Μπλοκάρονται τα λεφτά στις θυρίδες;

21:30 5/7/2015 - Πηγή: Antinews

Άρχισαν τα όργανα και η κυβέρνηση με το που είδε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανακοίνωσε το πρώτο... μέτρο. Η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε στον ALPHA: "Όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα".

Η δήλωση αυτή προκάλεσε

ιδιαίτερη αίσθηση ενώ λίγο αργότερα και ύστερα από τις αντιδράσεις παρευρισκομένων, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα όσων έχουν λεφτά σε θυρίδα.

Η απάντηση της κ. Βαλαβάνη ήρθε ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα που έλαβε από τηλεθεάτρια η οποία ανέφερε πως ζήτησε πληροφορίες από Τράπεζες για την θυρίδα της και ο υπάλληλος της είπε να κάνει αίτηση και παρουσία εισαγγελέα να πάει στη θυρίδα της.

Ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μπαίνει το κράτος και βάζει χέρι στις θυρίδες. Και ο λόγος να το κάνει αυτό ποιος είναι; Γιατί το κάνει αυτό; Μήπως πρόκειται για προετοιμασία κουρέματος που θα χτυπήσει όχι μόνο τις φανερές καταθέσεις αλλά και τις θυρίδες; Πρόκειται για μια άρση του απορρήτου ξεκάθαρη και ένα μέτρο που ουσιαστικά ανοίγει τη βεντάλια των κινήσεων που θα κάνει η κυβέρνηση. Ο σκοπός προφανής. Να πάρουν τα λεφτά ακόμη και από τους άξιους, από αυτούς που δούλεψαν σκληρά και έχουν 5,10 ή 20 χιλιάδες στην τράπεζα. Αυτοί που φοβήθηκαν και άνοιξαν μια θυρίδα αλλά και όλοι όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό όχι κλεμμένα ή βρόμικα λεφτά. Αλλά χρήματα από τον κόπο τους, από την αξιοσύνη τους.

Η Χούντα εγκαθιδρύεται σταδιακά. Καλώς ήρθατε στα νέα Σοβιέτ κύριοι και κυρίες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα