Απατεώνες και πανάσχετοι (και στην Εξωτερική πολιτική)!

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν συνεχώς και λένε το εξής!

Χάρις στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ ισχυρές συμμαχίες για να αντιμετωπίσει την Τουρκική επιθετικότητα.

Κι εννοούν τρία πράγματα!

Καλύτερες συμμαχίες μέσα στην Ευρώπη (χωρίς να επιμένουν πολύ)Καλύτερες συμμαχίες με τις ΗΠΑ (όπου
επιμένουν λίγο περισσότερο)Και – κυρίως – την τετραμερή συμμαχία Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος-Ισραήλ! Αυτό το θεωρούν κορυφαίο «επίτευγμά» τους.

Οι… απατεώνες!

Να γιατί είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ:

(Σήμερα θα σας δώσω ένα σύντομο ιστορικό των «συμμαχιών» αυτών)

Πρώτον, οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται καθόλου τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Του λένε συνεχώς ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια στις αρχές του 2015, ήλθε εκείνος στη διακυβέρνηση, πήγε να «διαπραγματευθεί κάτι καλύτερο», έχασε η χώρα του 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον, φόρτωσε τρίτο (και τώρα τέταρτο) μνημόνιο, κι έχασε και από τρία ως πέντε χρόνια, τουλάχιστον!

Αυτά του λένε! Δεν φαίνεται να τον «εκτιμούν» και πολύ, έτσι;

Στο μεταξύ του έδωσαν και «συγχαρητήρια» γιατί στη συνέχεια… διόρθωσε τα λάθη που έκανε ο ίδιος στην αρχή. Γι’ αυτό και μόνο!

Τώρα βγαίνουν στη δημοσιότητα και στοιχεία, για το πώς ετοιμάζονταν στα μέσα του 2015 να βγάλουν εντελώς την Ελλάδα από την Ευρώπη, εξ αιτίας της τότε πολιτικής Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Ενώ ακόμα και τώρα του λένε πως του έχουν ξεφύγει και τα «πλεονάσματα» και το χρέος και τα ληξιπρόθεσμα - χώρια που δεν έχει προχωρήσει ή έχει πάρει πίσω τις «μεταρρυθμίσεις» που είχε υποσχεθεί!

Αυτά δύσκολα τα λες… «εκτίμηση» των Ευρωπαίων στο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεύτερον, ούτε και οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα «ενθουσιώδεις» με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Προφανώς «συνεργάζονται» μαζί της, όπως θα συνεργάζονταν με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, απέναντι σε μια εντελώς «ανεξέλεγκτη» Τουρκία που έχει στραφεί προς τη Ρωσία.

Αλλά ειδικά με την κυβέρνηση Τσίπρα η σημερινή Αμερικανική κυβέρνηση είναι αρκετά «χολωμένη»:

Πρώτον, διότι βγάζει έξω τους τρομοκράτες της 17Ν και ανέχεται τους «Ρουβίκωνες» που κάνουν «ακτιβιστικές επιθέσεις» κατά ξένων πρεσβειών στην Αθήνα - μεταξύ των οποίων και κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Αυτά για τους Αμερικανούς είναι πολύ σοβαρά – και πολύ χοντρά!

Δεύτερον, διότι η πολιτική του Τσίπρα στις ροές των λαθρομεταναστών είναι ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΗ με την αντίστοιχη πολιτική Τραμπ (δηλαδή του σημερινού Προέδρου των ΗΠΑ): Ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα (και κόντεψε να διαλύσει την Ευρώπη), ενώ ο Τραμπ έκλεισε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τον Τσίπρα όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές του Τραμπ είναι… «επικίνδυνοι ακροδεξιοί». Αυτό το ξέρουν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ και δεν ενθουσιάζονται βέβαια (γιατί οι ροές των λαθρομεταναστών είναι παγκόσμια απειλή - δεν είναι περιορισμένα εθνικό ζήτημα για κάθε χώρα…)

Η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε σε μια σειρά διεθνή θέματα αντίθετα από τη θέση των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, όπως στην καταδίκη του καθεστώτος της Βενεζουέλας…

Όλοι αυτοί είναι λόγοι να μη συμπαθούν ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι της Αμερικανικής κυβέρνησης το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του.

Και να μην εμπιστεύονται τον Τσίπρα καθόλου.

Δεν «έκτισε συμμαχίες», όπως υπερηφανεύεται.

Την «έσπαγε» μόνιμα σε όλους!

Μοναδικό «υπέρ» του στοιχείο στα μάτια και Ευρωπαίων και Αμερικανών είναι η Συμφωνία των Πρεσπών! Εδώ πράγματι, τους έκανε «χατίρι» που δεν θα έκανε – και δεν έκανε – κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός πριν τον Τσίπρα!

Και με όλο τον Ελληνικό λαό εναντίον του!

Αλλά μη θαρρείτε πως του έχουν και… αιώνια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό!

Έτσι κι αλλιώς γεωπολιτική προτεραιότητα για όλους ήταν οι υδρογονάνθρακες του Ανατολικού Αιγαίου, η Συρία και το Κουρδικό, ο άξονας Ρωσίας-Ιράν, και βέβαια η Ουκρανία (μη την ξεχνάμε).

Τα Σκόπια δεν συνδέονταν άμεσα με κανένα από αυτά! Και στα 27 χρόνια που έμενε άλυτο το «ονοματολογικό» των Σκοπίων δεν «εισέδυσε» η Ρωσία στα Βαλκάνια - αντίθετα διείσδυσαν οι Ευρωατλαντικοί θεσμοί (ΕΕ και ΝΑΤΟ) στα Βαλκάνια.

Άσε που μόλις έβαλαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ διαφώνησαν μεταξύ τους πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η ένταξη, κι ύστερα διαφώνησαν αν και πότε θα υπάρξει ένταξη των Σκοπίων και στην ΕΕ. Τόσο «βιασύνη» είχαν.

Η Ελλάδα είχε πολύ μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία για τους δυτικούς από ό,τι τα Σκόπια! Αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα δεν το κατάλαβε ποτέ, δεν το διαχειρίστηκε καθόλου, απλά έσπευσε να δώσει αυτό που δεν έδινε κανείς πριν από αυτόν (αναγνώριση «Μακεδονικής ταυτότητας», γλώσσας κλπ.) για να πάρει …αναβολή μέτρων λιτότητας (μείωση των κυρίων συντάξεων) για ένα χρόνο!

Γενικότερα η διεθνής κοινότητα εκτιμά τις χώρες που ξέρουν το συμφέρον τους και το μετατρέπουν σε γεωπολιτικό ρόλο, ο οποίος μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους. Έτσι δημιουργούνται διεθνώς «συμμαχίες» και «αντιπαλότητες».

Στο ρόλο σου επενδύουν οι άλλοι. Και στην αξιοπιστία σου, όταν διεκδικείς κάποιο γεωπολιτικό ρόλο.

Όταν υποβαθμίζεις ή ξεπουλάς τα εθνικά σου συμφέροντα, ΔΕΝ σε θεωρούν αξιόπιστο! Όταν ασκείς εξωτερική πολιτική με όλο το λαό στο δρόμο, μπορεί να σε «παινεύουν» βραχυχρόνια, αλλά κανείς δεν σε εμπιστεύεται μακροπρόθεσμα.

Κι όταν όλα αυτά γίνονται για ζήτημα χαμηλού γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, κανείς δεν τα θυμάται μετά.

Και πάμε τώρα στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν;

Καμία!

Όταν ο Σαμαράς διακήρυξε τη στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, μεγάλο μέρος του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου τον κατήγγειλε ότι … «ανέτρεπε την προσεκτική ισορροπία» που ως τότε κρατούσε η Ελλάδα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Μεταξύ των επικριτών τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια…

(Την ίδια εποχή, και κάποιες Αραβικές χώρες είχαν αρχίσει διακριτικά να προσεγγίζουν το Ισραήλ. Κάποιοι στην Ελλάδα δεν ήθελαν να κάνει η Ελλάδα αυτό που ήδη τολμούσαν κάποιοι Άραβες. Ήθελαν να είμαστε πιο… φιλο-Παλαστίνιοι από τους ίδιους τους Άραβες! Τέτοια καφρίλα…)

Όταν ο Σαμαράς προσέλαβε την ίδια ομάδα συμβούλων που είχε η Κύπρος (και επί Τάσσου Παπαδόπουλου και επί Χριστόφια και επί Αναστασιάδη) για την ΑΟΖ, πολλοί στην Ελλάδα τον κατήγγειλαν ως «αιθεροβάμονα»! Ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ.Όταν ο Σαμαράς προκάλεσε συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή (Γενάρης του 2011) για την ΑΟΖ, πολλοί από το «προοδευτικό» κατεστημένο της χώρας του έκαναν κριτική ότι πίστευε σε «μυθικά Ελντοράντο»! Σε «πετρέλαια και διαμάντια» που θα μας «έσωζαν» από την κρίση.

Αυτά έλεγαν τότε διαπρεπείς «προοδευτικάριοι» - πανεπιστημιακοί και μη.

Τόσο καταλάβαιναν…

Μεταξύ τους και… άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Σαμαράς, μόλις είχε αναλάβει Πρωθυπουργός και σταμάτησε την Τουρκία που είχε εξαγγείλει δημοπράτηση ελληνικού «θαλάσσιου οικοπέδου» (νοτίως του Καστελόριζου), ειδοποιώντας τον Οργανισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας ότι ανήκε στην Ελληνική ΑΟΖ, «φωστήρες» του Ελληνικού κράτους, τι έκαναν; Διέρρεαν σε Ελληνικές εφημερίδες, παραπολιτικά σχόλια, ότι… «σύμβουλος του Σαμαρά πάει να τον παρασύρει σε Πόλεμο με την Τουρκία»!

Τα δημοσιεύματα αναπαρήχθησαν και προβλήθηκαν και στον Τουρκικό Τύπο.

Αλλά οι κινήσεις αποτροπής από την Ελληνική πλευρά έγιναν και οι ξένες πετρελαϊκές εταιρίες (μεταξύ τους και η ΕΧΧΟΝ) αμέσως έφυγαν από τη διαδικασία υποβολής προσφορών.

Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που διέπραξε τότε εκείνη την αθλιότητα τότε. Αλλά και ο Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ τα επαναλάμβανε. Και σύμπασα η «Αριστερά και η Πρόοδος»!

Το αμαρτωλό «κατεστημένο» της χώρας έχει πολλά πλοκάμια. Αλλά στο θέμα των Ελληνοτουρκικών, όπως και της ΑΟΖ, όπως και των Σκοπίων, σε ο,τιδήποτε υποβαθμίζει τα εθνικά συμφέροντα και τις εθνικές προτεραιότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μαζί τους πριν έλθει στη διακυβέρνηση! Και αντιστρόφως: όλοι αυτοί ταυτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με το ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρέθηκε στην διακυβέρνηση.

Αλλά με το Σαμαρά και με τις νέες στρατηγικές επιλογές του στη Μεσόγειο όλοι αυτοί ήταν πάντα απέναντι.

Κι όταν ο Σαμαράς προχώρησε και στο «στρατηγικό τρίγωνο» Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, το Νοέμβριο του 2014, και πάλι μεγάλο μέρος του πολιτικο- διπλωματικού κατεστημένου της Αθήνας ήταν αντίθετο.

Ομοίως, και μεγάλο μέρος του «Ατλαντικού λόμπι» των Αθηνών (σύμπασα η «πολιτική ορθότητα» μισούσε τότε τον «δικτάτορα Σίσι» που είχε ανατρέψει τον Ισλαμιστή Πρόεδρο Μόρσι, διακεκριμένο στέλεχος των «Αδελφών Μουσουλμάνων» - δηλαδή των ιδεολογικών καθοδηγητών του ΙΣΙΣ)!

Κι όταν πήγε τότε ο Σαμαράς μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Αίγυπτο και υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν με τον Σίσι, η Αίγυπτος για πρώτη φορά δεσμεύτηκε να οριοθετήσει την ΑΟΖ της μαζί με Κύπρο και Ελλάδα ΜΗ αναφέροντας καθόλου την Τουρκία! Κι έτσι από-νομιμοποίησε για πρώτη φορά, τις τουρκικές αξιώσεις νοτίως του Καστελόριζου!

Αλλά και τότε ο αντιπολιτευόμενος Τύπος του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ) …κατήγγειλε τον Σαμαρά:

Όταν ο Σαμαράς έκανε το «άνοιγμα στο Ισραήλ», τον κατήγγειλε ότι η «φιλοϊσραηλινή στροφή» ήταν «προδοσία» των Παλαιστινίων.Όταν, στη συνέχεια, έκανε το «άνοιγμα στην Αίγυπτο», τον κατήγγειλε για στροφή προς το «αιμοσταγή δικτάτορα Σίσι.

Στη συνέχεια, βέβαια, οι Αμερικανοί «αγκάλιασαν» τον Σίσι (επί Τραμπ), οι Ευρωπαίοι ακολούθησαν και ο Τσίπρας συνέχισε την πολιτική του Σαμαρά!

Που προηγουμένως την κατήγγελλε σε κάθε βήμα και τώρα την παρουσιάζει ως… «δική του»! Ο απατεώνας!

Αλλά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν εμπιστεύθηκαν ποτέ τον Τσίπρα!

Γιατί τον «βάραινε» – πέρα απ’ όλα τα άλλα – το επεισόδιο «Μαβί Μαρμαρά», το Μάιο του 2010: Όταν η Τουρκική ΜΙΤ και αρκετοί «αλληλέγγυοι» χρηματοδοτούμενοι με «μουσουλμανικό χρήμα» οργάνωσαν ένα στολίσκο για να πάει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραηλινό ναυτικό. (Της Γάζας, που ήταν ορμητήριο επιθέσεων κατά Ισραηλινών αμάχων…)

Σε αυτό το στολίσκο συμμετείχε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη…»

Το εγχείρημα οδηγήθηκε σε ένα θλιβερό αιματηρό επεισόδιο, μετά το οποίο οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ επιδεινώθηκαν πολύ.

Οι Ισραηλινοί θυμούνται πάντα την ανάμιξη του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα εκείνα. Και οι Αιγύπτιοι γνωρίζουν πως πίσω από το όλο εγχείρημα βρίσκονταν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», που για το σημερινό «κοσμικό» καθεστώς της Αιγύπτου, είναι τρομοκρατική οργάνωση εγκληματιών!

Συμπέρασμα: η τετραμερής στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου:

Πρώτον θεμελιώθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά με άμεση αναφορά στην ΑΟΖ, τον καιρό που τον πολεμούσαν και θεοί και δαίμονες, και μέσα στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα, και στην Αριστερά και στη Δεξιά. Αλλά θεμελιώθηκε και προχώρησε. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή ως το τέλος αντίθετος και καταγγελτικός. Τρίτον, ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε παλαιότερα τους ισλαμιστές και τους συμμάχους τους. Εξ ου και οι στενές του σχέσεις με τους «αλληλέγγυους» που μας φέρνουν μιλιούνια λαθρομετανάστες υποδυόμενους τους «πρόσφυγες». Τέταρτον, η τετραμερής που θεμελίωσε ο Σαμαράς απέκτησε αληθινή δυναμική τα χρόνια που ακολούθησαν, λόγω των αλλαγών και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ «προσαρμόστηκε» (όπως και σε τόσα άλλα). Όμως δεν μπόρεσε να την πάει παρακάτω, διότι απλούστατα δεν τον εμπιστεύονται ούτε οι Ισραηλινοί ούτε οι Αιγύπτιοι. Και με το δίκιο τους, εδώ που τα λέμε…

Και κατά τα άλλα ο Τσίπρας κομπάζει για τα… «ερείσματα» της εξωτερικής πολιτικής. Που άλλοι τα έφτιαξαν, εκείνος τα πολέμησε και αν υπάρχουν ακόμα είναι γιατί δεν κατάφερε στο μεταξύ να τα γκρεμίσει.

Μιλάει και για «εξωτερική πολιτική» και…ο Τσίπρας!

Αλλά θα μου πείτε, εδώ μιλάει για «οικονομική πολιτική» ο Βαρουφάκης…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα