Απάντηση του Antinews στην περιφερειάρχη Αττικής για την φωτιά στον Ασπρόπυργο

Με χαρά λάβαμε από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, ενημερωτικό σημείωμα για τις ενέργειες που έχει προβεί σχετικά με τη φωτιά στον Ασπρόπυργο και το τοξικό νέφος που πνίγει επί έξι ημέρες την Αττική.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια τονίζει προς το antinews τα εξής:

Προς ενημέρωσή σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Από την πρώτη στιγμή (6/6/15) που ξέσπασε η πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, η Περιφέρεια Αττικής

είναι παρούσα επί τόπου και συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στο έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαθέτοντας 12 υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου.

2. Σε ό,τι αφορά στα περί επιχωμάτωσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σας ενημερώνουμε ότι σχετική απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και υλοποιείται κατόπιν από την Περιφέρεια Αττικής. Τέτοιο αίτημα δεν έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής. Γεγονός που σημαίνει ότι τα περί έλλειψης χρημάτων, κοκ, είναι αβάσιμα και ανακριβή.

3. Μέχρι στιγμής, και πέρα από τη συμβολή της Περιφέρειας στο έργο κατάσβεσης της Πυροσβεστικής, σας ενημερώνουμε ότι : α) η Περιφέρεια έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος. β) έχει αναλάβει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο και το Δημόκριτο, για τη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα.

4.Για την Περιφέρεια Αττικής άμεση και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται όλες της οι αποφάσεις και οι ενέργειες.

Δεκτές οι διευκρινίσεις για την... αποκατάσταση της αλήθειας, όμως, θα πρέπει η κ. Δούρου να αντιληφθεί ότι τελικά υπάρχουν πολλές αλήθειες σ' αυτόν τον τόπο κι όχι η μία και μοναδική. Ειδικά όταν τίθενται θέματα δημόσιας υγείας οι απαντήσεις πρέπει να είναι πιο προσεκτικές γιατί αλλιώς προσβάλλουν την κοινή γνώμη και τη νοημοσύνη όλων μας.

Με τη σειρά μας παραθέτουμε τα εξής ερωτήματα:

Γιατί από την πρώτη ημέρα που ο καπνός είχε πνίξει όλη την περιοχή και έφτανε μέχρι τον Πειραιά κανείς δεν βρήκε το φιλότιμο να διατάξει το κλείσιμο σχολείων ή να κινητοποιήσει τις αρχές ώστε να δοθούν οδηγίες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού; Μόνο την τρίτη ημέρα της φωτιάς έγινε αυτό; Καμιά ευαισθησία από κανέναν, ούτε από την περιφέρεια;

Λέει η περιφέρεια ότι έχει χρήματα και δεν τίθεται τέτοιο θέμα σε ότι αφορά την επιχωμάτωση της φωτιάς. Αν πράγματι είναι έτσι τι περιμένουν; Γιατί δεν το κάνουν; Και γιατί «κολλάνε» στους τύπους; Πότε δηλαδή θα αποφασίσει η Πυροσβεστική να δώσει εντολή; Όταν κινδυνεύουν ζωές εμείς θα ασχολούμαστε με το τίνος αρμοδιότητα είναι; Εν πάση περιπτώσει αν η Πυροσβεστική δεν ακούει τις φωνές επιστημόνων και ειδικών που λένε για την επιχωμάτωση ας πήγαινε η κ. Δούρου στον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να λυθεί το θέμα. Τι ελληνικό κακό είναι να μεταθέτουμε τις ευθύνες, το γνωστό πινγκ πονγκ;

Επίσης, τι νόημα έχει να μας λέει η περιφέρεια ότι ήταν από την πρώτη ώρα στη φωτιά και βοήθησε με υδροφόρες; Μας λέει τα αυτονόητα; Γιατί εκείνα που θα έπρεπε να μας πει είναι ότι θα κινούσε γη και ουρανό να σβήσει τη φωτιά, να τη χώσει, να περιορίσει το νέφος κι όχι να αφήνεται επί έξι ημέρες να δηλητηριάζει τον κόσμο.

Οφείλουμε να ρωτήσουμε και κάτι ακόμη, αν και η περιφέρεια υπό την ηγεσία της κ. Δούρου δεν έχει τόση ευθύνη όση έχουν οι προηγούμενες διοικήσεις. Είναι αλήθεια ότι ο τύπος με το εργοστάσιο ήταν γνωστό... λαμόγιο στην περιοχή; Είναι αλήθεια ότι πέρναγε ο κόσμος και έβλεπε το χάος στο εργοστάσιο, είχαν γίνει καταγγελίες, όλοι έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει φωτιά, αλλά κανείς υπεύθυνος δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με το θέμα;

Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω ιδιοκτήτης του εργοστασίου είχε κλείσει συμφωνίες με όλους του μετανάστες που μαζεύουν σκουπίδια και του τα πήγαιναν εκεί έναντι πινακίου φακής; Η περιφέρεια δεν όφειλε και δεν οφείλει να ερευνά αυτές τις υποθέσεις που στη Δυτική Αττική είναι γνωστές σε όλους;

Είναι καιρός κάποιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Το άρθρο του Antinews

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα