WRC 2 Review

Ένα χρόνο πριν, είχα την χαρά να αναλάβω την κριτική του WRC: The Official Game. Όπως είχα γράψει τότε, το WRC ήταν το ιδανικό πάντρεμα του arcade με το sim rally gameplay, προσφέροντας εμπειρία εφάμιλλη του θρυλικού Rally Championship 2000. Παρόλο που το καμάρι

της Milestone δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία, χάρηκα όταν έμαθα ότι το ιταλικό studio ανέπτυσσε και νέο παιχνίδι WRC. Δυστυχώς όμως, την έκαναν την γκάφα τους οι Ιταλοί και το WRC 2 πήρε την κατιούσα. Τώρα θα μου πείτε ότι καθυστέρησε το review και θα έχετε δίκιο. Δυστυχώς όμως έπεσαν πολλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, οπότε ήταν αναμενόμενο κάποιο να πάει πίσω.

Το πρώτο πράγμα που είπα στον Termi όταν δοκίμασα το WRC 2 ήταν ότι κάτι έχει αλλάξει και μου φαίνεται ότι το έκαναν πιο arcade. Και όντως έτσι είναι, αφού το πρώτο WRC το έχω “λιώσει” και το γνωρίζω πολύ καλά. Ο διάδοχός του λοιπόν είναι πιο arcade, προφανώς για να προσελκύσει περισσότερο κοινό. Κι εδώ ακριβώς είναι το τεράστιο λάθος που έκανε η Milestone. Υπάρχει ένα αγγλικό ρητό που λέει: “If it ain’t broke, don’t fix it”. Δεδομένου ότι είχε μια πολύ δυνατή συνταγή η Milestone, δεν θα έπρεπε καθόλου να την πειράξει. Το μόνο που χρειαζόταν το παιχνίδι ήταν ένα ουσιαστικό face-lift και ένα καλύτερο career mode. Και παρόλο που το WRC 2 διαθέτει καλύτερο career, τα γραφικά του δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα των σημερινών racing games. Ναι, είναι καλύτερα από αυτά του προκατόχου του, αλλά, όπως πριν ένα χρόνο λέγαμε “ο τίτλος θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει πέρσι”, έτσι και φέτος λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Epic fail is epic fail.

Ας ξεκινήσω με το career mode, καθώς με αυτό θα ασχοληθείτε (όσοι αποφασίσετε να το αγοράσετε). Σε σχέση με πέρσι λοιπόν, το career mode έχει αναβαθμιστεί και είναι πιο φιλικό στον χρήστη, ενώ η Milestone ένιωσε και πρόσφερε ένα καλύτερο μενού με περισσότερα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Όπως πάντα, σκοπός σας είναι να γίνετε ο καλύτερος οδηγός WRC, ξεκινώντας από τα χαμηλά επίπεδα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι όμως που ήταν κάπως χύμα στο κύμα, φέτος τα πράγματα είναι πιο προσεγμένα. Μπορείτε να οργανώσετε και να αναβαθμίζετε (με καλύτερο τρόπο) τα αυτοκίνητά σας, αν και ο μοναδικός τρόπος αναβάθμισης είναι μέσω του RnD. Mπορείτε επίσης να διοικείτε το προσωπικό σας και να του αναθέτετε δουλειές (όπως τις αναβαθμίσεις ή την εύρεση νέου σπόνσορα), πράγμα που δίνει περισσότερο ενδιαφέρον στην όλη φάση.

Πάλι καλά που υπάρχει blur, γιατί αν βλέπατε τους θεατές θα... ξερνούσατε. Όμοιοι με του Richard Burns Rally είναι (και δεν κάνω πλάκα).

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι το career mode δεν είναι εμπλουτισμένο με περισσότερο υλικό. Και εξηγούμαι: ενώ ο τρόπος αναβάθμισης του αυτοκινήτου μέσω έρευνας και ανάπτυξης είναι πολύ ωραίος, οι διαθέσιμες αναβαθμίσεις είναι λίγες. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό των αυτοκινήτων, όπως και για τις θέσεις του προσωπικού σας. Ενώ λοιπόν σαν αρχική ιδέα το career φαντάζει ενδιαφέρον, καταντάει πολύ εύκολα ρουτι

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game 2.0