Χώρισε ο Πέτρος με την Τζένη και τα δάκρυα βροχή

Καλοκαιράκι, η τηλεόραση γεμάτη από τούρκικα σίριαλ και οι παραλίες γεμάτες από νέους και νέες, θείτσες και θείτσους που κρατούν υπό μάλης την πετσέτα και το λάιφ στάιλ περιοδικό και κάνουν ονειρώξεις για τη μεγάλη ζωή που δεν έζησαν.

Και μέσα στην τούρλα της παραλίας έσκασε η μεγάλη είδηση, αυτή που κάνει τους Έλληνες να εξεγείρονται, να πέφτουν πιο… βαθιά στον καναπέ ή στην ξαπλώστρα των 40 ευρώ του Nammos και να ρουφάνε λέξη – λέξη τη μεγάλη είδηση.

«Χώρισε ο Πέτρος με την Τζένη», και τα δάκρυα βροχή. «Πώς

έγινε αυτό το κακό», λέει ο κλαρινογαμπρός που κάνει το σκ…ό παξιμάδι όλο το χειμώνα για λίγες νύχτες στη Μύκονο, πάντα «τοίχο – τοίχο».

«Κρίμα, ήταν ταιριαστό ζευγάρι, τι θα γίνουν οι κόρες τους που θα πάθουν τραύμα», λέει η θείτσα από το Κουκάκι που πάει με το λεωφορείο για μπάνια στο Λουτράκι και δεν έχει φράγκο ούτε για τυρόπιτα. Όμως, για το περιοδικό με τις φωτογραφίες του Πέτρου και της Τζένης πάντα υπάρχει. Άσε δε που η τηλεόραση τα έχει όλα κι από το πρωί ως το βράδυ όλη η ζώνη έγινε «μεσημερινάδικο».

Ήρθε και η σειρά των εφημερίδων της λεγόμενης σοβαρής δημοσιογραφίας να γράψουν σελίδες επί σελίδες για το μεγάλο γεγονός του λάιφ στάιλ, μεγαλύτερο κι από τον χωρισμό της Μενεγάκη από τον Λάτσιο, ακόμη μεγαλύτερο και από τον «σώγαμπρο» της οικογένειας Μητσοτάκη, τον αριστερό που μπήκε στα σαλόνια της δεξιάς μέσω Αλεξίας.

Κλάμα, πολύ κλάμα για τον Πέτρο μας και την Τζένη μας, διότι δικοί μας άνθρωποι είναι κι αυτοί. Μπήκαν στο σπίτι μας μέσω του πρωϊνάδικου του Mega, κι όπως όλοι ξέρετε η τηλεόραση εξημερώνει τα ήθη, βαφτίζει άγιους τους αμαρτωλούς. Όλα ξεχάστηκαν. Ότι χιλιάδες εργαζόμενοι περιμένουν τα μισθά τους από τον βασιλιά του λάιφ στάιλ. Ότι το κράτος περιμένει εκατομμύρια από τις επιχειρήσεις της Τζενούλας κι ότι οι τράπεζες ακόμη περιμένουν τα δάνεια των επιχειρήσεων που έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα. Αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους εργαζόμενους και το κράτος αλλά ποτέ έναν βασιλιά να χαθεί.

Διότι ο Πέτρος από τον Βόλο, ο αυτοδημιούργητος βασιλιάς της σαχλαμάρας δεν πρέπει ποτέ να χάσει το «πρώτο τραπέζι» στην Ψαρού, ούτε τις διακοπές στην Πάτμο όπου έκανε και real estate. Και φυσικά δεν μπορεί να χάσει τη βόλεψη της Φιλοθέης με τη βίλα που πέρασε στην τράπεζα της Μαριάννας Λάτση αλλά που ο Πέτρος και η Τζένη συνέχιζαν να μένουν μέσα τα κακόμοιρα με… ενοίκιο.

Όλες οι λεπτομέρειες του χωρισμού στο τραπέζι. Η γνωριμία, ο έρωτας, η αυτοκρατορία των Media, η χρεοκοπία (λέμε τώρα), ο αγώνας της επιβίωσης –να ξυπνάνε από τα χαράματα για το Mega- ο χωρισμός. Ένα μυθικό στόρι που κάνει μέχρι και τις απρόσωπες ξαπλώστρες της Μυκόνου να δακρύζουν.

Και βέβαια, η ζωή συνεχίζεται: Φωτογραφίες του Πέτρου να κοιτάζει τους τουρλωμένους πωπούς χορευτριών και ανθυποσελέμπριτι στη Μύκονο και λεπτομέρειες από τις διακοπές της Τζένης με τις φίλες της. Πόσο μελαγχολική είναι, πως σκέπτεται τις κόρες της και το ψυχολογικό τραύμα που τραβάνε καλοκαιριάτικα. Και πώς θα αντέξουν στο camp των 10.000 ευρώ το μήνα τα πειράγματα των παιδιών των Βορείων προαστίων;

Όλη η Ελλάδα σε παραζάλη, ούτε ο Πολ Τόμσεν δεν κατάφερε να συγκινήσει τόσο πολύ. Ένας λυγμός για το τέλος των εκπροσώπων του λάιφ στάιλ στην Ελλάδα. Χάθηκε ο Πέτρος και ο Τζένη, ο αντίπαλος Λυμπέρης καταστράφηκε αλλά χρωστάει εκατομμύρια και κλαίει στα σοκάκια στα Ματογιάννια. Ο Γαβαλάς βγήκε από τη φυλακή και προσπαθεί να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη ντυμένος σαν Κοντσίτα χωρίς μούσια. Ο Κωστέτσος έχει χαθεί το παλικάρι, ο εθνικός μας κουρέας Τρύφωνας κάνει εκπομπή στην τηλεόραση. Ο κακόμοιρος ο Ασλάνης «έφυγε» νωρίς πνιγμένος στην τρικυμία της καταστροφής του Κολωνακίου. Οι επιχειρηματίες που πόνταραν τα πάντα στην εικόνα «λούφαξαν» σε μια γωνιά του τένις κλαμπ ή σε κάποια απομονωμένη γωνιά του Αιγαίου στο 20μετρο φουσκωτό τους. Μαζί τους και οι πολιτικοί – σελέμπριτι που έχουν ξεχάσει τα κότερα και τη Μύκονο διότι τρόικα και καλοπέραση δεν ταιριάζει με το κλίμα.

Κι όλοι εμείς οι κακόμοιροι που δίνουμε αγώνα επιβίωσης τρώμε το κουτόχορτο των νέων εκδοτών που κλαίνε για τη χαμένη τιμή του λάιφ στάιλ. Τι θα κάνει τώρα ο Πέτρος; Πώς θα ξαναστήσει την αυτοκρατορία του βλαχομπαρόκ; Θα τον βοηθήσουν οι φίλοι του στο ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν; Θα τον ξαναδανείσουν οι φίλοι του οι τραπεζίτες; Θα δώσει κανένα ευρώ στους χειμαζόμενους εργαζόμενούς του;

Και τι ήταν άραγε αυτός ο χωρισμός; Μήπως «λευκός» όπως κι ο γάμος ενός μεγαλοεκδότη με μια σούπερ μοντέλα; Μήπως η εφορία είναι ο λόγος; Τα χρέη που τρέχουν μέχρι και νεκρούς ανασταίνουν, μέχρι και ζευγάρια χωρίζουν;

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν αλλά ποιος νοιάζεται τώρα; Ο Πέτρος και η Τζένη να είναι καλά και να περνάνε όμορφα και όλα τ’ άλλα… Άλλωστε, στη νέα Ελλάδα που κτίζεται θα χρειαστεί ξανά μια νέα αυτοκρατορία που θα αποθεώνει το τίποτε και θα κάνει ήρωες τους νταγλαράδες με τα ξυρισμένα στήθη και τις οξυζεναρισμένες γκόμενες των 200 ευρώ τη βραδιά.

Και εις άλλα με υγεία…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα