ρόδα και απαιτεί να τα χρησιμοποιήσετε όλα για να φτιάξετε μια λέξη, είναι απίθανα δύσκολο να κάνετε τον απαιτούμενο χρόνο. Αυτό γιατί το έχουν τοποθετήσει έτσι που μόνο ένα γράμμα είναι στο προσκήνιο, και είναι δύσκολο να γυρίσετε τη ρόδα αρκετά γρήγορα και να επιλέγετε τα γράμματα που θέλετε.

Tο κεντρικό μενού μετά απο λίγο υπερφορτώνεται.

Τα mini-games χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: παρατηρητικότητα, μαθηματικά, λογική και γλώσσα. Το κάθε παιχνίδι έχει ένα διαφορετικό αντικείμενο-σύμβολο. Η παρατηρητικότητα έχει έναν μεγεθυντικό φακό, η λογική έχει κομμάτια puzzle, η γλώσσα ένα τετράδιο, και τα μαθηματικά έναν αναδιπλούμενο πίνακα παρουσιάσεων. Τα παιχνίδια ζητάνε να κάνετε τις ανάλογες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας κυρίως την οθόνη αφής ή το πίσω touchpad του PS Vita. Τα παιχνίδια ως επί το πλείστον είναι διασκεδαστικά, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερα αξιοσημείωτο, πέρα από την μινιμαλιστική τρισδιάστατη εμφάνισή τους που τους δίνει ξεχωριστό στιλ.

Φυσικά δεν λείπουν τα διάφορα modes. Στην περίπτωση του Smart As μπορείτε να εξασκηθείτε βάσει του ημερολογίου, λύνοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό ασκήσεων, και μετά βαθμολογείστε ανάλογα με το πού τα πήγατε καλά και πού όχι. Αργότερα, αφού βγει το τελικό αποτέλεσμα, υπάρχει η δυνατότητα να το δημοσιεύσετε στο Facebook ή στο Twitter ή αν τα έχετε πάει πολύ καλά, να το θέσετε σαν near challenge ώστε οι κοντινοί σας παίκτες να προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ σας. Επίσης, μπορείτε να τσεκάρετε και στατιστικά φίλων, παικτών στην ίδια πόλη, χώρα ή ήπειρο, για να έχετε μια ιδέα με πόσο έξυπνα άτομα έχετε να κάνετε ανά την υφήλιο και να προσπαθήσετε να σκαρφαλώσετε στην κορυφή του leaderboard. Όσο για τις online λειτουργίες του Smart As, πέρα από αυτά που ανέφερα παραπ

Keywords
Τυχαία Θέματα