Εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη σε γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού

11:51 2/3/2018 - Πηγή: Antinews

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις αναρχικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την υπόθεση μη μεταγωγής του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 5.30 τα ξημερώματα, στην είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται γραφεία του υπουργείου Πολιτισμού, στην πλατεία Καρύτση. Από την έκρηξη

προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου ο οποίος κάνει απεργία πείνας και δίψας κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Στο μεταξύ, επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Σπάνε τα ΕΛΤΑ επί της Πατησίων

Στην οδό Πατησίων, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται κοντά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σπεύδουν δυνάμεις της αστυνομίας, μετά από καταγγελία πολίτη στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ότι άγνωστοι προβαίνουν σε φθορές στο σημείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία μια ομάδα ατόμων βγήκε από την ΑΣΟΕ όπου είχε βρει καταφύγιο και άρχισε να προκαλεί ζημιές σε εμπορικά καταστήματα αλλά και σε ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Μετά την άφιξη στο σημείο ισχυρής αστυνομικής δύναμης οι δράστες επέστρεψα;ν στο πανεπιστημιακό τους… καταφύγιο.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπρηστικός, Πολιτισμού,ebristikos, politismou