R.I.P. Νέα Δημοκρατία

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες αποκαλύφθηκε η γύμνια της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα αποδείχθηκε ότι κάποιοι επιμελώς έφτιαξαν ένα «κουφάρι» το οποίο, το μόνο που μένει είναι να το κλάψουν οι τεθλιμμένοι συγγενείς. Γιατί μόνο αυτοί θα το κλάψουν, οι υπόλοιποι, οι κληρονόμοι απλά θα πέσουν σαν τα κοράκια να τσιμπολογήσουν.

Αποδείχθηκε επίσης με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι αυτό που έγραφε προ ολίγων ημερών το Αntinews ισχύει: Ότι δηλαδή ο Σαμαράς τους παρέδωσε... πολυκατάστημα κι αυτοί το μετέτρεψαν σε περίπτερο.

Και μάλιστα δεν έχουν ούτε την ιδιοκτησία. Την παραχώρησαν στον Αλέξη.

Η συμπεριφορά του... γαλλομαθή Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι ένα σύμπτωμα στο συνολικό χάλι. Τον πρώην μεταβατικό τον ξέραμε. Κάθε φορά που στριμώχνεται, κάθε φορά που δεν του γίνεται το χατίρι χρησιμοποιεί τον λαϊκό λόγο που τον έκανε γνωστό άλλωστε και στους Κενταύρους και τους Ρέιντζερς. Καλό παιδί αλλά... οξύθυμο, έλεγαν οι συναγωνιστές του.

Η μεγάλη πολιτική παρέμβαση του κολοσσού της Νέας Δημοκρατίας Παπαμιμίκου είναι ανάξια λόγου. Οι καταγγελίες του για πιθανή δολιοφθορά, αλλά χωρίς να αναφέρει από ποιον, είναι απλά η συνέχεια στις ανόητες αναφορές της Ντόρας για το 2009. Άλλωστε, ο γραμματέας, όπως ξέρουν αρκετοί στο κόμμα είναι ολίγον... Ντορικός. Ή τουλάχιστον έχει το χάρισμα να ελίσσεται ανάλογα με το που πάει το ρεύμα. Βεβαίως έχει πάθει κι αυτός το σύνδρομο Τσίπρα. Νομίζουν δηλαδή και οι δύο ότι έχουν μπόι μεγαλύτερο από τη σκιά τους. Και καλά ο ένας είναι και πρωθυπουργός. Ο άλλος;

Για την Ντόρα δεν θα ξαναπούμε πολλά. Είναι εκ γενετής διχαστική, δεν μπορεί να καθίσει ήσυχη και ανακατεύεται εκεί που δεν την σπέρνουν. Ίδιον των αποτυχημένων...

Όσο για τον Καραμανλή, το γεγονός και μόνο ότι δεν βγαίνει μπροστά και όλοι μαζί να διακηρύξουν την ενότητα του κόμματος και μια νέα πορεία, αποδεικνύει ότι δεν αντέχει να παίζει εκτός παρασκηνίου. Τώρα οι διαρροές περί δυσαρέσκειάς του για τον Μεϊμαράκη, παρ' ότι τον στηρίζει, απλά επιβεβαιώνουν πόσο «άρρωστο» είναι το κόμμα που περιμένει ένα νεύμα, ένα μειδίαμα ή μια γκριμάτσα του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να πάει μπροστά.

Πρόκειται για ένα άρρωστο κόμμα που πεθαίνει μόνο και αβοήθητο. Το Βατερλό της Κυριακής, αν δεν είναι στημένο που μάλλον είναι, δείχνει την οργανωτική διάλυση, την ανικανότητα και την έλλειψη πολιτικής αυτοσυντήρησης. Κρίμα γιατί υπήρξε κινητοποίηση, ο κόσμος θα πήγαινε να ψηφίσει και τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΝΔ είχαν κάνει τα πάντα προκειμένου να στήσουν μια καλή εκλογική διαδικασία.

Κάποιοι δεν σεβάστηκαν τους απλούς πολίτες, αυτούς που σε αντίξοες συνθήκες, με πλήρη απογοήτευση, με αγωνία για το μέλλον και ανησυχία για την πατρίδα, θα πήγαιναν να στηρίξουν το κόμμα.

Αν θα ήθελε να πει κανείς ποιος θα είναι κερδισμένος από το φιάσκο, κι ενώ μπαίνουμε σε νέο εκλογικό γύρο (αν γίνουν εκλογές γιατί τίποτε δεν έχουμε δει ακόμη) θα έλεγε ένα: Ότι σίγουρος χαμένος είναι ο Μεϊμαράκης. Κατάφερε να διαλύσει το κόμμα, να προκαλέσει νεοδημοκρατικό διχασμό και να δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του. «Μα μπορεί να γίνει αυτός αρχηγός και πρωθυπουργός; Είναι αυτός η εικόνα του κόμματος των νοικοκύρηδων»; αναρωτιέται ο κόσμος.

Ο Τζιτζικώστας είναι επίσης χαμένος αφού το... πουλέν του ο Παπαμιμίκος τα έκανε θάλασσα και ο κόσμος αντιλαμβάνεται την ανεπάρκεια των... Τζι-Τζιχαντιστών.

Κερδισμένος ο Μητσοτάκης απλά και μόνο γιατί λειτούργησε με μετριοπάθεια, δεν αντέδρασε στις ύβρεις του Βαγγέλα κι έβγαλε κλίμα ενότητας κι όχι διχασμού.

Ο πιο κερδισμένος είναι ασφαλώς ο Άδωνις Γεωργιάδης γιατί απλά εκπροσωπεί τη φωνή της παράταξης. Αυτά που θέλουν να φωνάξουν με δύναμη όλοι οι Νεοδημοκράτες τα φωνάζει ο Άδωνις. Και αποδείχθηκε επίσης ο μοναδικός που έδειξε να πονά το κόμμα που επί 2,5 χρόνια θυσιάστηκε για να σωθεί η χώρα.

Ό,τι κι αν πούμε δυστυχώς η ΝΔ πεθαίνει ως πολιτικός οργανισμός. Μήπως να αναπαυτεί εν ειρήνη;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα