Ελληνική αεροδιαστημική βιομηχανία

Αυτό που διαβάσατε στον τίτλο δεν υπάρχει. Την ανυπαρξία αυτού, και πολλών άλλων, θα την πληρώσουμε όλοι

Του Παναγιώτη Λιάκου

Η Τουρκία δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της αεροδιαστημικής βιομηχανίας της. Έχει τέτοιες, διότι παράγουν διάφορα… πραγματάκια εκεί, πειραματίζονται πάνω σε καινούργια, εξάγουν μερικά απ’ όσα φτιάχνουν και έχουν φτάσει σε σημείο να επηρεάζουν άμεσα τις εξελίξεις πολεμικών αναμετρήσεων, όπως εκείνη της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ειδικά από το σημείο της ντροπής των Ιμίων και μετά, απέκτησε μεγάλο

τεχνολογικό προβάδισμα έναντι της χώρας μας, η οποία δεν παράγει ούτε καν το «εθνικό τυφέκιο», που είχαν υποσχεθεί κάποιοι πανάχρηστοι κηφήνες ότι θα ήταν έτοιμο το 2021, στα 200άχρονα από το ξέσπασμα της Επανάστασης του ’21.

Είναι περιττό να αναφέρουμε την έκταση, την ποικιλία και το βάθος της τουρκικής αμυντικής, αλλά και της παραδοσιακής βιομηχανίας. Όποιος ρίξει έστω μια απλή ματιά σ’ έναν κατάλογο προϊόντων και όπλων που παράγονται στην Τουρκία -από αυτοκίνητα και drones μέχρι βαλλιστικοί πύραυλοι- θα πάθει κατάθλιψη.

Και συμβαίνει κι ένα άλλο περίεργο πράγμα: όσο ανοίγει η ψαλίδα στον τομέα της τεχνολογίας και της παραγωγής με αυτή τη χώρα άλλο τόσο πλουτίζουν πάμπολλοι «εκλεκτοί» του λαού, που μπήκαν στην πολιτική με μισό ακίνητο και στην πορεία απέκτησαν δεκάδες.

Εμείς εδώ παράγουμε κυρίως χρέος, θέσεις για κομματόσκυλα, νόμους για δικαιωματιστές, ΜΚΟ, πολιτικάντηδες της συμφοράς και δικαιολογίες για το ηθικό, πνευματικό, πολιτισμικό και οικονομικό ναυάγιο της χώρας. Η σαπίλα ξεκίνησε από τους κατά καιρούς έχοντες αναλάβει τα ηνία της χώρας και έφτασε μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας.

Η αναμέτρηση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη. Κι εμείς να θέλουμε πάση θυσία να την αποφύγουμε, θα την επιδιώξουν εκείνοι, όταν θα είναι βέβαιοι ότι δεν θα συναντήσουν σημαντικές αντιστάσεις από την ελληνική πλευρά και τον διεθνή παράγοντα.* Και τότε θα δούμε πόσο οδυνηρές είναι οι συνέπειες της τεχνολογικής υστέρησης έναντι αυτής της χώρας με το βαρύτατο ποινικό μητρώο, το οποίο χαρακτηρίζει ιστορία.

Αν υποστούμε οποιασδήποτε μορφής εθνική καταστροφή, θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς της αληθινής Δικαιοσύνης σε μερικά κεφάλια, αλλά δεν θα είναι τα μεγάλα. Οι βασικοί υπαίτιοι όσων θα υποστούμε θα την έχουν κοπανήσει εγκαίρως στο εξωτερικό, για να χαρούν τη λεία τους από το πλιάτσικο που κάνουν εδώ και χρόνια πολλά.

*Ο διεθνής παράγοντας στους πολέμους, είτε τους έχει στήσει είτε όχι, λειτουργεί σαν παραβατικός διαιτητής αγώνα μποξ. Δεν παρεμβαίνει στον αγώνα – σηκώνει το χέρι του νικητή, την ίδια στιγμή που του κλέβει ακόμα και το γάντι, και ταυτόχρονα κλέβει το σορτσάκι και τα χρυσά δόντια του νικημένου.

The post Ελληνική αεροδιαστημική βιομηχανία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα