Δεν βολεύει και τον Βαρουφάκη σε μια κρατική θέση να τελειώνουμε;

Δεν μπορεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας τρολάρει. Παίζει με τα νεύρα μας. Αλλιώς δεν εξηγείται η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, δηλαδή της Λυδίας Κονιόρδου, να ανακοινώσει το νέο δ.σ. του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με πρόεδρο τον Γιάννη Μηλιό.

Ναι, δεν κάνετε λάθος. Ο πρώην οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι.

Αυτός που έφτιαξε το πρόγραμμα πριν τις εκλογές του 2015, αυτός που από το 2012 ως το 2015 διετέλεσε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2015 λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο μαρξιστής καθηγητής ο οποίος ήταν στη σκληρή γραμμή της ρήξης με την Ευρώπη, και προφανώς της επιστροφής στη δραχμή, έγινε πρόεδρος στο φεστιβάλ. Κι όση σχέση έχει με το θέατρο άλλη τόσο έχει και το λάδι με το ξύδι.

Λέει η ανακοίνωση του υπουργείο:

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Δηλαδή πάει ο Μηλιός τώρα για να αναστήσει το θεσμό; Και γιατί ο συγκεκριμένος που δεν έχει σχέση με τον πολιτισμό; Γιατί ο συγκεκριμένος που είχε αφήσει ουκ ολίγες φορές αιχμές κατά της κυβέρνησης και του Τσίπρα; Αυτός δεν είχε πει: «Για την Αριστερά η κυβέρνηση είναι μέσον. Δε μπορεί να είναι αυτοσκοπός».

Να θυμίσουμε ότι σε άρθρο του στην Αυγή, μετά από την κωλοτούμπα του περασμένου Ιουλίου είχε γράψει:«Μετά το 2012 και ιδίως μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει μια στρατηγική ιστορικού συμβιβασμού». Έκανε λόγο για υποχώρηση του αιτήματος «αναδιανομή/να πληρώσουν οι πλούσιοι» ως οργανωτικού στοιχείου του λόγου του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε τη θέση του στο αίτημα για «παραγωγική ανασυγκρότηση». Κάτι που, σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό, συνέβη λόγω της προσπάθειας διεύρυνσης των κοινωνικών συμμαχιών προς τμήματα του επιχειρηματικού κόσμου που έχουν πληγεί από την κρίση.

Μάλιστα, ο Γ. Μηλιός υποστηρίζει ότι στην υλοποίηση της στρατηγικής του «ιστορικού συμβιβασμού» είχε προσανατολιστεί το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και «προπάντων ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ως επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος».

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Μπορεί και να επιστρέφει ο Τσίπρας στις... ρίζες του. Δηλαδή στα σκληρά κομματικά στελέχη που ήθελαν ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις και επιστροφή στη δραχμή. Πήρε τον Παπαδημητρίου, πήρε πίσω το Μηλιό, ποιος έμεινε; Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Δεν τον βολεύει κι αυτόν σε μια κρατική θέση να τελειώνουμε;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα