Διεθνές ρεζιλίκι στις πισίνες

Ρεζίλι διεθνώς έγινε η Ελλάδα στο αθλητικό στερέωμα μετά την ξαφνική ματαίωση του κολυμβητικού μίτινγκ «21α Αλεξάνδρεια» στη Θεσσαλονίκη (με τη συμμετοχή και ξένων αθλητών) μόλις 48 ώρες πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνίσματος.

Την απόφαση για αναβολή κοινοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης με δελτίο Τύπου η Κολυμβητική Ομοσπονδία επικαλούμενη

ενημέρωση που είχε από την διοίκηση του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου (το οποίο θα φιλοξενούσε τους αγώνες)ότι η πισίνα στερείται τη σχετική άδεια καταλληλότητας και τέλεσης αγώνων.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στις ομάδες και τους αθλητές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο μίτιγκ και κυρίως σε αυτές ήταν από την Κύπρο , τη Βουλγαρία και τη Σερβία. Εκτός από τα παράβολα συμμετοχής που είχαν πληρώσει, αξίας 10 ευρώ για κάθε αθλητή (είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 400) δεν ήταν λίγες οι ομάδες που είχαν φτάσει ήδη στη Θεσσαλονίκη και διέμεναν σε ξενοδοχεία ενώ όλες οι αθηναϊκές είχαν επιβαρυνθεί και με αεροπορικά εισιτήρια τα οποία θα αναγκαστούν να πληρώσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν.

Το κακό όμως δεν τελειώνει εδώ αφού το συγκεκριμένο μίτινγκ είναι ενταγμένο στο διεθνές καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας η οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ζητήσει εξηγήσεις ενώ δεν αποκλείεται να επιβάλει πρόστιμο στην αντίστοιχη ελληνική.

Μεγάλη η ευθύνη της Ομοσπονδίας

Σ αυτήν δηλαδή , την ΚΟΕ, που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ματαίωση του μίτινγκ αφού με περίσσια αδιαφορία άφησε στην τύχη του μέχρι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή το μείζον θέμα της εγκατάστασης που θα γίνονταν οι αγώνες σε καιρούς μάλιστα που όλοι οι αθλητικοί χώροι έχουν προβλήματα.

Οι άνθρωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας επικαλούνται ότι η διοίκηση του κολυμβητηρίου τους ενημέρωσε την Πέμπτη ότι η πισίνα δεν έχει άδεια καταλληλότητας και τέλεσης αγώνων . Η σχετική απαγόρευση όμως είχε σταλεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και συνδιοργανωτής του μίτινγκ) στο Κολυμβητήριο από τις 18 Οκτωβρίου !!

Και αναρωτιέται κανείς. Πως είναι δυνατόν μια ομοσπονδία που έχει οργανώσει τόσο μεγάλους αγώνες στο παρελθόν να μην συνεργάζεται με τον συνδιοργανωτή; Πως γίνεται να μην έχει ένα εναλλακτικό πλάνο και να αφήνει εκτεθειμένους δεκάδες αθλητές ;Πως είναι δυνατόν να περιμένει την τελευταία ημέρα για να συνεργαστεί με τον αθλητικό χώρο που διοργανώνει ένα διεθνές μίτινγκ και να μην γνωρίζει ότι δεν έχει άδεια τέλεσης αγώνων; Κι αν δεν μπορεί η Ομοσπονδία να απαντήσει στους εκατοντάδες αθλητές, τους γονείς τους και τους συλλόγους ας πάρει το λόγο η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα