Αρχίζει και γίνεται της … Αργεντινής

Ότι η κοινωνία είναι στα όριά της το έχουμε ξαναγράψει. Όμως, φαίνεται ότι δεν έχουν δει ακόμη τίποτε. Κι αν δε γίνει κάτι θα θρηνήσουμε θύματα καθώς ο πόλεμος θα γενικευτεί και η Αργεντινή δε θα είναι τίποτε μπροστά σε όσα πρόκειται να συμβούν στην Ελλάδα.

Πριν από λίγο εργαζόμενοι στην καθαριότητα εισέβαλαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) όπου θα γινόταν η ψηφοφορία

για την εκλογή προεδρείου. Εγινε ο κακός χαμός, έπεσε ξύλο κατά του δημάρχου Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη ο οποίος είχε πει ότι πρέπει να μπουν ιδιώτες στις υπηρεσίες καθαριότητας, ακούστηκαν απίστευτες βρισιές.

Αμέσως μετά ακολούθησε πανδαιμόνιο. Όρμησαν προς τον Δήμαρχο, του επιτέθηκαν φραστικά, τον προπηλάκισαν, ενώ του φόρεσαν κουκούλα και του πέταξαν μπουκάλια με νερό. Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κούρασης, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση καθώς πιέζονται αφενός από την κοινωνία να μαζέψουν τα σκουπίδια και αφετέρου από την κυβέρνηση που τους απειλεί με μαζικές απολύσεις. Από την άλλη, οι ίδιοι χάνουν μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους σε μια δουλειά που είναι και βαρέα και ανθυγιεινή. Μεταξύ της πείνας και των απειλών επέλεξαν να κάνουν ντου στην ΚΕΔΕ και να παίξουν ξύλο με δημάρχους. Κι αν αυτό είναι ανεπίτρεπτο και δεν πρέπει να γίνεται σε σοβαρά κράτη, πόσο επιτρεπτό είναι να κόβεται ο μισθός ενός σκληρά εργαζόμενου κατά 30% και 40%;

Την ίδια ώρα ο υπουργός, Χ. Καστανίδης, είχε προαναγγείλει συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών για να ανακοινώσει τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα των σκουπιδιών. Πήγε λοιπόν στις 12 να μπει στο κτίριο αλλά αυτό είχε καταληφθεί από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Επεσε και λίγο ξύλο με τα ΜΑΤ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κακήν κακώς ο υπουργός και ο υφυπουργός έφυγαν για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους αλλά δεν πρόλαβαν αφού και εκεί τους… πρόλαβαν οι εργαζόμενοι. Απεγνωσμένα ο Καστανίδης αναζητά κτίριο για να κάνει τελικά το απόγευμα τη συνέντευξη τύπου. Ενα ακόμη σύμπτωμα της κατάστασης, να κυνηγιέται ο υπουργός και να μην μπορεί να σταθεί πουθενά.

Θα δούμε κι άλλες τέτοιες καταστάσεις, είτε στην καθαριότητα είτε στη ΔΕΗ που έχει κάνει κατάληψη στο κτίριο που τυπώνονται τα χαράτσια, είτε σε άλλους χώρους εργασίας, είτε ακόμη και μέσα σε πανεπιστήμια και σχολεία.

Τη διάλυση του κοινωνικού ιστού πρέπει να διαπραγματευτεί ο ΓΑΠ κι όχι το πόσο θα κουρευτεί ή πόσο θα επιμηκυνθεί το χρέος. Αν έχει τα κότσια ας πει στη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ ότι η κοινωνική έκρηξη είναι προς των πυλών και θα παρασύρει όλη την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα