O εντιμότατος κύριος Ρουμελιώτης και τα «περίεργα» της Αττικής

Η τράπεζα Αττικής είναι η μόνη που ανήκει ουσιαστικά στο κράτος. Δεν έχει δηλαδή άμεσο λόγο ο SSM για την επιλογή διοίκησης, τον έλεγχο τον κάνει ο Γ. Στουρνάρας και οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να κινούνται στο γράμμα του πρόσφατου νόμου.

Η εν λόγω τράπεζα

των μηχανικών, δηλαδή του μπάρμπα Αλέκου Φλαμπουράρη, του Χρήστου Σπίρτζη αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, έχει μια ιδιαιτερότητα. Η κυβέρνηση θέλει να την ελέγχει απόλυτα, να διορίσει τη δική της διοίκηση και να μη δίνει και πολύ λογαριασμό στον ελεγκτή, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέχρι πρότινος, μέχρι να τα... πάρει στο κρανίο ο Στουρνάρας δηλαδή, υπήρχαν πολλοί σκελετοί στη ντουλάπα της τράπεζας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Καλογρίτσας από την τράπεζα αυτήν πήρε την εγγυητική, πολλοί λένε χαριστικά.

Κάποιοι λένε επίσης ότι η Αττικής έχει κι άλλους κρυμμένους σκελετούς, ακόμη και τώρα, σκάνδαλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σεισμό και για τα οποία έχουν ευθύνες και πολιτικά πρόσωπα.

Ένα πόρισμα – φωτιά βρίσκεται στα χέρια αρμοδίων και αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για κάποιους που ήδη κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μέσα σ' αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Αττικής «συριζαίϊκη τράπεζα» και από εκεί να κάνει το παιχνίδι της. Γι' αυτό και προσφάτως ο μεγαλομέτοχος, το ΤΣΜΕΔΕ, κατ' εντολήν του μηχανικού Σπίρτζη, πρότεινε για πρόεδρο τον Γ. Σαπουντζόγλου, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και για διευθύνοντα σύμβουλο, αυτόν που βάζει υπογραφές δηλαδή, τον Τάκη Ρουμελιώτη. Ο πρώτος σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό έχει πασοκικές καταβολές και ήταν κολλητός του αείμνηστου Γερ. Αρσένη και βεβαίως της νυν προέδρου της Εθνικής, Λούκας Κατσέλη. Να θυμίσουμε ότι ήταν στο δ.σ. της Proton όταν έσκασε το μεγάλο σκάνδαλο ενώ οι φήμες λένε ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση για το πρόσωπό του.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι τι θα γίνει με τον Ρουμελιώτη. Ο άνθρωπος του Ανδρέα Παπανδρέου, υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του, εμπλεκόμενος στην υπόθεση Κοσκωτά, είχε χαθεί κάποιο διάστημα τη δεκαετία του 90. Προσαρμοστικός όπως είναι, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον «ευεργέτη» του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο στη συνέχεια έβριζε.

Αίφνης, αυτός ο αστός, καλοθρεμμένος οικονομολόγος, αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα έκανε μερικές συνεντεύξεις «αποκαλύπτοντας» κρυφές πτυχές του ΔΝΤ. Να θυμίσουμε βεβαίως ότι παρ' ολίγο να γίνει και... πρωθυπουργός της χώρας αφού είχε προταθεί από τον Γ. Παπανδρέου για την κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, αλλά τον «έφαγε» στην ευθεία ο Παπαδήμος.

Ο Ρουμελιώτης λοιπόν, «πούλησε εκδούλευση» στον Τσίπρα και τσίμπησε μια θεσούλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εκεί δημιούργησε έχθρες με τον Πιτσιόρλα για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και κάποια στιγμή σηκώθηκε κι έφυγε.

Και να 'σου ξανά προς την δόξα τραβά. Λέγεται ότι τον πρότεινε για την Αττικής ο Δραγασάκης και συμφώνησε και ο Σπίρτζης και βεβαίως και το Μαξίμου, όμως, φαίνεται να υπάρχουν πολλά εμπόδια. Περνάει από τον έλεγχο; Είναι ο ορισμός του εντός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος; Και τι θα γίνει αν τον «κόψει» ο Στουρνάρας; Θα έχουμε νέο πόλεμο κυβέρνησης με ΤτΕ;

Κανείς δεν ξέρει, όμως, ίσως να υπάρξουν εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες. Όμως, αν κάποιος «τρελός» δημοσιεύσει το πόρισμα με τα «τέρατα» στην Αττικής τότε θα φρίξουν και οι πέτρες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα